„Geležies yra septynis kartus daugiau nei mėsoje.“ Pigu ir sveika. „Jį vartoja ilgaamžiai“  (6)

Pagal baltymų kiekį užima pirmąją vietą tarp augalinių kultūrų.


Senatvė
Senatvė
© Trocaire, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Habibaadansalat.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2025-01-30 „Geležies yra septynis kartus daugiau nei mėsoje.“ Pigu ir sveika. „Jį vartoja ilgaamžiai“  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šimtamečiai puikiai žino, kokie maisto produktai palaiko gerą sveikatą. Yra vienas ingredientas, kurį reikėtų įtraukti į savo mitybą, kad pailgintumėte gyvenimą. Bet jis veiksmingas tik tuo atveju, jei jį naudosite reguliariai, praneša „Tsn.ua“.

Kaip dažnai nutinka, net nebrangūs produktai gali būti labai naudingi jūsų organizmui ir padėti pailginti jūsų gyvenimą. Vienas iš tokių produktų – soja, kuri dažnai įtraukiama į ilgaamžių racioną. Kokios jo naudingos savybės ir kaip dažnai ją reikia vartoti?

[EU+Kuponai] „Winter Sale 2025“! Kainos nutirpo 60 %. Energijos stotelės, dulkių siurbliai, vaizdo projektoriai ir kt. Ribotas kiekis (Video)
5423

„Winter Sale 2025“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Galioja iki 2025-01-28

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „FOSSiBOT F1200“ - mobili energijos stotelė, 1200W, 1024Wh, LiFePO4, tarnaus 10+ metų

2) „JIGOO C500“ - rekordinės kainos 500W belaidis dulkių siurblys

3) „Wanbo T2 Ultra“ - 1080P, Android TV 11, Netflix ir kt. už fantastišką kainą

Išsamiau

Sojos pupelės buvo žinomos daugiau nei 5 tūkstančius metų. Mažose geltonosiose pupelėse gausu sveikų riebalų ir jos turi didelę maistinę vertę. Pagal baltymų kiekį sojos užima pirmąją vietą tarp augalinių kultūrų, todėl jos yra nepakeičiamas produktas tiems, kurie laikosi sveikos mitybos, taip pat vegetarams ir veganams.

Sojos baltymai savo sudėtimi yra panašūs į gyvulinius baltymus ir juose yra visų būtinų amino rūgščių, kurios yra svarbios normaliai organizmo veiklai. Kadangi šiame baltyme nėra blogojo cholesterolio, reguliarus vartojimas gali padėti sumažinti aterosklerozės išsivystymo riziką.

 

Be to, sojoje gausu fosfolipidų, kurie padeda atkurti ir išvalyti organizmą. Joje taip pat yra nemažai geležies – 7 kartus daugiau nei mėsoje. Sojoje yra didelė ląstelienos koncentracija, beveik nėra krakmolo ar monosacharidų, kas teigiamai veikia virškinimą ir širdies ir kraujagyslių sistemą.

Reguliarus sojų vartojimas žymiai pagerins jūsų arterijų būklę ir, kaip jau minėjome, sumažins širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Todėl šis produktas tikrai turėtų būti įtrauktas į kasdienį racioną, kad išlaikytumėte sveikatą ir pailgintumėte gyvenimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(20)
(51)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (6)

Susijusios žymos: