Kvailiausios traumos, su kuriomis yra tekę susidurti medikams (N-18)  ()

Manote, kad esate girdėję viską? Patikėkite, tikrai ne, tikina menshealth.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiems neįtikėtinai neatsargiems pacientams pasisekė, kad jiems pagalbą suteikė tikri profesionalai.

1. Eksperimentas su daržovėmis

Jauna pacientė kreipėsi į medikus, kad šie iš jos lyties organų ištrauktų... kukurūzą.

„Toje „lobių skrynelėje“ tikėjausi rasti kukurūzo sėklų, tačiau mano nuostabai, šios moters lyties organuose buvo įstrigusi visa kukurūzo burbuolė“, – pasakojo skubios pagalbos gydytojas dr. Yomtoubianas. Šis liepė moteriai papasakoti, kas tiksliai įvyko.

Pasirodo vakarėlio metu ji įsitraukė į eksperimentą su daržovėmis. Deja, kukurūzo burbuolę patiems nebuvo taip lengva ištraukti, kaip tikėjosi. Tad moteriai teko atsidurti operacinėje ir tai daryti chirurginiu būdu.

2. „Pamalonino“ damą

Karo medikas, leitenantas Zola Fergusonas taip pat prisiminė vieną keistą istoriją, kai jam teko dirbti su civiliais.

Situaciją galima apibūdinti: „Viskas gali būti dirbtine varpa, jei esi pakankamai drąsus“. „Jauna moteris, kurios vaikinas jaudinosi, kad ši nepastotų, nusprendė ją pamaloninti plaukų lako buteliuku. Ir tikrai ne kelioninio dydžio“, – teigė medikas. Buteliukas, be abejonės, užstrigo, dėl to moteriai teko kreiptis skubios pagalbos.

3. Skraidantis butelis

Tačiau nereikia kalbėti viena apie moteris. Dr. Yomtoubianas prisimena, kad kartą į jį kreipėsi vyras, su butelyje įstrigusia varpa. Labai ekscentriškas džentelmenas kreipėsi, kad nuo jo lyties organo būtų pašalintas stiklinio butelio kaklelis.

„Jo varpa jau buvo pajuodusi, o vieta šalia butelio kaklelio – gerokai ištinusi“, – teigė medikas.

Kai dr. Yomtoubianas paciento pasiteiravo, kaip gi nutiko, jog jo lyties organas įstrigo butelio kaklelyje, šis teigė prieš šešias savaites sėdėjęs prie laužo, kai netikėtai link jo atskrido butelis.

„Jis tiesiog užskrido ant mano varpos“, – teigė jis. Vyras nusprendė kreiptis į medikus, mat nebegalėjo šlapintis.

4. „Spuogelis“ ant sėdynės

Skubios pagalbos medikai taip pat pripažįsta, kad nemažai kvailų traumų nutinka ir pacientų sėdynėmis.

Dr. Yomtoubianas tęsė, jog kartą į jį kreipėsi ir moteris, kuri skundėsi ant užpakalio iššokusiu spuogeliu. Pasak jos, jį skaudėjo, oda aplink buvo patinui, o kai ši pabandė jį išspausti, pasirodė balta masė, bet tai nebuvo pūliai.

„Pasižiūrėjau į moters sėdmenis ir pasirodė, kad ji buvo pasididinusi sėdmenis, o procedūra atlikta su cementu!“ – nuostabos neslėpė gydytojas.

Masė sukėlė infekciją ir po truputį buvo stumiama lauk iš audinių.

5. Graužikas išangėje?

Anonimu panoręs išlikti pediatras prisiminė, kad turėjo paauglį pacientą, kuris skundėsi sėdmenų skausmu ir vidurių užkietėjimu.

Tiesiosios žarnos apžiūros metu jis teigė sušukęs: „O velnias, kažkas man įkando.“

Tačiau po rentgeno tyrimo paaiškėjo, kad tiesiojoje žarnoje nesiveisia jokie graužikai, ten buvo įstrigusi keraminė ranka, o medikas užkliuvo už nuo jos atsikišusio metalinio kabliuko.

Paauglys tikino, kad jis ant šio daikto užgriuvo ir taip šis atsirado jo tiesiojoje žarnoje. Ir nors istorija buvo neįtikėtina, jo mama ja patikėjo.

Vaikinui, be abejonės, teko gultis ant operacinio stalo.

6. Šuo – snaiperis

Skubiosios pagalbos gydytojai taip pat pasakojo, kad neretai pas juos atvyksta ir tie pacientai, kuriuos galima priskirti kategorijai: norėjo kaip geriau, išėjo kaip visuomet.

Viena slaugytoja teigė, kad kartą Pensilvanijoje jos pacientas sutiko pasaugoti draugo šaunamąjį ginklą. Deja, užtaisytam ginklui saugiausia vieta pasirodė kavos stalelis. O jo augintinis – Džeko Raselo terjeras – tuo metu nusprendė ant to stalelio užšokti.

Kulka šeimininkui prašvilpė tiesiai pro galvą, visa laimė, kad nepataikė į akį ir nepažeidė akies nervo. Tačiau likęs randas neatsargumą primins visam gyvenimui.

7. Kas ten?

JAV neįtikėtinų atvejų padaugėja ir sulaukus liepos 4-osios – Nepriklausomybės dienos, kuomet amerikiečiai ima žaisti su fejerverkais.

Greitosios medicinos pagalbos medikas Marshallas Maglothinas pamena, kaip teko susidurti su vyru, kuris vaizdžiai parodė savo vaikams, kaip nereikia elgtis su fejerverkais. Jų akivaizdoje jis uždegė fejerverką, o kai šio dagtis sudegė, tačiau nieko daugiau neįvyko, pakėlė ir, prikišęs akį, pažiūrėjo.

Vyras tos akies neteko. Tačiau jam dar labai pasisekė.

8. Nelaimėlis dailidė

M. Maglothinas taip pat teigė kartą susidūręs su vyru, kuriam nepasisekė „susitarti“ su diskiniu pjūklu. Šis įstrigo jo šlaunyje.

„Kai mes atvykome, vyras iš šoko juokėsi ir sakė, kad mes nepatikėsime, ką jis padarė. Jis bandė būti profesionaliu dailide, deja, nepavyko. Visa laimė, kad traukdamas prietaisą iš šlaunies per stebuklą išvengiau pagrindinių arterijų. Pacientas ir taip jau buvo netekęs daug kraujo“, – prisiminė medikas.

9. Sprogusi varpa

Jis taip pat pasakojo, iš kolegės išgirdęs istoriją, kaip į ją kreipėsi vyras, kuris teigė jos sprogo jo varpa.

„Ji apžiūrėjo vyrą, ir jo žodžiai panašėjo į tiesą. Pasak jos tai, atrodė tarsi mikrobangų krosnelėje perkaitinta dešrelė. Pasirodo, vyras, nusprendė susileisti kokaino į šlaplę, o tai lėmė infekciją, dėl kurios lyties organas atrodė tarsi sprogęs.

Istorija baigėsi tuo, jog vaikinui atlikta rekonstrukcinė operacija, tad galima sakyti, jog jis gavo naują lyties organą“, – pasakojo gydytojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(36)
(-18)

Komentarai ()