VU Ekonomikos fakultete – diskusija apie ekonomikos studijų reformą  (0)

Vilniaus universitetas (VU) Lietuvos universitetų reitinguose užima pirmaujančią poziciją. Studijas VU kasmet renkasi per penkis tūkstančius studentų. Tai įpareigoja VU akademinę bendruomenę žengti koja kojon su Lietuvos ateitimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Todėl birželio 8 d. (antradienį) 15 val. VU Ekonomikos fakulteto 403 auditorijoje (Saulėtekio al. 9, II rūmai) vyks diskusija „Kompetencijų dinamika: universitetas ir rytojaus rinka“. Renginyje dalyvaus Ekonomikos fakulteto dekanė prof. Birutė Galinienė,  prof. Povilas Gylys, prof. Sigitas Urbonavičius, prof. Rimvydas Skyrius, dr. Erika Vaiginienė ir kiti dalyviai, kurie pristatys šiuo metu Ekonomikos fakultete vykdomą pirmos pakopos studijų programų atnaujinimo ir inovatyvių mokymo metodų diegimo projektą, finansuojamą iš  Europos socialinio fondo. Susitikime bus aptartos ir Ekonomikos fakulteto bakalauro studijų programų ugdomos kompetencijos.

Pastaruoju metu darbdaviai vis dažniau ir aktyviau kritikuoja universitetus už atsilikimą nuo rinkos realijų. Tačiau peržiūrėjus darbo skelbimus susidaro įspūdis, kad nebūtinai visi darbdaviai patys tiksliai žino ko nori ir ko gali reikalauti iš pačių darbuotojų. Neretai net ieškant aukštus kvalifikacijos laipsnius turinčių darbuotojų reikalaujama ne to, ką jie realiai pajėgia, o tik elementarių techninių įgūdžių. Tuo pat metu, darbuotojai turi atitikti ne tik šiandieninius darbdavių poreikius, bet ir būti nukreipti į prognozuojamus pokyčius visuomenėje ir versle. Taigi verslo atstovų ir akademinės bendruomenės požiūris į dabarties tendencijas ir ateities realijas privalo būti kuo artimesnis. Jei šie požiūriai „pešasi“ – pralaimi visi, o labiausiai – studentai. Tad geriau „peštis” diskusijoje ir tik tam, kad bendrai nutiestume reikalingomis kompetencijomis grįstą kelią Lietuvos ateitį kursiančiam jaunimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: