Prof. Sonios Blandford ir dr. Coleen Jackson paskaita „Lyderystė vardan mokymosi“  (1)

Dauguma Vakarų valstybių per pastaruosius 15 metų pasuko link bendradarbiavimu grįstos lyderystės, nors anksčiau vyravo pavienio, nebendradarbiaujančio, tačiau kitiems „teisingus“ ir „sektinus“ dalykus nurodančio lyderio samprata.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekiant ją keisti, reikėtų diskusijų metu atrasti, kokios švietimo lyderystės mums reikia. Supratimas apie jos naudą turi persmelkti visus švietimo sistemos dėmenis: nuo mokinio iki nacionalinės švietimo politikos formuotojų.  Lyderis – tai kūrybingas žmogus, galintis prisiimti atsakomybę už savo mokyklos gyvenimo keitimąsi, mokymą ir mokymąsi. Palanki lyderiams aplinka gali susiformuoti tik tada, kai tarp visų švietimo sistemos dalyvių egzistuos horizontalūs santykiai. Šie ir kiti aktualūs šių dienų švietimui klausimai bus keliami paskaitoje, kurią dėstys švietimo ekspertės iš užsienio: prof. Sonia Blandford ir dr. Coleen Jackson. Paskaitos metu bus analizuojama, kokią įtaką mokinių mokymuisi  klasėje daro švietimo lyderystė ir kaip yra svarbu valstybės lygmeniu turėti aiškią viziją, kokio mokymosi mes siekiame.

 Renginys įvyks 2010 m. balandžio 29 d. Švietimo ir mokslo ministerijos Ovaliojoje salėje. Paskaitos pradžia – 9 val., trukmė – 2 val. Šis renginys yra projekto „Lyderių laikas“ vykdytojų numatytų viešųjų konsultacijų ciklo dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: