Rusijai iškilo neregėta grėsmė. „Bus šakės!“ (Video)  ()

Rusijoje neapsikentę gyventojai jau pradėjo grasinti sukilimu.


Stop kadras
Stop kadras
© Kanal13 (Stop kadras) | https://youtu.be/vlm9ewiSWrs

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Orenburgo gyventojai per susitikimą su valdžios institucijomis ir Nepaprastųjų situacijų ministerijos  vadovybe pagrasino sukilimu. Jie pasipiktinę režimo neveiklumu, nes miestas dėl potvynio atsidūrė po vandeniu.

Vaizdo įraše užfiksuoti vaizdai iš emocingo Orenburgo gyventojo kreipimosi į valdžią. Vyras pagrasino Rusijos valdžiai, į ką susirinkusieji sureagavo ovacijomis, praneša Dialog.ua.

Rusijai iškilo neregėta grėsmė. Vanduo vis dar semia Orenburgą ir kitus regiono miestus bei kaimus, o visuomenė jau balansuoja ant socialinio sprogimo ribos.

Iškilo problemų dėl kompensacijų išmokėjimo nukentėjusiesiems: Kremlius moka menką paramą piliečiams tik su sąlyga, kad jie turi būti užregistravę gyvenamąją vietą.

„Aš negaliu būti registruotas dviejose vietose... Bet man niekas nedraudė turėti du namus, tris ir penkis! Aš juos čia užsidirbau, šiuos pinigus, pats juos pasistačiau. Ir tuo, ką pastačiau, pakėliau regiono ekonomiką. Aš moku visus mokesčius! (...) O dabar jūs man sakote, kad jeigu tu ten neregistruotas, tu esi niekas. Visą gyvenimą dirbau, o dabar viską praradau. Ar suprantate? O jūs mane raminate! Jūs neturite manęs raminti! Aš jau penkias dienas nemiegojau!“, – šaukė susitikime Orenburgo gyventojas.

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5236 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

Miesto gyventojai turi daug nusiskundimų dėl Nepaprastųjų situacijų ministerijos darbo. Pasak jų, gelbėtojai nieko nedaro, o tik dalyvauja filmuojant propagandinius vaizdo įrašus ir trukdo vietos aktyvistams vykdyti gelbėjimo operacijas.

 

„Nepaprastųjų situacijų ministerija nieko nedaro. Jie sėdi ir valgo pyragus. O per televiziją rodo gražius vaizdus, kad jie dirba. Jie nedirba! (...) Dar kartą sakau: neišveskit žmonių iš kantrybės – jums bus šakės! Begėdžiai! Jūs čia atėjote, nufotografavote, per televiziją gražiai parodė: Nepaprastųjų situacijų ministerija tiekia pyragus ir vandenį. Jie nieko netiekia... Taip bus  ir su išmokomis, žmonės! Niekas mums nieko nemokės! Begėdžiai!“, – šaukė vyras.

Regiono vadovybė kelis kartus bandė jį pertraukti ir nutildyti. Tačiau į neviltį varomas Orenburgo gyventojas nenusiramino. Jis pareikalavo, kad valdžia „būtų su žmonėmis“.

Kitas mitingo dalyvis pasakojo, kad Nepaprastųjų situacijų ministerija atsisakė evakuoti prie lovos prikaustytą ligonį iš vandens apsemtos zonos. Paprašius pagalbos, gelbėtojai juokdamiesi pasakė, kad pacientas „palauks“.

 

Potvynis Orenburgo srityje prasidėjo balandžio 5 d. vakare. Netoli Orsko sprogo Uralo upės pylimo užtvanka, kurios statybai Putino režimas išleido 1 mlrd. rublių. Dešimtys gyvenviečių atsidūrė potvynio zonoje.

Praėjus savaitei regioninis centras Orenburgas tebėra užtvindytas, apsemiami vis nauji miesto rajonai. Vandens lygis upėje peržengė kritinę 11 metrų ribą.

Regione paskelbta nepaprastoji padėtis. Naujausiais duomenimis, Orenburgo srityje jau užlieta apie 30 000 gyvenamųjų namų ir sodų sklypų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: