Kava ar kakava: kuris gėrimas sveikesnis  ()

Kakava tampa vis populiaresnė, o sveikatos ekspertai ją giria dėl tam tikros teikiamos naudos sveikatai, rašo „USA Today“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak mitybos specialistės Mirandos Galati, kakavos milteliai tikrai naudingi, jie turi antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių.

Harvardo sveikatos centro duomenimis, kakavos pupelėse yra junginio, vadinamo flavanoliais, kuris gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą bei cukraus kiekio kraujyje kontrolę.

Kava ar kakava – kas sveikiau

[EU+Kuponai] Specialus išpardavimas! Storų ratų el. dviračiai, net 2000W el. paspirtukai, robotai siurbliai, 4K vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3984

Specialus išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Narwal Freo X Plus“ - 7800Pa, plovimas, unikalus šepetys, atliekų suspaudimas, APP

2) „Touroll S1“ - storų ratų el. dviratis

3) „KuKirin G2 Master“ - naujausias off road el. paspirtukas su 2*1000W galia

4) „JMGO N1 Ultra 4K“ - aukščiausios klasės lazerinis DLP vaizdo projektorius tiems, kurie ieško maksimumo

Išsamiau

„Nei vienu iš šių gėrimų nepasitikėčiau dėl didesnės naudos sveikatai. Rinkitės tą, kuris jums labiau patinka“, – pažymėjo mitybos specialistė.

„Sveikiausias bet kurios kategorijos maistas priklausys nuo jūsų, jūsų biudžeto, kultūros, sveikatos tikslų ir kitų dalykų.“

Johnso Hopkinso medicinos centro duomenimis, kalbant apie kavą, tiek kava su kofeinu, tiek kava be kofeino teikia tą pačią naudą sveikatai, įskaitant pagalbą palaikant sveiką kepenų fermentų kiekį ir mažinant tikimybę susirgti storosios žarnos vėžiu.

 

Tiems, kuriems kofeinas sukelia fizinį ar psichinį šalutinį poveikį, Galati rekomendavo gerti kavą be kofeino arba žolelių arbatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()