Per 2010 metus „Omnitel“ 3,5G ryšio tinklas išsiplės į 250 Lietuvos miestų ir gyvenviečių  (0)

Per devynis šių metų mėnesius telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ plačiausias Lietuvoje 3,5G sparčiojo mobiliojo interneto tinklas buvo išplėstas į 14 miestų ir gyvenviečių, kuriose iki tol trečiosios kartos ryšio nebuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per tris likusius 2010 metų mėnesius „Omnitel“ 3,5G ryšiu padengs dar apie 40 naujų Lietuvos vietovių, ir metų pabaigoje „Omnitel“ 3,5G tinklas bus išplėstas į 250 Lietuvos miestų, miestelių ir gyvenviečių.  „Nuo pat pradžios „Omnitel“ vartotojai turi plačiausią Lietuvoje trečiosios kartos tinklą, kurį nuolat vystome, suteikdami savo klientams galimybę daugelyje šalies vietovių naudotis sparčiu mobiliuoju internetu savo nešiojamuosiuose kompiuteriuose ir išmaniuosiuose mobiliuosiuose telefonuose. Šiuo metu kas antras „Omnitel“ parduodamas mobilusis telefonas yra išmanusis, o norint išnaudoti visas šių įrenginių galimybes ir programas - spartus 3G mobilusis internetas yra būtinas", - pabrėžė „Omnitel“ viceprezidentas technologijoms Rolandas Ryliškis.

Pasak R.Ryliškio, tikrąjį dėmesį vartotojų patirčiai ir investicijas į tinklo plėtrą parodo įrengtų bazinių stočių, užtikrinančių trečiosios kartos ryšį, skaičius. Iki šių metų pabaigos „Omnitel“ bus įrengusi apie 100 naujų 3,5G bazinių stočių. Paskutiniais viešai skelbtais Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, daugiau kaip pusė Lietuvoje registruotų 3G ryšio bazinių stočių buvo „Omnitel“. Visos „Omnitel“ 3,5G bazinės stotys palaiko ir HSPA technologiją.

Per šių metų sausio-rugpjūčio mėnesius „Omnitel“ tinkle perduotų mobiliojo interneto duomenų kiekis pasiekė 1,26 mlrd. megabaitų – tai pusantro karto daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Šiuo metu daugiau kaip 90 proc. visų „Omnitel“ tinkle perduodamų mobiliųjų duomenų yra perduodama per „Omnitel“ 3G tinklą. 

    UAB „Omnitel“ yra didžiausia mobiliojo ryšio bendrovė Baltijos šalyse, „TeliaSonera“ grupės narė. Bendrovė teikia platų spektrą patikimų ir kokybiškų telekomunikacijų paslaugų, skirtų perduoti balsą, duomenis, vaizdus, naujausią informaciją, pramogas ir finansines operacijas. "Omnitel" ryšio kokybę ir spartų plačiajuostį mobilųjį internetą užtikrina plačiausias Lietuvoje "Omnitel" 3,5 G tinklas. 2010 m. „Omnitel“ pirmoji Lietuvoje pradėjo 4G ryšio bandymus ir pasiekė 100 Mbps duomenų perdavimo spartą. Nuo pirmųjų veiklos dienų „Omnitel“ aktyviai prisideda prie šalies technologinės raidos bei socialinės pažangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)