Norite atsikratyti pilvo riebalų? Skelbiami geriausi angliavandeniai, kurie padės tai padaryti  ()

Dažnai sakoma, kad norint numesti svorio, iš savo mitybos raciono reikėtų pašalinti angliavandenius. Tačiau ne visi angliavandeniai prisideda prie svorio augimo.



© pixabay (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/oatmeal-yogurt-dessert-raspberries-7925229/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimas: prie pilvo riebalų mažinimo gali prisidėti avižiniai dribsniai. Tai puikus nesmulkintų grūdų šaltinis, avižose yra daug skaidulų ir maistinių medžiagų, todėl jos yra sveikas maistas ar užkandis. Avižos reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, o būtent cukraus lygio kraujyje šuoliai yra susiję su svorio padidėjimu.

Anot Tristos Best, registruotos „Balance One Supplements“ dietologės, avižiniai dribsniai yra veiksmingiausi angliavandeniai, padedantys sumažinti pilvo riebalus.

Apie tai rašo leidinys eatthis.com.

Fantastiškos Android planšetės tik 73€! Beprotiškas kainos ir kokybės santykis („V61“)
2771

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Geros savybės ir kokybė

Išsamiau

„Avižos yra puikus nesmulkintų grūdų šaltinis, jose yra daug skaidulų ir maistinių medžiagų, todėl jos yra sveikas maistas ar užkandis“, – sako Trista Best.

Avižiniai dribsniai yra labai populiarus ir sotus pusryčių patiekalas. Tai ne tik gerieji angliavandeniai, padedantys sumažinti pilvo riebalų kiekį, bet ir atliekantys svarbų vaidmenį mažinant blogojo cholesterolio kiekį, reguliuojant cukraus kiekį kraujyje, taip pat turintys daug baltymų ir skaidulų.

Kodėl avižiniai dribsniai padeda sumažinti pilvo riebalus? Valgant juos, yra mažesnė tikimybė, kad jų persivalgysite, nes skaidulų turintys angliavandeniai padeda jaustis sotiems, sako Best.

 

„Smulkinti grūdai stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, užkertant kelią jo pakilimams ir nuosmukiams, susijusiems su svorio padidėjimu“, – sako Best.

Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad jeigu pavalgius sumažėja cukraus kiekis kraujyje, žmogus dažniau jaučiasi alkanas ir stengiasi daugiau valgyti.

Geriausi avižinių dribsnių deriniai norintiems greitai numesti svorio

„Sveiki avižiniai dribsniai gali būti sūrūs arba saldūs nepridedant papildomų kalorijų, todėl tai idealūs pusryčiai norint numesti svorio“, – sako Best.

 

Kad išvengtumėte papildomų kalorijų ir sumažintumėte pilvo riebalų kiekį, valgykite ne jau supakuotus avižinius dribsnius su priedais, o pasigardinkite avižinius dribsnius patys sveikais priedais, pvz.: riešutais ir uogomis.

„Geriausi avižinių dribsnių priedai yra riešutai, cinamonas, mėlynės, braškės ir bananai. Į avižinius dribsnius galite įdėti pomidorų, kiaušinių, grybų ir špinatų“, – apibendrina Best.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(4)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()