Medikas: maisto papildai? Patarčiau išmesti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidziux 2011-03-29 19:45
Matot, daugumą iš jūsų jau paveikė papildų reklama. Valgyt reikia įvairų maistą ir nebus problemos. Daugeliu atveju, veikia placebas. Ir gryna medžiaga nebūtinai turi veikti geriau, gamtoje niekas nevartoja grynų medžiagų, evoliuciškai mes prie to nepratę ir organizmas gavęs koncentruotą elementų porciją, tiesiog su ja nesusitvarko. Sportuojant, nėra jokio tikslo vartoti aminorūgščių ar baltymų papildus, nes puikiai mes jų galime gauti su mėsa. Su papildais gavę didelę koncentraciją aminorūgščių tiesiog apkrauname inkstus, nes pertekliaus kaupti nesugebame. Žinau ne vieną pavyzdį, sportuojančių nuo 14 - 15 metų paauglių sugadintą gyvenimą, mano bendaamžiai dabar 26 - 27 metų vaikinai su vos funkcionuojančiomis kepenimis. Net alaus kartu išlenkt negalim...
Dulkstantis 2011-03-29 19:53
tai tie paaugliai per daug tikisi is tu papildu ir daznai nemoka ju vartot, su saiku vartojant nemanau, kad pakenks.
Blitzkrieg 2011-03-29 20:19
Proto jus turekit, siulydami mesa vartot vietoj proteino. Sutinku, kad visi naturalus produktai geriau uz miltelius, bet intensyviai sportuojant, sporto treneriai pataria suvartot apie 2g baltymu ant vieno kg, tai negeriant baltyminiu kokteiliu tektu kelis kartus per diena ta mesa valgyt, aisku neuzmirst ir pieno produktu. Tai nera normalu. Jau vien toks besaikis mesos edimas yra nesveika, butu dar ta mesa bent sveika,o dabar gyvuliai ant steroidu uzauge. Nieks nesako, kad milteliai pakeis baltymus gaunamus is maisto, reik viska subalansuotai vartot.
Aidziux 2011-03-29 21:57
tai ir renkiesi, ar užaugint didelę masę raumenų, ar turėt sveikatą. kartu tai retai suderinama. O mėsa, t.y. toks pat raumuo kurį augini. Mėsoje yra apie 20 proc. baltymų, taigi, 500 g mėsos, vidutiniškai - 100 g baltymų. Jei sveri 100 kg, tai gaunasi kilogramas mėsos parai. Ar čia kalnai?
RiMuSaS 2011-03-29 22:05
Na ka galiu pasakyt. Nieko nuostabaus, kad sitas papildu verslas klesti lietuvoj ir sarlatanai gyvuoja. Ne viena toki prota cia uzmaciau komentuojanti, nezinau jus neskaitot gal ka raso ar perskaicius tai kas jums nepatinka automatiskai jusu smegenis pradeda blokuot inromacija. Pirma jug paaiskinta: „Dirbtinių vitaminų, cheminių preparatų tik 35-38 proc. įsisavinama. O tai, kas yra vaisiuose ir daržovėse, organizmas pasisavina tiek, kiek jam reikia, o ko nereikia sugeba pašalinti. Jeigu mes vitaminais žmogų permaitinsim, galim sulaukti kai kurių labai negerų dalykų. Ligos.“ Jug nesako, kad jie isvis neveiksmingi tiesiog ju geriau nevartot isvis pritruko B vitamino gerk piena ir jo produktus ir panasiai. O cia nepatenkinti, kad nuraso taip papildus, nes kiek suprantu juo vartojat. Del sporto. Pats esu sportuojantis ir labai intensyviai. Nsistengiant augint didziuliu raumenu galima issiverst ir tik su maistu ( grynai tokiu kokio reikia organizmui sportuojant t.y. baltimu ir daug anglevandeniu energijai treniruociu metu ). O kalbant apie kretina, protejina, amino rukstis ir panasiai. Poveikis ju juntamas, bet nepamirskit kepenims tenka didesnis kruvis juos vartojant. Daugiau ne nesipletosiu manau ir taip atsiras nevienas priestaraujantis.
Dulkstantis 2011-03-29 23:17
siulai kiekviena para kirst vien vistiena? tu gal juokauji? diena is dienos tik ja valgant ilgai netemptum, po puses metu jos ne akyse matyt nenoretum na Rimusas, tau pritariu as. bet kaip tu pvz mano vietoje issiverstum be papildu, kai kartais tenka auditorijoj prasedet nuo 8h iki 19h? Kai sportuoji, stengies organizmui suteikti medziagu, reikalingu intensyviai sportuojant. Nori nenori imi juos vartot. jei nesuvartosi pakankamai baltymu - apciuopiamu rezultatu gali ir nesitiket. p.s. as pats kertu vistiena ir negeriu jokiu papildu, kai iseina be ju issiverst.
kikilis 2011-03-29 23:25
Pabandyk nepagert jokių B 1xd vitaminų, ir problemos taip pat dings, kaip ir geriant. Dėl mirties priežasčių- koronarinė aterosklerozė (infarktai), navikai, LOPL'ai ir t.t. yra pirmose pagal mirtingumą vietose, ir jokių medžiagų trūkumas jų nesukelia... greičiau perteklius...
RiMuSaS 2011-03-29 23:41
Taip patyriau ir as paskaitu kosmarus. Seip zuvis tokiam dalykui padeda. Na tokie kruviai zmogui yra per dideli ir cia jau neka padarysi. Beje toki dalyka istvert padeda popiecio miegas
Nerkashis 2011-03-31 16:09
Įdomu kokiu sportu komentatoriai sportininkai užsiiminėja? Be tabletės nepasieksiu rezultato Tai čia sportas ar chemikų varžytinės? Savo šeimai po truputį įrodžiau, kad gera nuotaika, kuo natūralesnis maistas, fizinis aktyvumas ir laikas praleistas lauke daro stebuklus.
Tir4elis 2011-04-01 15:53
Pilnai pritariu, tuo pačiu ir aš pasigydžiau . Kita vertus dar labai padėjo kambario drėgmės pasimatavimas ir susireguliavimas pagal normas. Seniau į žiemą 1 - 2 biuleteniai, dabar va nei vieno . Kažkaip sunkiau peršalimai kibt pradėjo . O dėl vitaminų, tai pavyzdžiui daug nėščių moteriškių gi kemša ką tik kas pareklamuoja, o paskui po gimdymo baisis kai pamato, kad placenta visa tai blokavus būna, kad tik prie vaiko neprieitu visas tas "gėris".
lapinis 2011-04-04 14:52
O tai nafik sportuot iki sąmonės netekimo??? Paskaičius labai noris paguost tokiu priminimu: http://dubstarr.bermudai.lt/hope.html
Nightbringer 2011-04-04 22:36
Na, nežinau, nežinau. Atrodo, kad tabletė man yra būtina, nors sporto klube užsibūnu 3 valandas per savaitę (tingiu aš ten eiti, nemėgstu savęs kankintis). Dėl to ir darau, bent mėnesio pertraukas. Bet nors ir praleidžiant tiek mažai laiko sporto klube ir darant tas pertraukas, aš kažkaip sugebu neatsilikti nuo savo draugų, rezultatuose! Dar daugiau, mano apetitas mėsai tampa tiesiog begaliniu. Kiekvieną dieną svajoju apie kepsnius, o kai jų gaunu, suvalgau 2-4 žmonių porcijas. Ir nepatikėsit, mano skrandis toks tamprus ir didelis, kad dar toli gražu nepersivalgau. Beje, į viščiukus ir vištas bėgiojančias kaimynų sode pradedu žiūrėti ne, kaip į gyvūną, bet, kaip į patiekalą, bėgiojanti ir tiesiog meldžiantį būtį papjautam! Kaip matot, biologiškai organizmas tiesiog reikalauja baltymų, nors jų aš ir gaunu gana nemažai. Todėl ir kyla klausimas: ar verta dėl tų menkų 3-4 valandų vartoti papildus? Ar geriau už tuos pinigus tiesiog prisipirkti mėsos? Na, kolkas paskutinis atvejis man atrodo patraklausias. :} P.S: Vitaminus, besportuojant, taip pat vartoju.
Xdmin 2011-04-04 23:39
Tarkim papildai kenkia kazkiek, bet besaikis mesos ir pieno produktu valgymas taip pat kenkia. Vartojant papildus tau nereikia galvot kada valgyt, kad viskas tilptu i skrandi, bet papildais sotus nebusi. Taip pat tas kiekis maisto kuri suvartosi del baltymu manau kainuoja tiek pat kiek ir papildai. Siaip asmeniskai esu pries papildus, juos reiketu vartoti tik isskirtiniais atvejais, o nuo visokiu ligu ar sveikatos pagerenimui tai joks vaistas nepades be fizinio aktyvumo
Nightbringer 2011-04-05 10:14
Na, gal nesupratot. Dabar aš nejaučiu jokio padidinto noro valgyti tą mėsą. Apskritai, dabar iš vis labai mažai pradėjau valgyti. Bet vos tik vėl sugrįšiu sportuoti, sugrįš ir tas noras besaikiai valgyti mėsą. Taigi, atrodo, kad čia labiau pačio organizmo reikalavimas sveikai ir daug maitintis, o ne koks nesveikas įprotis.
rwc 2011-04-05 10:43
Jei kasdien susiverstum po 20 kaušų alaus, tai išvis valgyti nereiktų. Tik ar toks pakaitalas tinkamas? ;]
RolandasM. 2014-08-07 15:40
Kodėl toks vienpusiškas straipsnis? Nė žodžio apie farmacijos šarlatanus brukančius chemoterapiją ir radiaciją ir taip sėkmingai anapilin varančius tautiečius... Palyginus su papildais, tai šimteriopai didesnė blogybė. Beje, o kodėl kalbama tik apie sintetinius papildus ir tokiu būdu pasmerkiami visi egzistuojantys? Žodžiu, labai tendencingas ir kategoriškas straipsnelis.
Pumper 2014-08-07 16:02
Pranešk, kai vien papildais vėžį išsigydysi.
RolandasM. 2014-08-08 16:24
Kalbi, kaip ciniškas vaikas. Vėžys - labai sudėtinga liga. Kaip pats supranti, gydytis reikia kompleksiškai. Ir papildai yra viena iš sudedamųjų dalių... Bet turbūt neverta aiškinti žmonėms, kurie iškart neigiamai nusistatę. Beje, o gydymosi procese pasiekėm remisiją jau (be chemoterapijos nuodijimo ir radiacijos "kepimo").