Du medžiagų apykaitą spartinantys gėrimai, kuriuos rekomenduojama gerti kiekvieną dieną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2023-09-30 22:55
Jei aš sveriu 125kg tai praktiškai 3,75l vandens turėčiau išgerti? Manau tai būtu jei ne mirtina dozė, tai sveikatos komplikacijos garantuotos, jei kokį mėnesį tiek gerčiau nes dar ir kiti skysčiai dasideda. Ir ko gero per didelis kiekis vandens inkstam nėra gerai. Plius kraujospūdį galima susikelti per daug, o nuo aukšto kraujospūdžio inkstai nedirba.
donatasv 2023-09-30 23:38
Tas kultas vandens gėrimo visai nusivažiavo. Kur dingo žmogaus instinktai? Kai organizmui trūksta vandens jis automatiškai pradeda džiovinti burną ir eini gerti. Kas per kvaila mada pumpuot po 1.5/2 litrus vandens per dieną? Soc tinklai ir youtubas kur kiekvienas gali sakyt ką nori ir sako ką nori, svarbu kad uždirbtų daugiau nes kuom daugiau sakysi tuom daugiau uždirbsi, nesvarbu ką pasakysi. Vienas papasakojo 5 perpasakojo ir gaunasi sugedęs telefonas. Visad gėriau vandenį tik tada kai organizmas jo pareikalaudavo ir žiūrėkit kaip nekeista vis dar sveikas ir gyvas.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-09-30 23:45
Tai kad straipsnis jau prasideda kaip pasaka: "Visi nori greitai lengvai ir greitai numesti bent kelis kilogramus" Čia kas tie visi? Ir kodėl būtinai lengvai ir greitai? Bruce Lee mirė dėl per didelio išgeriamo vandens kiekio (hiponatremijos). Gal vis gi reikėtų kalbėti apie mineralinį vandenį, nors tikrai nežinau ar ta rizika padauginti vandens čia sumažėtų. Aš apskritai gyvenime tokių "easy way" sprendimų neužskaitau - čia lopams skirtos pasakos (na gal kartais ir sprendimai, bet dažnaiusiai vis tiek f.u.). ~2kg galiu numesti maždaug per valandą: užtenka nubėgti 10km. Aišku čia tiesiog išprakaituoti kilogramai ir jie gana lengvai atsistato. Bet pvz. šią savaitę nubėgau 60kg, tai lyginant su savaitės pradžia -4.5kg. Tai laukia mini pertraukėlė aktyviam sportui. bahuriux, jei iš tiesų tiek sveri, tai į kompo vietą geriau kokį treniruoklį pasistatyk: čia net ne viršsvoris - čia apsileidimas! Ir šiuo atveju matau tik 1 normalų(!) sprendimą: gana meluot, aš* storas - štai mano starting point'as. Ir padarysiu viską, kad tai pakeisčiau! Grind, motherfucker, grind! Beje būdavo vasarą per dieną išgeriu ir 5+ litro vandens ir neturėjau jokių komplikacijų - tiesiog išprakaituoji. Gal daug dalykų ir nuo organizmo priklauso. Paprastai tariant, turi sekti savo organizmo signalus.
Verslininkas 2023-10-01 16:33
Siaip labai logiskas pastebejimas kad vandeni reiketu gerti po truputi kas tam tikra laiko tarpa. Ir tie kas pvz sportuoja ta gerai zino. Pvz begant ilgus atstumus visiskai nera logikos prabegt 10km ir tada suvaryt 600-700ml vandens. Vietoje to daug geriau yra isgert tam.tikra kieki kas kelis km. Antras dalykas dazniausia atsikalbineja tie kurie turi didziulius ansvorius. Nes jiems net nepatogu eiti iki wc del per didelio kiekio vandens iseinancio... Ir galiausiai vandeni reikia gerti ne vien pagal tai kada nori... ar kada isdziuna lupos. Tai jau dehidratacijos pozimis. O ne reikiamybe. Vandeni reikia gurgsnoti kas valanda ar kas kelias jeigu ne super aktyvua darbas. Ir gerti reikia tiek kad bent 4-5kartus per diena nueiti i tualeta slapintis. Ir galiausiai i visa tai isiskaiciuoja vandup is vaisiu darzoviu ir kitu variantu. Suvalgius obuoli tikrai nebutina iskarto begti gerti vandens. Blogiausia kad zmones ne tai kad negeria pakankamai.. blogiausia kad isviso daugelis beveik negeria to vandens.. uztai siaip.ir auga svoris...
donatasv 2023-10-01 19:03
Oho kaip tu čia vartai. Jei jau ignoruoji troškulį nes sunku nueit iki tualeto tai čia jau rimtas reikalas... Atsikalbinėju aš tam priverstiniam vandens gėrimui ir tikrai neskaičiuoju kiek kartų einu į tualetą. Man toli gražu nėra bėdos atsistoti ir nueiti į tualetą. Tas toks tavo požiūris troškulys tai jau dehidratacija tarsi tai kažkas blogo mane biesina. Tai tiesiog natūrali kūno būsena kuri indikuoja, kad laikas atsigerti. Kas per mada laikyt kūna perpildytą skysčiais, mažas kiekis skysčio gali pakenti, lygiai taipat kaip ir didelis. Kad galėtume išvengti vienos ar kitos bėdos reaguoji į kūno signalus ir bėdų nėra. Kitas variantas jei daug sportuoji ir daug skysčių dingsta per trumpą laiką. Tai eik ir gurkšnok nes tai bus optimalus variantas sportuojančiam organizmui įsisavinti vandenį. Visiems kitiems užteks pasikliauti instinktais ir troškulio požymiu.