Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
hostgator 2011-07-14 09:21
Labai puikus pasiūlymas, manau 90 proc. lietuvių sutiktu apmokestinti tuos iškrypėlius.
kestutisz 2011-07-14 10:08
Kiek kiek? Tiek moka nedirbantys bei dirbandys papildomai už verslo liudijimą (nesvarbu, kad pagrindiniam darbe jau yra susimokėję pagal pilną programą). O šiaip nuo užmokesčio sodra nuplėšia kur kas daugiau pinigų - tax.lt skaičiuoklės labai vaizdžiai parodys ("darbdavio sumokami mokesčiai" tai tiek tik tiap pavadinti, iš šv dvasios jie neatsiranda, jie paimami iš to paties atlyginimų fondo).
O jie prie temos man tikrai įdomu kurie produktai skaitysis vertingi, o kurie ne. Kas maistiškai vertingiau - greitas maistas ar naminis sumuštinis su "šlapianke" iš "mechaniškai atskirtos mėsos", ar omletas su tokia pat dešrele/ant tirpalo augintu pomidoru? Kiek galų gale parduotuvėj rasi tikros rūkytos mėsos, o ne mirkytų tirpaluose (normalią rūkytą mėsą aš teoriškai dar atsimenu iš vaikystės kaime kai koks kiaulės petys sūdomas kelis mėnesius, paskui mirkomas, džiovinamas, kelias dienas rūkomas tik tam tikrom malkom ir pan. - realiai kas dabar beveik nebeįmanoma arba be proto brangu, taip vartojant produktus reikėtų ir gyventi atitinkamai - nepersirijant, taupant maistą, net su pasninkais, o jų nesilaikančius irgi bausti mokesčiais).
Juodulys 2011-07-14 10:25
Kitaip sakant, darom prielaidą, kad visi žmonės yra buki gyvuliai nesugebantys savim pasirūpinti ir saujelė 'protingų' spręs kas yra gerai, o kas blogai? Spręs kaip tą gyvulių bandą valdyti, ką jiems galima valgyt, ką jiems galima veikti ir pan.? Kad jie būtų sveiki ir gražūs? Vestų sveikus jauniklius beigi gerai dirbtų?
Jums tai nieko neprimena?
O dabar pabandykim atsiriboti nuo sukurto įvaizdžio apie mėsainių ir šiaip greito maisto blogumą. Kaip bus sprendžiama kuris maistas yra blogai, o kuris gerai? Kokie atrankos kriterijai?
Keptos bulvės yra blogai? O jei keptos bulvės nenaudojant to pačio aliejaus daug kartų?
O jei kotletas įdėtas į per pusę perpjautą bandelę? Ar tai jau nesveikas maistas? O jei bandelė iš grikių miltų ar dar kokios nors egzotikos? Čia jau sveikas maistas?
Arba kaip kažkuris sportininkas minėjo, kad mėsainyje yra 100% dienos riebalų normos, 20% baltymų ir t.t. Ar nuo to automatiškai jis tampa nesveikas? Paėmus mėsos gabalą gaunasi atvirkščias variantas? Daugybė baltymų ir mažai angliavandenių? O kaip jei nusiperki mėsainį (kaip riebalų šaltinį), kolos (angliavandeniai) ir liesos mėsos gabalą(baltymai)?
Ir kas darys atranka? Jau dabar matau kaip suvešės korupcija ir kyšiai šioje sirtyje Sumokėjai vieną kitą litą reikiamam žmogui ir žiūrėk, tavo mėsainis pasidarė sveikas O konkurento kotletas su daržovėm, žinoma, tapo nesveikas
vyge 2011-07-14 12:12
Va, žmonės kerta ir vargo nemato :D:D
Karvė 2011-07-14 14:56
Degradai kaimiečiai ir tiek...
Nerkashis 2011-07-14 17:11
Visur mokamas sveikatos draudimas ir nereikia čia burbėt. Dėl to gaunam kompensuojamus vaistus.
Geriau galėtų šeimos gydytojai sudarinėti juoduosius sąrašus tų pacientų, kurie piktybiškai nesirūpina savo sveikata. Tokiems nekompensuoti vaistų, neskirti sanatorijų ....
Man tik pikta kad Lietuvoje darbdavys sumoka už mane PSD, o jei aš noriu dirbti pagal verslo liudijimą, vistiek turiu tą PSD papildomai mokėt. Tai mane turbūt dvigubai geriau pagydys?
Įdomu kaip užsieny?
Rokimalceno 2011-07-15 02:54
Nesuprantu, kas iš to, maistas visur brangsta ir taip, tai koks skirtumas. Tas pats kaip su cigaretėm, jei pabrangs keliais centais ar litais, manai jų nepirks. Pirks toliau arba ras pigiau. Geriausiu atveju šiek tiek sumažins vartojimą, jeigu jau tokia neprieinama kaina.
loggo 2011-07-15 12:27
Labai jau populistiškai ir primityviai čia aiškini. Neva, jei jau yra kažkieno reguliavimas, tai jau būtinai reikia daryti asociacijas su diktatūriniais rėžimais (bent jau man taip pasirodė, kad stengiesi tai padaryti). Nėra viskas TIK juoda arba balta. Asmeniškai, man tavo prielaida visiškai logiška, tik ją išreiškei labai šališkai, "buki gyvuliai". Galbūt būtų galima taip suformuluoti: didelė dalis žmonių yra linkę neplanuoti į tolimąją ateitį ir daryti išvadas tik pastebėję trumpalaikius veiksmų padarinius. Taip pat dėl laiko stygiaus dauguma žmonių negali gauti visos reikiamos informacijos racionaliems sprendimams priimti, todėl turi būti tam tikros specializuotos institucijos, kurios domisi ir reguliuoja tam tikras sritis (tarkime, sveikos mitybos), kas leidžia individams savo naudingą laiką skirti ne domėjimusi DIDELE AIBE skirtingų sričių, o kažkam produktyviam.
Paprastas pavyzdys: kiek patys asmeniškai žinote apie naudingą, subalansuotą mitybą, finansų sektorių, naudingą fizinio aktyvumo lygį, t.t....? Galbūt iš kiekvienos srities po nuotrupą žinių ir turi, bet tų žinių nepakanka daugumai žmonių, kad apsaugotų nuo ligų dėl nesveiko maitinimo ir gamintojų, kurie naudoja kenksmingas medžiagas savo produktuose; nuo indėlių praradimo dėl investavimo į nestabilias finansines institucijas (tarkime, bankus), t.t. t.t. t.t......
O kriterijai tam tikrai diskriminacijai tikrai yra. Nereikia čia naudotis logikos klaida, neva, jei tau kažkas iš karto negali jų išdėstyti (arba jeigu tiesiog pats jų nežinai), vadinasi, tų kriterijų ir nėra.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Vengrijoje įvedamas „mėsainių mokestis“