Pasaulis ir Lietuva mini Homeopatijos savaitę  (6)

Balandžio 10-16 dienomis vyks Pasaulinė informavimo apie homeopatiją savaitė (World homeopathy awareness week), kurią organizuoja Pasaulinė informavimo apie homeopatiją organizacija (WHAO).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos homeopatijos ir homotoksikologijos asociacija kartu su kitų 45-ių pasaulio šalių atstovais jau treti metai dalyvauja šios nepelno organizacijos veikloje ir planuoja savo renginius Pasaulinei informavimo apie homeopatiją savaitei.

Dėmesys psichologinei būklei

Minėtos savaitės datos pasirinktos norint paminėti homeopatijos įkūrėjo Samuelio Hanemano gimimo dieną. Šiemet yra praėję jau 255 metai nuo jo gimimo.

2010 metų savaitės tema yra „Homeopatija ir gera psichinė būklė“ (Homeopathy and mental well-being). Šis tarptautinis renginys yra gera proga garsiai priminti apie homeopatinio gydymo metodo privalumus:

o    ekologiškumą,

o    saugumą,

o    pašalinio poveikio nebuvimą,

o    holistinį požiūrį į pacientą. 

Tema aktuali Lietuvai

„Šių metų tema labai aktuali: mūsų šalis vis dar tarp pirmųjų pagal savižudybių dažnį, neišspręstas emocines problemas gyventojai noriai skandina alkoholyje, ekonominė krizė pasėjo nuolatinį nerimą dėl rytdienos, išaugę reikalavimai darbe kelia stresą ir trikdo miegą, didėjanti emigracija ardo šeimas ir atsiliepia vaikų saugumo pojūčiui... Homeopatinis gydymas tikrai galėtų pagerinti daugelio lietuvių savijautą ir prisidėtų prie gražesnės ir saugesnės Lietuvos kūrimo,“ – sako gydytoja homeopatė Daiva Jakubonienė.

Šia savaitę prabylama apie homeopatijos svarbą visuomenei. Ypatingo aktualumo šiai metų savaitei teikia tai, kad ji vyksta tuoj po svarbaus europinio renginio: Europos Sąjungos Homeopatijos diena  minima kovo 23 d. Europos Parlamente Briuselyje. Renginio organizatorė yra Europos parlamento narė airė Marian Harkin.

WHAO rekomenduoja tą savaitę skaityti visuomenei paskaitas apie homeopatiją, leisti lankstinukus, organizuoti internetines konferencijas, lengvatinėmis sąlygomis konsultuoti pacientus, konsultuoti telefonu, duoti interviu ir kt.

Renginiai Vilniuje

Viešoji įstaiga Natūraliosios terapijos centras taip pat dalyvaus Pasaulinės infomavimo apie homeopatiją savaitės renginiuose.

•    Balandžio 13 d. 18 val. centro gydytojos homeopatės Daiva Jakubonienė ir Jurga Baikauskienė skaitys paskaitą visuomenei „Homeopatija ir gera psichoemocinė būklė“ prekybos centre Gedimino pr. 9.

•    Natūraliosios terapijos centre pacientams, besikreipiantiems dėl nemigos, nerimo, baimių, užsitęsusio liūdesio, prislėgtumo po nelaimių ar netekčių, perdėto jautrumo, užsitęsusio streso, atminties ar miego sutrikimų, pervargimo, nervinio išsekimo ir kitų psichoemocinės būklės sutrikimų Pasaulinės informavimo apie homeopatiją savaitės dienomis bus taikoma 20% nuolaida.

„Natūraliosios terapijos centras jau treti metai koordinuoja Pasaulinės informavimo apie homeopatiją savaitės renginius Lietuvoje ir informuoja apie juos Pasaulinę informavimo apie homeopatiją organizaciją. Todėl norinčių bet kuria forma  informuoti apie homeopatiją,  savaitės iniciatyvas galėsime paskelbti tinklapyje www.naturaliterapija.lt . Šis tinklapis bus susietas su tarptautiniu WHAO tinklapiu, taigi apie renginius Lietuvoje bus žinoma ir kitose šalyse. Tikimės Jūsų iniciatyvos ir palaikymo,” – sakė gydytoja homeopatė Jurga Baikauskienė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: