Angliavandenių langas: ar galima iš karto po treniruotės sukirsti tortą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mindaugas3 2021-06-09 22:51
Vyručiai mitas, kad nyktsa raumenys. Kai nepavalgai ilgesnį laiką, gaminasi augimo hormonas kuris kaip tik atstato ir sustiprina organizmą. Gamta viską gražiai užkodavo genuose. Svarbiausia, kad dienos eigoje netrūktų naudingų medžiagų iš įvairaus maisto. Pagrindinės 3 pasaulio religijos sutinka del vieno - pasninkavimas ilgina gyvenimą. Angliavandenius galima mažinti ir sekmingai pakeisti riebalais (keto dieta) bet čia ilgai plėstis reikėtų
Benediktas 2021-06-09 23:13
Religijos? Tada net neverta abejoti
HardAxe 2021-06-09 23:22
Krikščionys turi pasninką, seniau jų buvo daugiau ir ilgesni. O persivalgymas - nuodėmė. Musulmonai turi ramadaną. Realiai tai padėdavo tikintiem žmonėm apsivalyti organizmą ir kažkiek atstatyti sveikatą. Klausimas kaip iš tikro tos tradicijos atsirado, bet religijos tikrai skatina kartas nuo karto pabadauti.
Dannas3 2021-06-10 12:47
Nesiplečiant per daug, visi tie pasninkai išsivystė vien dėl pragmatiškų priežasčių t.y. maisto trūkumo, ne dėl organizmo apsivalymo. Aikšku galima plačiau aprašyt iš etnologinės pusės, šį reiškinį, kai pvz žmonės buvo įpratę pjaut kiaulę kalėdų laikotarpiu. Iki tol tekdavo pabadaut, mėsos nevalgymas irgi ryškiai su tuo susieta.
Giedriax 2021-06-10 13:33
Nemaišykime priežasties su pasekmėmis. Žmonės badaudavo ne dėl to, kad religija taip liepia, greičiausiai buvo atvirkščiai - labai dažnai trūko maisto, religija pasiūlė paprastą išeitį - badavimą, pasninką, taisykles kada ir kokio maisto negalima valgyti. Senovėje žmonėms visais laikais trūko normalaus ir kokybiško maisto. Žemę dirbti buvo sunku, derlių dažnai sunaikindavo sausros, liūtys, gyvūnai ar ligos, nebuvo išvestų gerą derlių duodančių augalų rūšių, taip pat nebuvo gerų maistui skirtų gyvulių veislių. Ką valgydavo eiliniai valstiečiai viduramžiais? Pagrinde košes, sriubas. Duona būdavo retenybė, taip pat mėsa buvo vartojama retai. Paprastiems žmonėms buvo uždrausta medžioti, tai buvo bajorų ir didikų privilegija. Kodėl prieš Kalėdas, Velykas buvo pasninko laikotarpiai? Paprasta priežastis - jei nori ant šventinio stalo turėti daugiau ir skanesnio maisto, tiesiog privalai maistą taupyti ir mažiau valgyti prieš tai. Viename prūsų dievų sąraše minimas turtų, gausos dievas Pilvytis. Iš šio vardo galima spręsti, kad turtai ir gėrybės asocijavosi su maisto gausa. Įsigalėjus krikščionybei maisto trūkumas dar paaštrėjo - bažnyčia pasiimdavo "dešimtinę", t.y. dešimtadalį užauginto derliaus.