Mirštantys COVID-19 pacientai maldauja vakcinos – tačiau gydytojai sako, kad jau per vėlu: 96 proc. mirusių buvo neskiepyti (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2021-08-07 15:50
Būtent, kad tikimybė tapti mažiau pavojingu yra didesnė – jei užkrečiamumas toks pats, mažiau pavojingos mutacijos ima vyrauti. Virusui ar kitam patogenui, nėra naudinga šeimininko liga ir mirtis. Kuo lengvesni simptomai, o dar geriau – išvis be simptomų, tuo daugiau šansų išplisti.
bmk1245 2021-08-07 16:16
?! Tu keli grėsmę visuomenei!!!"
bmk1245 2021-08-07 17:22
Čia sarkazmas, ar rimtai? Jei rimtai, nelabai tikėtina (nors visko gali būt), jei sarkazmas - 10 balų. PS Galiu primint avariją Novosibirsko 'Vektor' įmonėje (2019 rugsėjis), kai ligoninės buvo perpildytos (19-ų ruduo/žiema). Sutapimas? Toliau, tarp Novosibirsko ir Wuhano buvo skrydžiai vos ne kasdien. Ar turiu vyniot siūlų kamuoliuką toliau?...
immortallt 2021-08-07 18:06
Kalbant apie mutacijas, tai jos atsitiktinės. Taip, evoliucija sako, kad virusas kuris nužudys savo nešiotoją, neišgyvens. Bet tai nereiškia, kad virusas mutaciją gali pasirinkti, tiesiog išnaikinęs savo nešiotojus, išnyksta ir virusas. Taškas. Taigi, išnykti galime ir mes, na labiau tikėtina, kad nepaskiepyti jau šiuo atveju.
bmk1245 2021-08-07 18:24
Sakyčiau klausimas: kiek išnyks labiau netikėtinų, kai visos vadžios bus atpalaiduotos skiepytiems. Prarastas saugumo jausmas - didžiausia gresmė... Ah, yeah, Benediktas... OK, žymim šį laiką ir datą, po dviejų mėnesių žiūrėsim ką turėsim, svarbu, laikas ir data. Check mark.
AAA000 2021-08-07 19:10
ko jus cia ant tu vaiku kliunat vis? vaikai ir paaugliai - is esmes dar augantis organizmas. dar ten viskas tik persiformuoja. "nestabili" bukle. organizmo degradacine senatve prasideda tik nuo kazkur 14-15 metu. kaip as suprantu procesa - virusas paprastai atakuoja tik vieno tipo lasteles, pas vaikus nusistovejusiu -"sumedejusiu" lasteliu matyt mazai. matyt sunkiau prikimba. ir sunkiau plinta viduje. cia ne tik imuniteto, bet ir augimo efektas. nemanau kad yra reikalas cia vaikus aplamai kist. nes specifine visuomenes dalis. yra virusai kur specifiskai vaikams pavojingi. o sitas manau tiesiog ne is tokiu ir tiek. ir manau visai tiketina mutacija kur ir vaikus paliestu cia butu argumentas skiepytis suaugusiems labiau, kad taip nenutiktu. bet kol tas neivyko - klausimas tiesiog neaktualus. taip kad palikit ramybej tuos vaikus... pritempinejat... jie aplamai aukotina visuomenes dalis, kol neissimokslino ir neperime visuomenes civilizacijos palaikymo proceso. taip kad graudint vaikais beprasmiska... ta delta irgi atsirado - nes nepakankamai greitai visi skiepijosi ir slopino viruso paplitimo areala. cia manau aisku savaime bet kuriam mastanciam...
AAA000 2021-08-07 19:33
briedas... mokslas pripazista klaidas - jei randama geresne argumentuote. antivakseriai neturiu tokiu principu. jie vadovaujasi pvz daugumos metodu. atba garsiau rekianciu metodu. ar pasiduoda spaudimui. kad ir savo baimiu. moksle jokia demokratija ar saliskumas negalioja su "maza suklydimo tikimybe" tai gal tau sleptis reiktu... kinieciai pritaike ziauru karantina - nesuklydo - nes veike moksliniais principais - tik senais patikrintais. paskaiciuok rezultata populiacijos/mirstamumo. svedu kazkoks "tinkamose pareigose" - irgi mokslininkas - padare klaida. pradejo veikt kaip religinis - tiketina teorija pritaike praktikoje. ant visos salies... nesuveike. paskaiciuok rezultata svedams rasai ziauriai maza tikimybe... tikimybes ne nuo to priklauso... jei norima geriausio rezultato - visada turi but griztamasis rysys. nepasiteisine sprendimai atsaukiami ar net daroma zalos kompensacija. tada bus mokslas, o ne abtivakserizmai ar maldos kazkam, ko tikimasi... is "sventu paskatu" jei neveikia - tai neveikia... masinis imunitetas neveikia - atsaukiam. pletot reikia kas veikia. skiepai veikia = tai ir pletojam!!! va cia ir yra mokslas realybeje.
kestutisz 2021-08-07 19:43
Ausų berods neįkerpa/ženkliuko neįsega pagal vakcinos pavadinimą tai gal ir nebus to :) Anyway, pirma dar pergyvent reikės minkšto įtikinėjimo etapą (nepaeinant gąsdinimams ir grasinimams) kol visus privers savo noru (kaip straipsnyje* - "Instead of trying to change her, we created an environment in which she felt safe enough to change on her own") nors kažką suvartot. * https://edition.cnn.com/2021/08/05/opin ... index.html p.s. straipsnis šiaip labai neblogas, ties tokiu galima ir visą tą "diskusiją" uždaryti - abieju pusių argumentai ir geri norai - viskas ten yra.
AAA000 2021-08-07 19:56
tas pasas aisku kad nesamone. cia kaip automobiliu technikine - kuri nieko absoliuciai neduoda isskyrus biurokratijos didinima. skiepytas ar prasirtges - cia aplamai - medicininiai duomenys - jie neturetu but vartojami viesai. tik medicinos vidineje sistemoje. pvz ateini gydytis - tu kazkoks "neaiskus". tave uzdaro - daro testus. isitikina kad nesergi ar neplatinimo stadijoje(prasirges/skiepytas) - gauni paslaugas. isitikina, kad sergi aktyviai - ikisa karantinuotiems ar specifiniems. va cia yra logiska. atskiria "brokuotus" nuo "geru" - ir automatiskai kazko imamasi. jei tu prasirges ar skiepytas - sakykim gydytojas gali rizikuot daugiau su tavim. atlikt paslaugas greiciau. viskas. jei tu "neaiskus" - eini proceduras pagal sablona. cia ir pasibaigia privalumai. --- daba ka darys tas "pasas" - tipo ateini kazkur ir kazkokiu popiereliu kazkam pamojuoji. kuriam liepta pamojavima priimt uz gryna piniga. ir ileidzia tave. o jei be popierelio - neileidzia. bet ka tai pakeicia? niekas gi nuo to nei pasveiksta, nei apsisaugo... cia tik apsaugine prevencija. bet uztat kiek galiu igauna visokie glusai. visiskai nesusije su medicina... nu pvz isiverzia be to paso kazkas kazkur... kiti kazka demonstruoja kad atseit saugo - ir tokius gaudo ar issikalineja. vietoj to kad gaudyt REALIAI sergancius ir platintojus - atitauks nuo darbo - gaudys kazkokius "be paso"... sergancius kontroliuokit - glusai... kad nevaiksciotu laisvai... tai ne - reikia matai pasu kazkokiu uzsireike... cia mum visiem apynasri deda. isvis beprasmi. taigi net jei tu ir skiepytas - tu turesi issiminet ta "pasa". atlikinet beprasmi veiksma... nesvarbu kad nemokamai. tu gaisi savo gyvenimo laika. cia is jusu atima laika. ir VISU!!! vadinas jus kazkam JAU vergaujat... konservams pvz susimastykit gal kai kada. uz jusu mokescius tokias nesamones diegia - vietoj to kad realiai isgaudyti sergancius. daro kazkokias beprasmybes...cia veiklos imitavimas. tie pasai nepakeis net testavimo. is esmes cia tik prevencinis dalinis isrusiavimas. geltonus nuo melynu atskiria... kai reikia isgaudyt raudonus...
Benediktas 2021-08-07 20:08
G.pasas nera paveiksliukas, jo QR code yra linkas su atsparumu covid info. Visiems neįiksi. Jei griežtas karantinas - blogai, jei atlaisvinimas su pasais - diskriminacija, jei visus skiepinimas - nera pasirinkimo Siūlykit variantą, kuris visiems tiktų. Nežinau, kiek šiuo COVID atveju, bet tikrai gali buti tokia situacija, kai demokratija šiuo atžvilgiu turi būti išjungiama, jei tai būtų kelis kartus pavojingesnis virusas. Nes žmonės per durni kartais suprast, ant kiek rimta situacija ir nori pavaizduoti, kokie jie individualūs ir svarbūs.
AAA000 2021-08-07 20:13
itikt reikia tik daugumai. dauguma susiskiepijo. pasirinko jiem priimtina varianta. buvo itikinti. nesvarbu kaip. ko tau dar ten papildomai reikia? kad skiepijant nuciulptu? pas mus gi demokratija. nu tai darom demokratija. suskiepijam mazuma priverstinai. isskyrus del medicininiu priezasciu - kai negali. ar per senas tam. ar neturi imuniteto ir pan. tik mokslo patvirtintos isimtys. o jei nenores - i tas palapines sukisam. nenoras nesuteikia privilegiju. tegu nenoretojai kovoja uz savo mazumu teises - jei irodys moksliskai, kad antivakseriai - mokslu pagrista naturali mazuma (kaip gejai) - tada suteiksim tas teises nesiskiepyt. daba neuzsitarnavo. tipo dykai turi tai gaut? nifiga. norai ir nenorai turi but mokami. nes tai preke. aisku uz savikaina. o ne per kazkokias pasu sistemas ar kitus briedus... tokia demokratine realybe (as siaip pries demokratija - bet irgi susitaikau su tuo - nepurkstauju). kur nors klystu?
AAA000 2021-08-07 20:40
bet cia irgi medicinine pazanga. vakcinavimas isaiskina netipinius atvejus - apie kuriuos kitu budu niekaip niekada nesuzinotu. kazkokius inovatyvius ar alternatyvius metodus kurs. ar aiskinsis esmines priezastis. diagnostika tobules. aisku iskart turetu gaut isimti antros dozes nesileist - medicinine-moksline priezastis. nesuprantu kas tau cia blogai? ------- o su tuo pasu, ka ten realiai gauna visuomenes dauguma? be kazkokio kvailo kersto pasitenkinimo, kad igels antivakseriams? pasas, kai visi gauna apribojimus. tik viena grupe mazesnius, o kita grupe didesnius. pandemijos tai nemazina. tik gesina ekonomines islaidas. ir tai dar klausimas - kiek tiksliai atsiperka. nemaciau jokiu analiziu, nors susiktu buhalteriu ir ekonomistu kaip prisikta aplink... net pavadinimas - "pasas" naudojama netinkamai. "pasas" kaip savoka yra sistema pries atvykelius. ta prasme yra Lietuva - visi legalus gyventojai gauna NEMOKAMAI pasa. ir turi per visokias sutartis kazkokius privalumus kitose salyse. daba cia pasus isdavines, o is esmes kazkokius leidimus. nes jei cia "pasas" - tai sukure dvi Lietuvas. suskalde sali! o kaip ten yra? - teritorija neturi but atiduodama priesui ir neskaldomas jos vientisumas. is esmes placiaja prasme cia tautos isdavyste kazkokia tai - tie coroniniai pasai... nes taikys tai teritorinius apribojimus!!! negali ieit i krautuve - tau uzdraude patekt i Lietuvos tam tikra teritorija!!! konservos sali parceliuoja... ir jum gerai?
bmk1245 2021-08-07 21:22
Heh, ausų nereik, suženklins kitais būdais, kaip katinus....Boom Benediktai, kur esi? Ah, čia, o ka? Ką darai Benediktai? Oh, c'mon, man...
Benediktas 2021-08-07 21:34
Man matosi, kad kai kurie komentatoriai čia tiesiog užsiima problemos darymu iš nieko ir bando prisišaukti pritariančių apeliuodami į išskirtines savo teises pandemijos laikotarpiu. Truputėlį trūksta adekvatumo žiūrėti į sitaciją iš bendro vaizdo, o ne iš atskiro individo, nes pandemija tiesiogiai susiejusi su žmonių visumos dinamika. Dabar yra pandemijos laikotarpis, o ne normalios sąlygos, tai ir žiūrėti reikia kitaip. Naudojates žmonių, kuriems atrodo, "viskas normaliai" inercija. Bandote įkišti demokratiją ten, kur nėra jos paskirtis - kova su virusais. Pandemijos metu daug geriau tinka autoritarinės taisyklės, bet protingos. Ir jos susieję tik su viruso pažabojimu, o ne su viskuo, kaip bando kai kurie prikišt. Turbūt kitiems norima sudaryti vaizdas, kad valdžia autoritarinė. Pasakykit, kurie taip darot. Kodėl jūs taip darot?
bmk1245 2021-08-07 22:41
x
bmk1245 2021-08-07 22:47
Heh, su laiku, kremliniai išsiduoda - "Turbūt kitiems norima sudaryti vaizdas" Arba kažkas nuhijackino Benedikto accountą.
kestutisz 2021-08-07 23:02
Net jei kristų 50:50, vistiek tai nėra priežastis autoritarizmui. Bet deja, šiuo metu link to ir einama. Nenorit? Priversim. Šiuo atveju išvis matau paprastai - ok, vakcinos nors kažkokios yra, yra norinčių tą produktą testuoti - viskas puiku. Tegu. Niekas nė žodžio nesako kol nekabina nenorinčių tame dalyvauti. Vakcina neideali ir nepakankamai apsaugo net pasiskiepijusius? Tobulinkit kol pagaminsit tikrai gerą, testuotojų gi pilna - eilėse stovi. Vakcina (ir ne tik ši - realiai visos dėl kurių vyksta didžiosios batalijos) išvis yra žemiausiai kabantis obuolys ant obels - jį nuskynė ir bando sukišti visiems. O progreso su vaistais nėra, nes na kam vargti - gi visus sėkmingai priversim sunaudot tą ką gaminti mokam. Vaistus jau kai reiktų vartotų visi - net va Trump'as nespjovė, kokteiliuką už kažkiek ten melejonų susipylė :))
Benediktas 2021-08-07 23:40
): 1.Nevyksta reguliarūs ir laisvi rinkimai; 2.Suvaržomos piliečių politinės teisės; 3.Ribojama arba draudžiama politinių organizacijų ir partijų veikla; 4.Cenzūruojama spauda ir kitos visuomenės informavimo priemonės; 5.Valdymas remiasi kariuomene ir susiformuoja po karinių perversmų ar politinių krizių. Dabar galima sakyti yra karinė padėtis, tik priešas šiuo atvejų yra virusas. Ar galėtų, ką nors įveikti kariuomenė, jei kiekvienas jos kareivis, kada norėtų keltųsi ir kada norėtų dalyvautų pratybose?
kestutisz 2021-08-08 00:31
Na taip, toks terminas per didelė garbė. Yra tiesiog toks trepsėjimas kojyte ir grūmojimas pirštuku - jei tu nepasiskiepysi savo noru tai tavęs neįleisiu į smėlio dėžę! Ir ne, negalėsi įsirengti savo! (nes tikrai daug spjautų ir pasidarytų atskiras kavines, parduotuves, etc nežymėtiem). Viskas būtų kaip ir dzin, bet problema, kad tie vaikučiai tai valdžioj ir jiem turi paklusti jėgos struktūros.
AAA000 2021-08-08 06:14
kazka pritempineji.... 1. jau pritempineji - rinkimai nera butini. bet TIK jei visuomene nusprendzia, kad reikia valdymo. tada rinkimai turi but ORGANIZUOJAMI laisvai ir reguliariai. tavo teises pazeide jau neatsiklause, ar tau reikia paciu rinkimu ir ar to reikia daugumai. paskui pazeide, parinkdami KOKIOS FORMOS turi but valdzia. tu to irgi nesirinkai ir dauguma nesirinko. paskui tavo teises pazeide ivesdami visokias rinkimu metodikas - pvz isrinktojo kvotu siotema. kai laimi ne daugumos balsais - demokratiskai, o pagal butinasias kvotas. o kvotu sistema yra balsavusiu "pries" balsu nusavinimas ir PAPILDOMAS perdalinimas kvotiniams - irgi pazeidimas. ir cia tas vyksta LIETUVOJE. tiesiog tu nesidomi ir nezinai... tie "rinkimo komitetai" pvz atsirado, kai suprato rinkimu pazeidimus - bet jau po pazeidimo fakto. sekanciuose rinkimuose tik. ir tas ne kokioje bulbasijoje vyksta. vyksta CIA!!! 2. pritempineji. kokios dar "politines teises"? kas cia per sudas? tu net nesupranti kas yra teises. jos yra pvz bendrazmogiskos, visuomenines ir pan. kai taikomos VISIEMS, ka apivrezia. pilieciai jau yra rusiavimas i piliecius ir nepiliecius. takoskyra. ir cia jau tik pilieciu privilegijos. pvz pries nelegalus. teises islieka tik iki momento, kol reikalas sukasi apie pilietybe turinciu viduje. pandemija paliete visus, ne tik vien kazkokious mistinius piliecius, ar tik isimtinai politikus. taip kad pilieciai cia jokiu teisiu neigauna. ar kazkokie politikai. viskas sukasi klausime - kaip sutvarkyt padeti? visiems. ir renkamasi aitoritariniai metodai. nes visu interesus pazeidineja. ne tik antivakseriu. pries antivakserius tik turi pasiteisinima - kodel pries juos "galima". nes jie sioje problemoje tapo mazuma. tapo politisdkai galima daryt spaudima. demokratinis principas. va ir viskas. bet tai nereiskia, kad visas priemones gali laisvai rinktis o tu aiskini mazdaug - ai nepatiko politiskai - daba antivakserius susaudom. juk demokratiska irgi "politines teises" jam matai, 3. antivakseriai neturi politines partijos. nors ju pakankamai daug. vadinas ribojimas - pazeidimas. cia akivaizdu gi... ar tau ne? jie teturi tik aktyvistu mini judejimus kazkokius ir vienetinius issisokimus. 4. uz spauda neatsakau - bet daline cenzura aiskiai yra. visokio meslo laisvai rasinet negali. visokie "garbes" ir "orumo" pazeidimai ir baudimai uz tai - cia akivaizdi CENZURA. garbe ir orumas - tuscios savokos. beprasmes materialiai. CENZURA yra toks dalykas, kai primetama itaka ir gaunama nauda. pvz kokia nors pinigine ismoka uz nematerialu "pazeidima". isivaizduok suo tava aplojo ir pavaizdavo kad rau ikans. ir tu apsisikai. ir ta dar pamate aplinkiniai. ir tu dabar reikalauji is to suns kad jis atlygintu tau zala uz apsisykima - pvz kelis apgrauztus kaulus atnestu. nes tavo orumas nukentejo. ir visi aplinkiniai pritaria - kad orumas tikrai nuketejo. tai va - suniui cia ir yra cenzura, jis negali laisvai lot ir vaidzduot kad ikas, nes kazkoks "orumas" pasizeidzia bet skanestus tai realius atims tai va - nevaiksciok apsisykes - nes tu ta darai su cenzuros taikymo interpretavimu 5. taigi ir nori itraukt kariuomene. ir net naudojo - kai kelius stabde. per ta isterija - kad "platinasi" virusas. o realiai dar labiau paplatino, nes susigrudo visi "legaliai judantys" kamsciuose... dabar tas pats bus su "galimybiu pasu". medicinine priemone - skirta vidiniam valdymui. neislendant is medicinines sistemos. kur yra specialistai. o naudos policija, kariuomene ir visokie saugumai... jegos strukturos. kur aplamai neismano apie virusus ir kaip gydyt nuo virusiniu infekciju. ir net visokiems prekybininkams ir verslui uzkraus kontroles funkcijas ar savikontrole...tipo jie irgi gydys buo coronos? nu grynai lukasenkos metodai - tas irgi gyde... darbu ir sportu, ar kaip ten... konservai gydys corona pasais...irgi matyt partine vadovybe nustate kad pasveiksta - jei su pasu... kame skirtumas?