Vilniaus miesto Rotušėje - renginys „Skaitmeninės Dirbtuvės“  (0)

Š.m. birželio 21-23 d. (pradžia 18.00 val.) Vilniaus miesto Rotušėje vyks renginys „Skaitmeninės Dirbtuvės“ (SD), kurio metu informacinių technologijų, meno, kultūros bei verslo entuziastai kartu su nevyriausybinių organizacijų atstovais kurs naujus sprendimus, skirtus viešųjų paslaugų tobulinimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Renginys vyks konferencijos  „Europos savanoriškos veiklos metų turas Lietuvoje, NVO Forumas 2011“ metu. Konferencijos organizatoriai be įprastinių sesijų ir pranešimų šiemet pakvietė verslius žmones iš įvairių sričių, kurie per 48 valandas turės pasiūlyti ir sukurti konkrečius sprendimus, skirtus viešųjų paslaugų gerinimui bei tobulinimui. Sėkminga patirtimi renginio metu dalinsis socialinių projektų - svetainių Manobalsas.lt, ManoValstybe.lt kūrėjai, VšĮ “Transparency International Lietuvos skyrius”, “StartupLabs” (naujų technologijų ir technologinių verslų vystymo centras) bei kitų organizacijų atstovai.

VšĮ „Versli Lietuva“ taip pat dalyvauja šiame verslumą skatinančiame projekte, kurio metu programuotojai, dizaineriai, rinkodaros specialistai, verslo atstovai siūlys savo idėjas ir burs komandas jų įgyvendinimui. VšĮ „Versli Lietuva“ SD dalyviams pateiks užduotis, orientuotas į naujus sprendimus, galinčius patobulinti įstaigos svetainę, kuri yra vienas iš pagrindinių įrankių teikiant paslaugas verslui: nuo aktualios informacijos iki konkrečių instrumentų, tokių kaip verslo skaičiuoklė, seminarai, konferencijos, verslo misijos, rinkų analizė ir kt. Už geriausią sprendimą VšĮ „Versli Lietuva“ suteiks galimybę laimėtojui dalyvauti IT mobiliųjų technologijų parodoje San Diege „CTIA Enterprise & Applications” spalio mėnesį.

„Pastebime, kad verslas labai aktyviai diegia informacinių technologijų naujoves rinkodaros, žmogiškųjų išteklių valdymo, duomenų surinkimo ir apdorojimo srityse. Tai leidžia įmonėms sutaupyti nemažai lėšų ir pristatyti rinkai naujas paslaugas. Tuo tarpu nevyriausybinės organizacijos ir pilietinės visuomenės atstovai tradiciškai į technologines inovacijas žvelgė konservatyviau. Vienas iš pagrindinių mūsų renginio tikslų yra sudaryti galimybes nevyriausybininkams mokytis iš verslo ir atrasti tokius sprendimus, kurie gali būti sėkmingai panaudoti jų pačių veikloje, gerinant viešųjų paslaugų prieinamumą ir efektyvumą”, - teigia Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro direktorius Martinas Zaltauskas.

VšĮ „Versli Lietuva” generalinis direktorius Paulus Lukauskas sako, kad tokios iniciatyvos yra sveikintinos ir labai artimos įstaigos vykdomai veiklai. „Verslumo skatinimas ir verslo plėtra –  pagrindinės mūsų įstaigos funkcijos. Mūsų tikslas tapti vienu langeliu verslui, tiek pradedančiąjam, tiek jau pažengusiam. Tikimės, kad į renginį susirinks aktyvūs ir kūrybiški žmonės, kurie nestandartiškai pažvelgs į egzistuojančias problemas ir jų sprendimo būdus”, - teigia Paulius Lukauskas.

„Skaitmenines Dirbtuves“ organziuoja savanoriai, atstovaujantys įvairias veiklos sritis, prie idėjos įgyvendinimo taip pat prisidėjo Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras, Socialinės Apsaugos ir Darbo Ministerija ir VšĮ „Versli Lietuva“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)