Mokslininkai išsiaiškino, koks maistas „žudo“ vėžines ląsteles ir prailgina gyvenimą  (1)

Aštrus maistas yra ne tik skanus, bet ir sveikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai išsiaiškino, kurie maisto produktai „žudo“ vėžines ląsteles ir prailgina gyvenimą.

Aštriuose prieskoniuose ir padažuose yra kapsicino, kurkumino, česnako ir kitų medžiagų, turinčių teigiamą poveikį žmonių sveikatai. Jie gerina virškinimą, greitina medžiagų apykaitą, padeda numesti svorio, naikina bakterijas ir virusus, gerina nuotaiką ir užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms.

Kai kurie tyrimai parodė, kad aštrus maistas gali pailginti žmogaus gyvenimą. Mokslininkai nustatė ryšį tarp valgomo aštraus maisto kiekio ir rizikos mirti.

Kapsicinas – pipiruose esanti medžiaga, suteikianti patiekalams aitrumo, taip pat skatina endorfinų – džiaugsmo hormonų – gamybą. Be to, tyrimais įrodyta, kad kapsicinas naikina vėžines ląsteles. Tiesą sakant, kapsicinas atima energiją iš vėžio ląstelių. Sveikos ląstelės lieka nepažeistos.

 

Tačiau nereikėtų per daug vartoti aštraus maisto, nes tai gali sukelti rėmenį, sudirginti skrandžio gleivinę ir sukelti alergines reakcijas. Svarbu saikas. Aštrus maistas – tai ne tik būdas patiekalams suteikti pikantiškumo, bet ir priemonė išlaikyti gerą sveikatą bei pailginti gyvenimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(3)
(52)

Komentarai (1)