Cafe Scientifique: Apie tą pilką glitų drebutį po kaukole  (2)

Žmogaus protas yra neišmatuojamas, jo kūrybinei galiai neprilygsta niekas – iš kur tokia jėga? Kaip atsiranda tokie sudėtingi procesai kaip sąmonė? Ar kompiuterių ir smegenų veikimo principai tapatūs?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neuromokslininkai į šiuos klausimus mėgina atsakyti iš įvairių pusių: tirdami, kaip mes matome, suvokiame, kuriame, mąstome, šnekame, aiškindamiesi, kaip veikia smegenų ląstelės neuronai, teoriškai modeliuodami šiuos procesus, diskutuodami, kas yra protas. Apie manipuliavimą mąstymu ir minčių skaitymą, fotografinę atmintį, skaitymą iš rankų ir veido, meną ir dirbtinius kompozitorius bei atsakomybę už visa tai, ką neuromokslai pridirbs ateityje, kviečiame padiskutuoti su lektoriumi Jonu Kubiliumi. Diskusiją praskaidrins gyvai atliekami eksperimentai ir netikėti realių mokslinių tyrimų rezultatai.
Jonas Kubilius yra Masačiusetso technologijos instituto (JAV) absolventas (matematika, fizika), Leuveno universiteto (Belgija) magistrantas (dirbtinis intelektas) ir doktorantas (psichologija). Studijuoja žmogaus regos sistemos veikimo principus, kartais skaito populiarias paskaitas apie neuromokslus.Café Scientifique vyks balandžio 5 d., pirmadienį, 19:00 val. bare „InVino“ (Aušros vartų g. 7, Vilnius).
Siekdami sureguliuoti dalyvių skaičių dėl Jūsų patogumo, skatiname registruotis ir rezervuoti sėdimą vietą. Tai galite padaryti paspaudę šią nuorodą. Renginį  organizuoja: „VU Fizikos fakulteto Studentų mokslinė draugija“ ir „Mokslas ir Menas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: