Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
Dr. G 2025-11-24 14:56
Koks pusprotis sukurpė šį propagandinį kliedesį? Čia užsakymas, ar kaip?
Lietuvoje gyvena dvi karosų rūšys:
Paprastasis (auksinis) karosas - Carassius carassius
Sidabrinis karosas - Carassius gibelio
Vietinis yra tik paprastasis, kuris darosi jau pakankamai retas dėl iš Azijos atvežtinio sidabrinio karoso. Taigi - vietinis retas (kuris neužilgo bus įtrauktas į Raudonąją Knygą), o atvežtinis (kuris turi būti įtrauktas į invazinių sąrašą) dažnas. Kurį siūlot valgyti? Retą, ar tą, kurį planuojama išnaikinti? Ok, gal tą sidabrinį reikia išnaikinti valgymo būdu tada.
P.S. Tik nereikia tų kaimo jurgio kliedesių apie tai, kaip "mano kaime ežere pilna tų auksinių." Prieš teigiant tokius kliedesius pirmiausia reikia mokėti atskirti abi rūšis, o ypač atskirti hibridus, kas labai dažnai yra neįmanoma be skrodimo.
punktyras 2025-11-24 16:17
Na, skoninės/maistinės savybės tikriausiai taip stipriai nesiskiria, kad būtų verta minėti. Iš Lenkijos leidinio paimtas straipsnis, tai kažko konkrečiai lietuviško nėra minima.
Kyborg 2025-11-24 17:54
"Kaip gėlavandenė rūšis, karosai gyvena ežeruose, tvenkiniuose ir upėse. Jų galima lengvai įsigyti iš vietinių augintojų ar žvejų, taip turint garantiją dėl kilmės ir šviežumo."
Nurodykit man nors vieną vietinį augintoją kuris augina karosus pardavimui (maistui). O mėgėjiškai pagautas žuvis parduot šiaip jau draudžiama.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Rinkitės šią žuvį vietoj lašišos. Ji sveikesnė, skanesnė ir kilusi iš Lietuvos