Maisto produktai, kurių negalima valgyti su bananais. Nebus jokios naudos  ()

Valgant šiuos produktus kartu su bananais, nebus jokios naudos, o tik pakenks virškinimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bananai yra vienas labiausiai mėgstamų vaisių, nes juose gausu sveikų baltymų ir kitų gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų. Tačiau bananų derinimas su tam tikrais maisto produktais gali turėti neigiamą poveikį ir paveikti jūsų bendrą sveikatą.

Taigi, pateikiame penkis maisto produktus, kurių derinti su bananais vertėtų vengti, rašo „Times of India“.

Valgant bananus su perdirbtais angliavandeniais, pavyzdžiui, saldžiais užkandžiais ar kepiniais, cukraus kiekis kraujyje gali staiga padidėti ir staiga sumažėti. Tai gali sukelti nuovargį ir alkį netrukus po valgio.

Žali arba neprinokę bananai, sumaišyti su prinokusiais, gali sukelti virškinimo diskomfortą, nes žaliuose bananuose yra atsparesnio krakmolo, kuris yra sunkiau virškinamas ir kai kuriems žmonėms gali sukelti pilvo pūtimą ar dujų susidarymą.

Bananų derinimas su citrusiniais vaisiais, tokiais kaip laimai, apelsinai ar greipfrutai, kai kuriems žmonėms gali sukelti skrandžio sutrikimus arba diskomfortą. Taip yra todėl, kad tiek bananuose, tiek citrusiniuose vaisiuose yra rūgščių maistinių medžiagų, o jų derinys gali pakenkti skrandžiui.

 

Bananų derinimas su kitais saldumynais ir desertais gali lemti pernelyg didelį cukraus suvartojimą, o tai gali prisidėti prie svorio padidėjimo ir kitų sveikatos problemų.

Bananuose ir avokaduose yra daug kalio, kuris gali sukelti hiperkalemiją – būklę, kuriai būdingas per didelis kalio kiekis kraujyje. Todėl reikėtų vengti jų derinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()