„Mitsubishi i-MiEV“ jau Europoje  (2)

Pirmieji 25 serijinės gamybos (su vairu dešinėje pusėje) elektriniai „Mitsubishi i-MiEV“ atvykę į Bristolio Portbury terminalą kelia didžiulį jaudulį. Jau pradėti paskutiniai pasiruošimai, kai gruodžio 12 dieną šie elektromobiliai išriedės į gatves kaip Vakarų Midlando vadovybės bandomosios programos dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mitsubishi i-MiEV“ automobiliai iš Japonijos laivu išplukdyti prieš šešias savaites ir buvo labai laukiami, ypač būsimų vairuotojų bei visų, kurie stebėjo „i-MiEV“ progresą „Mitsubishi Motors UK“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“. Rinkos lyderis Daugybę apdovanojimų laimėjęs „Mitsubishi i-MiEV“ yra visiškai elektrinis miesto automobilis ir pirmasis serijinės gamybos EV („electric vehicle“ – elektrinis automobilis), į aplinką neišmetantis nei gramo CO2. Automobilis užtikrina puikią erdvę keturiems keleiviams bei jų bagažui, maksimalus jo greitis – 130 km/h, o su pilnai pakrautais akumuliatoriais galima nuvažiuoti 160 km. Didžiojoje Britanijoje pilnai pakrauti akumuliatorius 240 V rozetės pagalba galima per 6 valandas ir tai kainuoja tik apie 3,50 Lt. Tikri bandymai Šie 25 automobiliai dalyvauja viename iš savivaldos projektų, kurių idėja – skatinti itin žemomis CO2 emisijomis pasižyminčių automobilių gamybą. Projektus kuruoja Technologinių strategijų taryba. Ilgo atrankos proceso metu, konsorciumo partneris Koventrio Universitetas atrinko dalyvius, kurie 12 mėnesių bandys automobilius. Taip bus atlikta automobilio valdymo bei įkrovimo, energijos naudojimo analizė. Vakarų Midlando „CABLED“ (Koventrio ir Birmingemo žemų CO2 emisijų parodomieji automobiliai) konsorciumas apima „Arup“ – dizaino ir inžinerinę konsultacinę įmonę ir projekto vadovę, energijos tiekėją „E.ON“ įmonę, Birmingemo ir Koventrio miestų tarybas, tris akademines institucijas ir penkis kitus automobilių gamintojus bei yra remiamas „Advantage West Midlands“ plėtros agentūros. 40 metų elektromobilio patirties

„Mitsubishi know-how“ tyrimai elektromobilių srityje prasidėjo dar šeštajame dešimtmetyje, o pirmas visiškai elektrinis automobilis „i-MiEV“ pristatytas 2006 m. spalio mėnesį. Japonijoje prekyba prasidėjo šių metų liepos mėnesį – pirmieji automobiliai skirti didelius automobilių parkus turintiems klientams, o privatūs pirkėjai automobilius galės įsigyti nuo 2010 m. balandžio mėnesio. Europai skirtos versijos gamyba prasidės 2010 m. spalio mėnesį,  o Lietuvos salonuose automobilis pasirodys 2010 m. gruodžio mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: