Vaikų apsaugai nuo ŽIV – daugiau nei 5,3 mln. litų  (0)

Dvi tarptautinės organizacijos, kovojančios su ŽIV plitimu pasaulyje, suvienijo savo jėgas, kad galėtų suteikti efektyvesnę pagalbą ir apsaugą nuo šios infekcijos vaikams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinė  ŽIV srityje besispecializuojanti kompanija „ViiV Healthcare“, kurios viena įkūrėjų yra farmacijos bendrovė „GlaxoSmithKline“, ir Elizabeth Glaser vaikų AIDS fondas paskelbė apie bendradarbiavimą, kurio tikslas – padėti vaikams gyventi ilgiau, sveikiau ir kokybiškiau. „ViiV Healthcare“ per dvejus metus bendriems projektams įsipareigojo skirti 5,36 mln. litų (2 mln. dolerių).

Organizacijos parengė bendrą strategiją, kuria bus siekiama, kad infekuotiems vaikams ir kūdikiams būtų kuo anksčiau nustatomas ŽIV, kuo plačiau prieinama antivirusinė terapija (ART), taip pat – kad valstybių vadovai ir jų priimti politiniai sprendimai padėtų spręsti užsikrėtusių ŽIV ir AIDS vaikų problemas, būtų tobulinamos vaikų sveikatos priežiūros sistemos.

Bendradarbiavimo projektuose didžiausias dėmesys bus skiriamas trims šalims, kuriose ŽIV ir AIDS rodikliai yra ypač aukšti: Lesotui, Malaviui ir Svazilandui. Taip pat bus siekiama kovoti su politinėmis kliūtimis ir stengtis, kad vaikų apsauga nuo ŽIV taptų prioritetine sveikatos apsaugos sritimi ir kitose fondo remiamose šalyse, tokiose kaip: Dramblio Kaulo Krantas, Kenija, Mozambikas, Ruanda, Pietų Afrikos Respublika, Tanzanija, Uganda ir Zambija. Visos iniciatyvos bus įgyvendinamos glaudžiai bendradarbiaujant su valstybių vyriausybėmis ir visuomeninėmis organizacijomis.

„ViiV Healthcare“ įrodė, kad yra lyderis, kovojant su ŽIV ir AIDS, ir mums yra garbė bendradarbiauti su šia kompanija, sprendžiant šią gyvybiškai svarbią problemą. Suvieniję savo pastangas ir patirtį mes padėsime išgelbėti daugiau vaikų gyvybių bei pasieksime daugiau teigiamų pokyčių, negu veikdami pavieniui“, – teigia Charles Lyons, Elizabeth Glaser vaikų AIDS fondo prezidentas ir valdybos pirmininkas.

„Mūsų pagrindinis veiklos tikslas – apsaugoti labiausiai pažeidžiamas visuomenės grupes, kurias palietė ŽIV ir AIDS, tai yra – vaikus. Džiaugiamės, kad, siekdami to, išplėtėme savo ilgametį bendradarbiavimą su  Elizabeth Glaser vaikų AIDS fondu, ir kartu stengsimės, kad vaikams ir kūdikiams, užsikrėtusiems ŽIV, būtų kuo lengviau prieinami vaistai ir sveikatos apsauga. Tikiu, kad kartu mes galime padaryti didžiulį poveikį tokių vaikų gyvenimams“, – teigia Dr. Dominique Limet, kompanijos „ViiV Healthcare“ vadovas.

Mokslo ir farmacijos pažanga lėmė, kad išsivysčiusiame pasaulyje iš esmės nebeliko vaikų ir kūdikių, užsikrėtusių ŽIV ir sergančių AIDS, problemos, tačiau besivystančiose šalyse ši liga plinta stulbinančiais mastais. 2,1 mln. vaikų visame pasaulyje yra užsikrėtę ŽIV arba AIDS, 95 proc. iš kurių gyvena skurde. 1200 vaikų kasdieną užsikrečia ŽIV, maždaug pusė iš jų mirs nesulaukę savo antrojo gimtadienio, jeigu jiems nebus laiku  nustatyta infekcija ir suteiktas gydymas specifiniais antivirusiniais vaistais, kurie  iki 75 proc. sumažina  kūdikių susirgimų ir mirčių skaičių.   

„ViiV Healthcare“ yra tarptautinė  ŽIV srityje besispecializuojanti kompanija, kurią įkūrė farmacijos kompanijos „GlaxoSmithKline“ ir „Pfizer“, kad suteiktų pažangų gydymą ir sveikatos priežiūrą ŽIV užsikrėtusiems žmonėms. „ViiV Healthcare“  tikslas – išskirtinai koncentruoti savo veiklą ŽIV/AIDS srityje, diegti pažangų požiūrį, kuris padėtų teikti efektyvius ir naujus vaistus nuo ŽIV, taip pat remti bendruomenes, kurias palietė ŽIV.

„GlaxoSmithKline“ yra viena pirmaujančių pasaulyje farmacijos ir sveikatos priežiūros kompanijų, dirbanti tam, kad žmonės jaustųsi geriau, gyventų ilgiau ir nuveiktų daugiau. Taikydama naujausias technologijas ir mokslinius tyrimus, GSK kuria ir gamina vakcinas bei vaistus kvėpavimo takų, centrinės nervų sistemos, infekcinėms, medžiagų apykaitos ir virškinamojo trakto, onkologinėms, urologinėms, širdies ir kraujagyslių, dermatologinėms ligoms gydyti.

„GlaxoSmithKline Lietuva“ padalinys veikia nuo 1993 m. ir rūpinasi naujų produktų registravimu bei naudojimu medicinos praktikoje. Šiuo metu Lietuvoje registruoti 196 GSK vaistai. Kompanijoje dirba daugiau nei 130 medicinos, farmacijos, chemijos, ekonomikos, finansų, logistikos ir rinkodaros specialistų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: