Kaip sukuriamas Dievas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-02-07 09:20
Nereikia ne metraščių,palyginkite šių dienų spaudą,ar tikrai viskas nušviečiama objektyviai,be tendencingų nukrypimų ?
viliusk 2009-02-07 11:32
Kieno vardo negalima tarti be reikalo?
blizzard 2009-02-07 11:59
tai as taip ir nesupratau ar jis pripazysta astrala ar ne.... ir as nesuprantu prie ko cia religija , ten kur apie astrala rase, tai nera susija su religija, bentjau mano manymu nera...
Anonymous 2009-02-07 13:20
Įdomu skaityti,kada apie tai rašo nieko nežinantys,arba nepabandę žmonės. Viena pusė rašo, kad tai nesamonė,kita iš religijos pusės -kad ten gyvena blogis,arba demonai : Tačiau tai išeina tiek už vienų,tiek už kitų kompetencijos ribų. Ko ne viduramžiai?.Jei sugebi važiuoti dviračiu - esi velnio apsėstas
viliusk 2009-02-07 13:22
Ar kas nors kada nors esate matę Jupiterį, kad galėtumėte patikėti, jog jis egzistuoja? Manau, kad tikėjimas kažkuo, ko negali (kolkas) patikrinti, leido žmonėms evoliuconuoti į tai, kuo mes dabar esame. Man asmeniškai, tikėjimas matematikos mokytojais suteikė galimybę gauti išsilavinimą. Aš taip pat tikiu ir kosmologais, nors pats niekada ir nemačiau Jupiterio. Tikiu taip pat ir teologais. Tačiau prisiminkime, kad tiek vieni tiek kiti "-logai" yra žmonės, todėl ir jie gali klysti.... Patys žinome, kas yra visada teisus ir neklystantis... Mane universitete mokino matematinę logiką. Patikrinau internetą. Radau, kad ta logika, kuria aš naudojuosi, vadinasi silogizmas. Ją sukūrė Aristotelis. http://en.wikipedia.org/wiki/Syllogism Kaip mane mokė: Evoliucija sukūrė Žmogų. Dievas sukūrė Žmogų. ----------------------------- Evoliucija yra Dievas. Taigi, tikėdamas kosmologais ir teologais darau išvadą, kad "Evoliucija yra Dievas". Tačiau, manau kad ne tik Evoliucija yra Dievas, nes: Žmogus kartais yra Teisingas. Teisingas yra Dievas. -------------------------------------- Žmogus kartais yra Dievas. Galbūt aš klystu... Tikrai klystu bent jau dėl to, kad vartoju Dievo vardą be reikalo...
kionig 2009-02-07 14:06
Netikiu, visomis sitomis nesamonemis ir nekyla jokie egzistenciniai klausimai, taip nekvarsinu per daug savo galvos O as manau, kad mes patys sau esame dievai 8)
Anonymous 2009-02-07 14:41
Silpnavaliams besmegeniams atsakymas i visus klausimus yra Dievas. Mastantiems zmonems atsakymas yra kur kas sudetingesnis ir idomesnis.
rwc 2009-02-07 16:14
Angliškame SciAm 2008 12 numeryje yra paprastas ir puikus straipsnis šia tema: http://www.sciam.com/article.cfm?id=pat ... l-patterns . Kertinė frazė: "Harvard University biologist Kevin R. Foster and University of Helsinki biologist Hanna Kokko test my theory through evolutionary modeling and demonstrate that whenever the cost of believing a false pattern is real is less than the cost of not believing a real pattern, natural selection will favor patternicity." Paaiškinsiu: autoriai teigia, kad formuojantis aplinkos suvokimui, įžvelgti reiškinius ten, kur jų nėra, yra beveik nekenksminga. Tačiau juos pražiopsoti ar nekreipti dėmesio gali būti pražūtinga. Nežinau, ar vien to pakanka paaiškinti religiją skeptikams, tačiau aš asmeniškai vien dėl to jaučiuosi pranašesnis - tiek kaip mokslininkas, tiek kaip paprasčiausiai tikintis - kad įžvelgiu prasmę ir priežastį viskam, kas vyksta aplink mane. Tegu ji būna klaidinga, (laikinai) nepaaiškinama mokslo, bet tai vis geriau nei nieko. Iš to paties nr., skyriaus Antigravity: "Einstein asked, If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, then what is an empty desk a sign of?" Toliau, kalbant apie vaizduotę ir išlikimą, mano nuomone, dera palyginimas iš gamtos apie Mėnulio iliuziją ( http://niquette.com/books/sophmag/moonill.htm ): "Many of today's creatures habitually howl and hoot at the rising moon in what is called an "epideictic display" -- an to others, convincing them to take refuge." Mano akcentas apie altruizmą (kas yra sudėtingo socialinio sanbūvio požymis - taip pat evoliucijos požiūriu naudinga). Gal tą patį galima pritaikyti ir žmonių bendruomenėms - t.y., tai gali paaiškinti ir primityvių religijų atsiradimą bei naudą bendruomenėms?
Anonymous 2009-02-09 09:36
Religijos "ateina" iš Dievo iškojimo,tačiau Dievas ir religos nėra tas pats.Yra duotos žinios per skirtingus žmonės (ir tebeduodamos) ,o jūs žmogeliai mąstykite ir evoliucijonuokite.Jei būto Jo valia ir noras,turėtume vieną bendrą tikėjimą ir viena Bibliją visiems.Nemanau,kad būtų problema Jam ją parašyti-be jokių tarpininkų,vertimų,tekstų praradimų,klaidingų interpretacijų ir mitilogijos įmaišymo.Vadinasi,tam yra rimta priežastis....tame ieškojime. Ir nemanau,kad Dievas kada nors bus mokslo paaiškintas,nes paprasšiausiai rasim kitų pasaulių,egzistencijos "duris",o už jų kitos ,dar kitos .....it t.t. Svarbu pats ieškojimas. O visiems kitiems ,kad kad buvo pasakyta: "You just happy to be here"
Anonymous 2009-02-09 11:00
Va is tokiu "isminciu" ir padaro tikinciuosius:)
Hmz 2009-02-09 12:07
Aš visad sakiau, kad raganų medžioklė buvo visiškai nekenksmingas pasibovijimas . Juk nieko baisaus įžvelgti reiškinius ten, kur jų nėra; kartais spauda parašo apie žmones, mėgstančius pasišvaistyti kirvuku, "nes taip liepė balsai". Balsai tai balsai, ką čia bepadarysi
Anonymous 2009-02-09 21:23
Galima būtų panaudoti paprasčiausią matematikos tikimybių teoriją ir įrodyti,kad pasaulis negalėjo atsirasti atsitiktinai,savaime.Chaoso teorijos,entropija,kvantinio pasaulio keistenybės.Iš esmės,materija tėra filosofonė sąvoka,nes viskas tėra vibruojanti energija ir informacija. Va,jau ir patiems mokslininkams su DNR tyrimais pamažu pradeda "nesueiti" galai. Ir kažkas čia ne taip,bet....kam man tas vargas Kam to nereikia,niekas nepadės. Va suradau geriau- gerą palyginimą apie šunelį : "...tavo šunelis niekada neklausia iš kur tu kąskart ištrauki Chappi ir padedi jam į indelį. Šunelis niekada neklausia,kodėl lauke šalta,o įbėgus į židinio sušildytą kambarį -yra šilta. Šunelis nenustemba,kada įšokęs į mašina vienoje vietoje,išlipa kitoje.... He just happy to be here ..."
Hmz 2009-02-10 11:16
Kai kreivai naudoji tikimybių teoriją, gauni kreivus rezultatus Pavyzdžiui: "Laimėti loterijoje yra labai maža tikimybė. Reiškia, Jonas negalėjo laimėti, nesvarbu, kad laikraštis rašė" Arba: "Jonas kasdien meta kauliukus, ir šiandien jam iškrito du šešetai. Taip negali būti, nes to tikimybė labai maža" Arba: "Kad kruopos mano valgomoje košėje susidėlios būtent tokia tvarka, tikimybė nepaprastai maža, beveik nulis. Reiškia, čia turėjo pasidarbuoti dievas"
Anonymous 2009-02-10 18:40
,,Kas ne su manim, tas pries mane'', reiskia, kad jeigu kas yra ne su Jezum, tas yra pries ji, kitaip jei neklausai, ka sako Dievas, tai betkokiu atveju esi su velniu. o, kas sako, kad nezino su kuo, su velniu, ar su Dievu yra, to Dievas nepriims kaip savo. taigi reikia apsispresti. Siaip religija remiasi sventaisiais rastais, juk baznyciose skaitomos biblijos istraukos.
rwc 2009-02-10 19:40
Maniakų, fanatikų ir žiaurių vadovų pasitaiko visose srityse, ir jų motyvai retai būna religiniai. Lygiai taip būtų galima smerkti didelę dalį politinių, ekonominių santvarkų. Bet ar dėl to kas sako, kad jų reikia visiškai atsisakyti? Beje, raganų medžioklės motyvu nelaikyčiau religijos - ji tik pretekstas kažkam įgyti/išlaikyti galią, įtaką, sunaikinti priešininkus. Nebūtų viduramžiais katalikybės - atsirastų kitų pretekstų. Ne veltui "raganų medžiokle" vadinamos kad ir mūsų seimūnų aferos.
rwc 2009-02-10 19:44
Nepamirškite, kad Naujojo Testamento skirtingos evangelijos yra tiesiog gandai gandeliai, subjektyvios ir tendencingos Jėzaus gyvenimo interpretacijos, užrašytos praėjus dešimtmečiams. Be to, jos buvo cenzūruotos, perrašytos, "pataisytos" taip, kaip tuo metu buvo naudinga politikams ir Bažnyčios galvoms.
Anonymous 2009-02-10 20:03
Pastebėjau, kad Dievo sąvoka sužmogina. Visų vadinamas Dievas mano suvokimu yra aukštesnioji energija, o bet kokia givybė yra tos energijos dalelė. Todėl norėdami surasti Dievą reikia žiūrėti į save. Tam yra vadinama trečioja akis, kas biologiškai būtų hipofizinė liauka, kuri žmogui kuria halucinacijas ir visus kitus panašius reiškinius. Halucinacijos kyla dėl to, kad žmogus tai daro nesamoningai, jis neturi išvystęs šio gebėjimo. Psychologijos aš nelabai iš vis suprantu. Tik pastebėjau, kad remesi viena puse ir teorijomis. Straipsnyje paminėta astralinė projekcija, bet kaip suprantu tai tik vos ne kaip halucinacijos vaisius. Kagi esu pats tai bandęs. Ir negalėčiau teikti, kad tai halucinacinis pojūtis. Man nepavyko to atlikti pilnai, bet esu ne su vienu žmogumi kalbėjęs, ir jų aplankytos vietos sutampa su šia fizine materija. O tikiu todėl, kad patyriau to pasaulio pojutį. Kažkaip žmonės neturi tikėjimo, arba kad ir tiki, bet nepagrystai. Visi kažko tikisi - stebuklo, kad pasirodys Dievas išganytoja "tada aš patikėsiu" Jis niekada neateis kaip materijos forma. Tai per sudėtinga suvokti kas tave sukūrė protu - jis tik trugdo, bent sekunde pabūkite be minties, tai sudėtinga - neina, vadinasi miegi. Jeigu miegi kaip gali suvokti Dievą? Žmonės nenori telkti tam valios pastangų, Dievas davė viskam laisvą valią. Bet dėsniams nusiženkti negali. Nes esi intelektualus gyvūnas ir turi teisę tverti. Bet ir to žmogus atsisako. Mano suvokimu žmogaus kūnas per daug suptilus, kad apsiribotu ties fizinėmis galimybėims. Ir mokslas įrodo biologinių kūnų energijų spinduliavimą, bet tik kol jie gyvi, vadinasi kūnas tai tik laikinoji materija. Visa problema manau ta, kad žmonės ne taip suvokia visus mokymus, o visos religijos siekia to paties. juk sakoma: "Žmonijai tikėjimas būdingas, kaip drėgnumas vandeniui" tai visada egzistuos, skirsis tik kaip tiki. Gal jį kažkas įtikino ir tikės nepagrystai, o gal jis į tai net nesigilina ar jis pats bandys suvokti visa tai. Dauguma manau tokių kur bažnyčioje linksi galvelėimis. visdėl to nauda yra šiokia toke.
rwc 2009-02-11 03:14
Išmok rašyt, pabaik nors vieną aukštąjį fizikos arba chemijos srityje, tada ir tu linksėsi galvele.
Tommix 2009-02-11 04:16
As esu sukures turbo super tikslia prielaida delko zmone stikintis dievu yra DURNI, stai irodymas: Kai zmones sensta-silpsta ju smegenys-t.y dingsta neuronu jungtys, o tai yra pagrindas smegenyse, tad zmogus darosi durnesnis, kuo zmogus senesnis-tuo labiau pradeda tiketi garbinti dieva -vadinasi jis kuo durnesnis-tuo labiau garbina -tai isvedam taisykle- kuo labiau tiki-tuo durnesnis esi
Tommix 2009-02-11 04:24
Ir mane JUOKINA IDIOTAI kurie sako - niekas neirode kad dievo nera. IRODE ir DAUGYBE sykiu, tiesiog kiekviena syki yra sumastomas vis kitoks pasiteisinimas, irodyta kad gyvybe evoliucionavo o nebuvo sukurta kai skelbia religija, tai religingieji sugalvojo Intelegent Creation versija, kai sake kad dievas danguje-ir zmones sugebejo nuskristi i kosmosa ir nemate jokio dievo-taippat sumaste kita istorija. Kai kriskscionys ir visa religija teigia kad zemej vos 10 tukstanciu emtu o mokslininkai irode kad apie 4.5 milijardo- religinhieji vistiek savo daro. KAi GERIAUSIAS neurologas atrado smegenyse zona atsakinga uz tikejima dievu, ateiviais ir t.t. ir kad DIRBTINAI gali priversti zmogu TIKETI arba NETIKETI dievu - religingieji ignoruoja. religija buvo sukurta masiskai valdyti zmonems. Kaip sake mano gerbiamiausias zmogus - George Carlin - Religion is the greatest bullshit story ever told.