Paulius Garbaravičius. Naujųjų laikų staigmena – E621

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigitas 2010-12-11 17:13
Aš irgi pirkdamas maisto produktus atidžiai perskaitau sudėti . Jeigu nerandu E621 neperku . Žinau kad bus neskanu .
mygatukas 2010-12-11 17:21
Kaip jūs nesuprantate, kad visi mokslininkai yra papirkti olgarchų... Maisto pramonė tik ir nori išnuodyti vartotojus. Tik įdomu, ką darys, kai visi bus išmirę...
kionig 2010-12-11 17:52
Pff pas mane tai isvis kas antras produktas su E621
kionig 2010-12-11 17:55
Nesijaudink neismirs, o jei ir puse pasimirs, tai taip pat nera problemos, kadangi zmoniu prieaugis visa bus.
nazijew 2010-12-11 18:22
Konservantu gali y desra prideti kad ir daugiau nei tu paciu odu ir kanopu, bet nuo to desra skanesne nebus. Aisku atskiras variantas jei tamstai "visi tie E" = konservantams. Tada prasom jungtis y diskusija prie bobuciu ant suoliuko salia laiptines..
Vytax 2010-12-11 19:35
Na taip, mano klaida, reikėjo minėti vietoje konservantų minėti skonio stipriklį, dažiklius, aromatizatorius. Nors čia klaida daugiau dėl to, kad viskam tam trūksta vieno bendrinio žodžio.
neblogenso 2010-12-11 20:03
Shiais laikais yra viskas su natrio glutamatu, pradedant chipsais, baigiant kumpiu ar sriuba krautuvej.Jei maistas yra nepasenes ir skanus nachren jo reik? Natrio glutamatas ir natrio druskos tam ir naudojamos mesos gaminiuose, kad suteiktu spalva ir skoni, nors galbut, ta mesa jau trechia kart yra permalama ir perdirbama. Netvarka ir nevarzomas kapitalizmas.
Nerkashis 2010-12-11 20:25
Pažiūrėjus Grinevičiūtės laidas tai visai nebesinori valgyt ir kremu teptis. Tik tiek, kad ten varoma į vienus vartus. Šališka nuomonė. Tai ir gaunasi viskas juoda, nors taip nėra.
Otto 2010-12-11 20:27
http://www.e-library.lt/resursai/Zinias ... 07_Nr9.pdf Atrodo, gana objektyvi informacija yra 73,74 puslapiuose, tačiau, nors ir minima, kad stipriai skatina nutukimą, kitų poveikių nenurodo. Išeitu, kad koronarinės širdies ligos, cukrinis diabetas atsiranda tik šiaip sau, kaip nutukimo pasekmė, ir visai nesvarbu, kas jį sukėlė? .
loggo 2010-12-11 20:43
Nepadidėtų, nes gamintojai/vartotojai prisitaikytų ir gamintų/vartotų tokius maisto kiekius, kad reiktų kuo mažiau išmesti. Nebent tu įsivaizduoji, jog visa žmonija yra absoliučiai debilai ir nesugeba elementarių išvadų daryt.
Nerkashis 2010-12-11 20:54
Rodo tokią laidą per berods tv6 wipeout vadinasi. Tai ten buvo viena rungčių kur žaidėjus maistu apmėtydavo. Tokį šou reiktų parodyt kokiems badaujantiems vaikams. Kiek teko iš giminaičių, gyvenančių Anglijoj girdėt, kad tonos "prakąsto" maisto tiesiog išmetama.
Jobke 2010-12-11 20:57
Taip, as ta pati pastebejau. ES ziuriu jau i tai nusispjaut, o galbut nesistengia i tai kreipti demesio. Pabandai paskaityt kas per sudetis dabar, tai net nezinai ka tai reiskia benzonatai, natriai kazkokie ir taip toliau, o ka sneket, jeigu kitoje salyje, ka nors bandai nusipirkti...
punktyras 2010-12-11 21:51
Va čia ir būtų argumentas mokiniams niurnantiems, „nafig mums tos chemijos mokintis, gyvenime su ja nieko bendro neturėsim...“
nazijew 2010-12-11 22:52
Jo tikrai reikalingas bendrinis zodis tukstanciui cheminiu medziagu kurios tarpusavyje nieko bendro neturi. tarp kitko - tarkim renkiesi produkta lentynoi, vienas su E162 (vos ne e621 omg), kitas analogiskai kainuojantis "be jokiu E". Kury pirksi? ... O dabar kai jau nusprendei tai pasakysiu kad sytas baisusis "koncervantas" E162 tai yra burokeliu sultys. Sekmes ziurint grineviciute.
syberex 2010-12-11 22:52
enternald 2010-12-11 22:57
Žmogus apskaičiavo, kad su maistu be jokių trašų pavyks užauginti maisto 4 milijardams žmonių. Bet tiesa pasakius ekologiškas maistas yra tik reklama. Kokybiškai ir saikingai auginamas neekologiškas maistas sveikesnis už organinį. Kodėl? Ekologiški pesticidai (dažniausiai tai šlapimo pelenų ir dar kažko mišinys) turi nemažai nervus paraližuojančių medžiagų. Be to cheminių pesticidų reikia kelis kartus mažiau ir jie beveik neturi nervus paralyžuojančių junginių (pasidomėkite kodėl kinai tiek karštos arbatos geria - todėl, kad ji padeda atsikratyti nemažai ekologiškai auginamų produktų atliekų - parazitų kiaušinėlių, bakterijų). Taigi kartais neekologiškas sveikiau už ekologišką. Bet nekalbu apie tai kai dedami konservantai. Aš esu kategoriškai prieš didžiąją dalį konservantų (įskaitant ir E621). Pagrinde pripažystu tik askorbo rūgštį. Dėl GMO jų nelabai pripažystu, bet neišsivaizduoju kaip jie gali ką nors padaryti (argumentas ne iš gamtos yra kvailas, gamta irgi moka nuodyti), apart dėl didesnės atsparumo ribos koks neatsakingas žmogus privarys belekiek herbicidų, arba kultūra sulaukės ir stums laukinius augalus. Tai būtų blogai.
Nightkid3 2010-12-11 23:04
Paklausiu cia, kad jau kalbama sia tema: Kokia jusu nuomone apie Grineviciutes laidas, kur viskas pateikiama kaip nuodai?
kionig 2010-12-11 23:31
Ten TV laida arba kitaip tariant shou ir ne daugiau SIaip uzteko paziureti ananonso per reklamas, reiktu ja pacia sukompromituoti.
Linksmas 2010-12-12 01:25
per chemijos pamoka i tokius dalykus niekas giliau nemokina ir apie ju poveiki toli grazu nieks nemokino ir nemokina per chemijos pamoka , per tas pamokas pasako tai tokio ir tokio elemento junginis ir tuom bus baigtiasi tema.... detaliau tokius dalykus mokina tik pagrinde medicinos fakultetuose ar kitose kolegiju/universitetu programose susijusiu su maistu ir zmogaus sveikata....
werafonas 2010-12-12 04:20
Tai žurnalistika: Daromi reitingai/pinigiai/populiarumas ir t.t. Labai abejoju ar pati Grinevičiūtę bent užmeta akį į gaminio etiketę parduotuvėje