Du medžiagų apykaitą spartinantys gėrimai, kuriuos rekomenduojama gerti kiekvieną dieną  (5)

Visi nori greitai lengvai ir greitai numesti bent kelis kilogramus, tačiau žinovai įspėja: tai turi būti daroma saugiai. Kad svoris kristų, reikia subalansuotos mitybos, kasdienės mankštos, aštuonių valandų per parą miego ir tinkamos hidratacijos, kitaip tariant – organizmo aprūpinimo skysčiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei norite paspartinti kilogramų tirpimą, turite pagreitinti medžiagų apykaitą. Paprasčiau tariant, nuo medžiagų apykaitos priklauso greitis, kuriuo kūnas sudegina kalorijas. Taigi, valgydami ar gerdami tai, kas skatina medžiagų apykaitą, galite greičiau pasiekti tikslą numesti bent kelis kilogramus.

Portalas „She finds“ pakalbino specialistus, kad šie įvardytų gėrimus, kuriuos drąsiai galime gerti kiekvieną dieną, kad pagreitintume medžiagų apykaitą. Verdiktas buvo toks: tai vanduo ir žalioji arbata.

Vanduo

Vanduo tikrai yra labai svarbus organizmui. Ir tai viena iš paprasčiausių priemonių, padedančių pagreitinti medžiagų apykaitą. Pasirodo, išgėrus puodelį vandens, beveik valandą po to medžiagų apykaita būna ketvirtadaliu padidėjusi.

Tai reiškia, kad jei kas valandą išgersite po puodelį vandens, medžiagų apykaita visą dieną bus aukščiausiame lygyje.

Vanduo padeda riebalus paversti energija – juk turbūt visi yra pastebėję, kad kenčiant dėl dehidratacijos apima vangumas, apsnūdimas. O išgėrus vandens, ne tik padaugėja energijos, bet ir natūraliai slopinamas apetitas, tad vienu šūviu nušaunami net du zuikiai.

Tad kiek tiksliai vandens turėtumėte išgerti kasdien? Pastaruoju metu populiari tokia formulė: kiekvienam kūno kilogramui turi tekti 30 ml vandens. Tad jeigu sveriate 50 kilogramų, turėtumėte išgerti 1,5 litro vandens per dieną.

 

Lengviausia tai padaryti visą dieną palengva gurkšnojant iš didelio vandens butelio. Ir jei paprastas vanduo atrodo nuobodus, visada galite paskaninti jį vaisiais ar uogomis.

Žalioji arbata

Žalioji arbata yra puikus gėrimas ryte: ji skaniai kvepia, šildo iš vidaus, organizmui suteikia šiek tiek kofeino ir įvairios naudos sveikatai, įskaitant medžiagų apykaitos paspartinimą. Šis jaukus gėrimas ne tik atpalaiduoja, bet ir padeda numesti svorio.

 

Žalioji arbata dėl specialių joje esančių antioksidacinių junginių laikoma natūraliu medžiagų apykaitos stimuliatoriumi. Joje esantys antioksidantai netgi gali padėti užkirsti kelią tokioms ligoms kaip vėžys, didelis cholesterolio kiekis ir širdies negalios.

Žaliojoje arbatoje yra ir medžiagų apykaitą skatinančių junginių, vadinamų katechinais. Katechinai – tai flavonoidai, kurių yra vaisiuose, daržovėse, grūduose ir kituose augaliniuose produktuose. Jų taip pat yra beveik visose arbatos rūšyse, o žaliojoje – itin daug, todėl tai yra vienas geriausių gėrimų, jeigu norite lieknesnio juosmens ir sveikesnio kūno.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(2)
(12)

Komentarai (5)