„Jį vartojantys gyvena iki 100 metų.“ Paaiškėjo paslaptis iš „mėlynųjų zonų“. Skelbiamas unikalus produktas ()
Šiame produkte yra daug antioksidantų ir jis padeda organizmui reguliuoti kraujyje cukraus kiekį.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Amerikietė Diane Kochilas jau daugiau nei 25 metus įsitikinusi graikų ir Viduržemio jūros regiono virtuvės nauda sveikatai. Ji pasakojo apie unikalų produktą, kuris laikomas vienu iš slaptų ilgaamžiškumo ingredientų, rašo „CNBC Make It“
„Mano šeima kilusi iš Graikijos mėlynosios Ikarijos zonos. Maždaug pusę metų praleidžiu saloje, o savo namuose kaime vadovauju maisto gaminimo mokyklai. Tradicinių ingredientų sąrašo viršuje man yra vienas netikėtas produktas: medus“, - pažymėjo ji.
Anot jos, yra daug maisto produktų, kurie sudaro tradicinę vadinamųjų „mėlynųjų zonų“ gyventojų mitybą, nes ten žmonės linkę gyventi ilgiau.
„Žalias, tirštas, skanus medus, kurį gamina vietiniai bitininkai saloje ir visoje Graikijoje, yra susipynęs su mano brangiausiais gyvenimo Ikarijoje prisiminimais... Medus turi antibakterinių savybių, jame yra daug antioksidantų ir jis padeda organizmui reguliuoti cukraus kiekį. Ikarijoje jis laikomas vienu iš slaptų ilgaamžiškumo ingredientų, o daugelis ikariečių dieną pradeda nuo šaukšto medaus“, – sakė D. Kochilas.
Nurodoma, kad liaudies medicinoje medus vartojamas nuo kosulio ir gerklės skausmo. Dėl sudėtingo, intensyvaus ir nuostabiai saldaus skonio jis taip pat yra pagrindinis virtuvės patiekalas.
„Tikriausiai visada pirmenybę teiksiu šviežiam vietiniam Ikarijos medui, skystam ir grynam, o ne kokios kitos rūšies. Būdama JAV perku graikišką medų iš vietinių graikiškų bakalėjos parduotuvių arba internetu“, – prideda ji.