„Samsung“ išleidžia EX1 – „High-End“ lygio kompaktišką fotokamerą su ryškiu ypač plačiu F/1.8 objektyvu  (1)

„Samsung Digital Imaging Co., Ltd.“, rinkos lyderis ir prizais įvertinamas skaitmeninių vaizdo inovacijų kūrėjas, džiaugiasi pristatydamas 10 mln. taškų raiškos EX1, „High-End“ kompaktišką skaitmeninę fotokamerą, kuri specialiais pritaikyta šiuolaikiškiems į priekį pažengusiems ir entuziastingiems fotografams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis kompanijos kompaktiškų skaitmeninių fotokamerų šeimos flagmanas, naujasis EX1 įkūnija pilną rinkinį pažangių savybių, įskaitant funkcionalų vaizdo jutiklį ir vieną iš įspūdingiausių kada nors kompaktiškoje kameroje įdiegtų objektyvų – 24 mm ypač plataus kampo f/1.8 „Schneider KREUZNACH“. „Išleidusi EX1, „Samsung“ toliau pirmauja konkurencinėje kovoje ir žengia dar vieną reikšmingą žingsnį šioje pramonės šakoje,” - pasakė p. SangJin Park, „Samsung Digital Imaging“ vadovaujantis pareigūnas. „Ypač plataus kampo objektyvas ir jo neprilygstamas greitis suteikia EX1 naujas pritaikymo galimybes ir leidžia vartotojui būti kūrybingesniam ir gauti dar puikesnes nuotraukas.” Įspūdinga optikos sistema ir vaizdai „Samsung EX1“ daugeliui susuks galvą dėl savo f/1.8 „Schneider“ objektyvo. Įspūdingas f/1.8 objektyvas fotografams suteikia didelį apertūros žingsnių rinkinį, užtikrinama galimybė gauti ryškų nuotraukos foną fokusuojant objektus. Ypač greitas f/1.8 objektyvas leidžia gauti geresnes nuotraukas blogo apšvietimo aplinkoje, kadangi daugiau šviesos praleidžiama dėka naujos veiksmingos 1/1.7” CCD matricos. Didesnė, nei įprastose kompaktiškose skaitmeninėse kamerose montuojamos matricos, EX1 1/1.7” CCD matrica užtikrina neprilygstamą jautrį (maksimali ISO 3200/pilna raiška). Įdiegus „Samsung“ patobulintą ir greitą vaizdo procesorių „DRIMeIII“ kameroje EX1, pavyksta gauti puikios kokybės nuotraukas, nepriklausomai nuo išorinio apšvietimo ryškumo. „High-end“ lygio „Schneider“ objektyvas yra 24 mm, ypač plataus fokusavimo ir turi 3x optinį priartinimą. Ypač platesni nei įprastose kompaktinėse kamerose naudojami objektyvai, EX1 24 mm ypač plataus kampo objektyvas leidžia daugiau išgauti iš vaizdo fiksavimo tuo atveju, kai fotografuojamos didelės draugų ar šeimos narių grupės ar platūs kraštovaizdžiai. Siekiant apsisaugoti nuo vaizdo trikdžių, modelyje EX1 objektyvas efektyviai veikia kartu su „Samsung“ dviguba vaizdo stabilizavimo („Dual Image Stabilization“) technologija.

Visapusiškas ekranas praplečia vaizdo atkūrimo galimybes

Pasukamas 3 colių AMOLED ekranas vaizdų parinkimą ir atkūrimą EX1 kameroje paverčia malonumu. Sukiojamas AMOLED ekranas leis fotografui tiksliai kadruoti nuotrauką taip, kaip jam patogiau, ir fotografuoti iš beveik bet kokio kampo, įskaitant įrenginį aukštai iškėlus ar labai žemai nuleidus. Palyginus su įprastais TFT-LCD ekranais, kurie naudojami daugumoje skaitmeninių kamerų, EX1 įrengtas AMOLED ekranas užtikrina didesnį kontrastą, gilesnę juodą spalvą ir tikslesnį, tikroviškesnį spalvų atkūrimą, netgi, kai fotografuojama iš didelio kampo ar esant tiesioginiam saulės apšvietimui. EX1 AMOLED ekranas veikia efektyviau dėl mažesnių energijos sąnaudų, todėl vartotojui suteikiama galimybė prailginti baterijos eksploatavimo trukmę ir ilgiau fotografuoti be papildomo krovimo.

Įvairios fotografavimo galimybės

Modelyje EX1 palaikomas RAW formatas ir entuziastai gali pilnai valdyti nuotraukos užraktą, apertūrą, naudotis pilnai rankiniu būdu nustatomais fotografavimo režimais. Naudojant šiuos nustatymus, fotografas gali eksperimentuoti su mažesniais užrakto greičiais ir kitais nustatymais, tačiau pageidaujantys rankinio valdymo, modelyje EX1 įrengta „Samsung“ scenos atpažinimo technologija ir funkcija „Smart Auto 2.0“ (Still & Movie). Taikoma vaizdo įrašymui (640x480 / 30 kadrų/s / H.264) ir skaitmeninėms nuotraukoms, ši inteligentiška funkcija įvertina sceną ir automatiškai parenka tinkamiausius nustatymus, kurie užtikrina geriausius įmanomus rezultatus. Šį režimą labai paprasta naudoti, vartotojui neteks aukoti vaizdo kokybės dėl eksploatavimo paprastumo. 

Techniniai duomenys

EX1
Skiriamoji geba 10 mln. taškų
Optinis priartinimas 3x optinis priartinimas / ypač platus 24 mm
LCD ekranas 3.0” pasukamas AMOLED
Objektyvas Schneider KREUZNACH 
Ryškus f/1.8 objektyvas kompaktiškoje kameroje
Filmavimo režimas 640x480 @30 kadrų/s / H.264
Matmenys 114.3 mmx63.2 mmx29.2 mm
Specialios savybės - Ryškus f/1.8 objektyvas kompaktiškoje kameroje

- 24 mm ypač plataus kampo objektyvas 
- 3.0” pasukamas AMOLED

- Dual Image Stabilization (Optinis + skaitmeninis)

- Rankinis valdymas: A/S/M

- RAW palaikymas

- Smart Auto 2.0 (Still & Movie) 
- Didelė 1/1.7 colio, labai jautri CCD

- Valdymas priekiniu ratuku

Prekyboje 2010 m. balandis

* Techniniai duomenys ir gaminio dizainas gali būti pakeisti be išankstinio įspėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: