„Širdies priepuolio ar insulto rizika.“ Kas nutiks, jei nustosite gerti kavą  (1)

Kofeinas stimuliuoja nervų sistemą, taip pat pagreitina širdies plakimą.



© acekreations (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/coffee-beans-mug-cup-coffee-cup-1117933/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimas: išgeriant daugiau nei keturis puodelius kavos per dieną gali padažnėti širdies ritmas ir padidėti kraujospūdis bei širdies priepuolio ar insulto rizika. Jei nustosite gerti kavą arba sumažinsite jos kiekį, bus lengviau jūsų širdies ir kraujagyslių sistemai.

Nemažai žmonių mano, kad kava padeda palaikyti gerą sveikatą, tačiau ji nebūtinai yra naudinga būtent jūsų širdžiai, ypač jei turite problemų ar susirgimų, pavyzdžiui, aukštą kraujospūdį.

Jei nustosite gerti kavą arba sumažinsite jos kiekį, bus lengviau jūsų širdies ir kraujagyslių sistemai, rašo healthdigest.com.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje profesionalus flokavimo įrenginys. Ribotas kiekis
3529

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Profesionalus įrenginys

Išsamiau

Pažymima, kad kavoje esantis kofeinas stimuliuoja nervų sistemą, įskaitant ir širdies plakimo pagreitėjimą. O žmonėms, turintiems širdies problemų, tai gali būti žalinga.

Kaip kava veikia širdį

Mayo klinikos duomenimis, kai kurių žmonių, reguliariai geriančių gėrimus su kofeinu, vidutinis kraujospūdis yra aukštesnis.

Jei kraujospūdis yra per didelis, tai gali priversti širdį dirbti sunkiau, o tai galiausiai ją pažeis ir sukels širdies nepakankamumą.

Aukštas kraujospūdis gali papildomai prisidėti prie koronarinės širdies ligos, nes dėl jo pažeidžiamos ir susiaurėja arterijos.

Kas nutiks, jei nustosite gerti kavą

Ekspertai teigia, kad jei neviršijate rekomenduojamų dozių, kava gali būti naudinga sveikatai dėl joje esančių fitocheminių medžiagų, kurios mažina uždegimą. Tačiau išgeriant daugiau nei keturis puodelius kavos per dieną gali padažnėti širdies ritmas ir padidėti kraujospūdis bei širdies priepuolio ar insulto rizika.

 

Jei nusprendėte atsisakyti kavos, ekspertai rekomenduoja per kelias dienas palaipsniui mažinti jos kiekį, kad išvengtumėte neigiamų simptomų, tokių kaip proto migla ir galvos skausmas. Tai darant, kavą siūloma pakeisti žolelių arbatomis.

Teigiama, kad laikui bėgant širdies plakimas ir aukštas kraujospūdis dėl kofeino turėtų sumažėti arba išnykti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(16)
(3)
(13)

Komentarai (1)