Projektas „InfoMenas“ kvies kūrybiškai atsikratyti sena elektronika  (0)

KTU Informatikos fakulteto studentų atstovybė „InfoSA" jau antrus metus rengia draugišką gamtai ir menui akciją „InfoMenas“, skatinančią studentus, moksleivius ir visus miesto gyventojus neišmesti nebereikalingų kompiuterių bei elektronikos prietaisų, o panaudoti juos netradiciniams meno kūriniams sukurti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„InfoMenas“ – tai KTU Informatikos fakulteto studentų kūrybinis projektas, skirtas skatinti studentus ir visus Kauno gyventojus kūrybiškai žvelgti į nereikalingą kompiuterinę bei kitą techniką ir panaudoti ją naujam grožiui sukurti. Projekto esmė – iš nebereikalingų kompiuterių komponentų pagaminti netikėčiausius meno kūrinius. „Šiemet „InfoMenas“ startuoja su naujomis idėjomis – sujungti gamtą ir giliai rūsiuose gulinčią nebereikalingą elektroniką. Kūrinių idėjos gali būti kad ir pačios beprotiškiausios: gėlės ar samanos, įvairūs augalai apraizgę seną kompiuterio dėžę, žydinti orchidėja dekoruotame monitoriuje ar futuristinė gėlių puokštė, puošta kompiuterio komponentais - visa tai gali būti mūsų kūrybinių dirbtuvių eksponatai. Nauda bus triguba: ir įdomus kūrinys sukurtas, ir paskleista gera nuotaika, ir aplinka išsaugota“, - sakė projekto koordinatorius Darius Leskauskas.

Dažnam iš mūsų kils klausimas: ar iš tikrųjų, pavyzdžiui, iš kompiuterio klaviatūros galima sukurti meno kūrinius? Pernai vykusio „InfoMeno“ metu sukurti kūriniai: auskarai iš mygtukų ir procesorių, klaviatūroje žaliuojanti žolė, skulptūros iš surinktos elektronikos ir kiti unikalūs savo idėjomis darbai - visa tai liudija, kad viską įmanoma padaryti.

Visi norintys sukurti savo „InfoMeną“ ar kūrybiškai atsikratyti nereikalingos kompiuterinės technikos, gali tiesiog pagaminti kokį nors eksponatą. Mėgstantiems dirbti kompanijoje, pirmosios projekto kūrybinės dirbtuvės vyks jau vasario mėn. 18 d. nuo 15 val. KTU Informatikos fakulteto studentų atstovybėje "InfoSA", Studentų g. 69 - 121. Jei nepavyksta kurti pačiam, kiekvienas pilietis gali seną kompiuterinę techniką atnešti į vieną iš žaliųjų „InfoMeno“ konteinerių, kurie yra KTU Elektronikos rūmuose (Studentų g. 50) bei Dizaino ir technologijų fakultete (Studentų g. 56). Visa surinkta technika bus panaudota antrųjų kūrybinių dirbtuvių metu, kurios įvyks kovo mėn. 4 d., o nepanaudotos atliekos atiduotos į elektronikos perdirbimo įmonę.

Savo sukurtus eksponatus galima atnešti iki kovo mėn. 4 d. į KTU Informatikos fakulteto studentų atstovybę „InfoSA“ adresu Studentų g. 69 - 121. Visi kūriniai bus eksponuojami parodoje kovo mėnesį. Visas naujienas „InfoSA“ įsipareigoja pranešti www.istrink.lt ir KTU reklaminiuose ekranuose. Įdomiausių eksponatų autoriai bus apdovanoti KTU Informatikos fakulteto studentų atstovybės „InfoSA“ ir rėmėjų įsteigtais prizais ir be galo įdomia ekskursija į elektroninių atliekų perdirbimo įmonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: