Kas atsitiks, jei suvalgysite bent 1 obuolį per dieną. 6 netikėti padariniai  (1)

Obuoliuose yra daug vitaminų, antioksidantų, skaidulų ir kitų maistinių medžiagų, kurios prisideda prie žmogaus sveikatos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas nutiks, jei suvalgysite vieną obuolį per dieną? Ar to pakanka, kad gautumėte visus šio vaisiaus privalumus? Kai kurių tyrimų duomenimis, vienas obuolys per dieną gali turėti teigiamos įtakos organizmui.

Pavyzdžiui, obuoliai gali padėti sumažinti širdies ligų, diabeto, vėžio ir astmos riziką. Šie vaisiai taip pat gali pagerinti virškinimą, sustiprinti imuninę sistemą, detoksikuoti organizmą ir pagerinti nuotaiką.

Be to, obuoliai gali padėti kontroliuoti svorį, nes skatina sotumo jausmą ir neleidžia persivalgyti. Be to, suvalgius vieną obuolį per dieną, sumažėja cholesterolio kiekis, nes vaisiuose yra pektino. Tai apsaugo nuo apnašų atsiradimo kraujagyslėse.

Tik vienas obuolys per dieną padeda sustiprinti kaulus. Flavonoidų ir boro dėka valgant obuolius gerėja kaulinio audinio būklė. Obuoliuose taip pat yra kvercetino. Ši medžiaga padeda pagerinti atmintį, o tai reiškia, kad vaisiai yra labai naudingi smegenims.

 

Apibendrinant galima pasakyti, kad suvalgyti vieną obuolį per dieną yra geras įprotis, galintis atnešti daug naudos sveikatai. Tačiau nepasikliaukite vien obuoliais ir nepamirškite apie kitus sveikos gyvensenos aspektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(4)
(38)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: