Kas yra „Kitas Variantas“?  (2)

Ar kada nors svajojai apie mokymo įstaigą, kur mokiniai galėtų mokytis paties gyvenimo? Ar įsivaizduoji, kad mokinys jau prieš mokyklos baigimą tiksliai žino, kaip atrodys jo gyvenimas po 5, 10 metų? Nuo šiol tai ir dar daugiau yra realu. VšĮ „Kitas variantas” – tai kryptis, kuri jauną žmogų nuves visur, kur tik siekia jo svajonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kitas variantas” – tai nevyriausybinė, savanorišku pagrindu, nuo 2008 metų gegužės veikianti organizacija. Jos tikslas – ugdyti jauną žmogų taip, kad jis pats gebėtų atskleisti savo talentus ir galimybes. Šiuo metu Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje yra virš 170 savanorių ir apie 300 mokinių. Savanoriai – tai tobulėjantys, aktyvūs, įvairiausių sričių specialistai, pasirengę tiesiogiai lopyti švietimo sistemos spragas. Tai optimistai, matantys Lietuvos jaunąją kartą kaip asmenybę, kuri moka priimti teisingus sprendimus, pasitiki savimi, moka bendrauti, jaučia atsakomybę už savo poelgius bei siekia ambicingų tikslų. Mokykloje jaunuoliams skiriama mažai laiko lyderystės, finansinio savarankiškumo, kūrybiškumo, sąžiningumo, drąsos temoms. Tik 1 iš 4 mokyklą baigiančių mokinių tiksliai žino, kur studijuos, kuo užsiims ateityje, likę trys neturi jokių aiškių ateities perspektyvų. Tokios ir panašios problemos skatina jaunus žmones jungtis prie savanorių gretų. Jų vizija yra klestinti visuomenė, susidedanti iš dorų, laisvų, talentingų, atsakingų asmenybių.

Siekiame suteikti jauniems žmonėms motyvacijos, pasiekti didelių, apčiuopiamų rezultatų savo gyvenime. Keletas mūsų mokymo programos temų: sėkmės ir nesėkmės psichologija, tikslų formavimo ir siekimo principai, efektyvus laiko planavimas, darbas komandoje, verslumas, kūrybiškumas, atsakomybė ir kt. 14-19 metų jaunimui trokštame padėti atrasti gyvenimo tikslus ir kryptingai jų siekti. Stengiamės ugdyti savarankiškai mąstančius, verslius jaunus žmones, kurie prisidėtų prie geresnės Lietuvos ateities. Kartą per savaitę yra vedami 3 valandų trukmės užsiėmimai 15 moksleivių grupei. Jie vyksta mokyklose, dienos centruose, vaikų globos namuose, jaunimo įkalinimo įstaigose. Mokymo pagrindą sudaro humanistinės pedagogikos ir praktinės psichologijos teorija, pateikiama per asmeninę lektoriaus ir mokinio patirtį. Tęstinė mokymų programos trukmė – 2 metai. Dalis mokinių vėliau tampa „Kito varianto“ savanoriais, tačiau visada paliekame teisę rinktis, taip pat mokiniai gali bet kada pasitraukti iš veiklos, jei tik patys to nori. Visi užsiėmimai yra nemokami. 2008-2009 metais 90% tiesioginių finansinių išlaidų dengė patys organizacijos savanoriai, likę 10% – parama.

Mokinių pasiekimus matome stebėdami kylančius jų pažymius mokykloje, girdėdami tėvų ir mokytojų atsiliepimus. Tiesiogiai matome, kaip jie auga, tobulėja, keičiasi, kovoja su baimėmis, vis labiau pasitiki savimi, suvokia, ko nori iš gyvenimo. Šiandien norinčių dalyvauti tęstiniuose mokymuose mokinių skaičius stipriai viršija mūsų pasiūlą. Veikla sparčiai plečiasi, o mokinių skaičius auga. Per šiuos metus pelnėme didžiulį tėvų bei jaunuolių pasitikėjimą mumis, mūsų vizija.

Siekiame gauti Švietimo ir mokslo ministerijos palaiminimą. Trokštame, kad pozityviomis idėjomis gyvenantis ir siekiantis tobulėti jaunimas rastų sau artimų bendraminčių bei padėtų vieni kitiems. Ši organizacija – tai unikali proga pasiekti to, apie ką svajoji arba dar daugiau. Tai oazė, kur gali pagerinti savo gyvenimo kokybę arba viską pakeisti iš esmės. „Kitas variantas” atviras kiekvienam nepriklausomai nuo socialinės, finansinės padėties ar gyvenamosios vietos.

Jolanta Paliuškevič

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: