Izraelio užsienio reikalų ministras: Lietuva gali didžiuotis aukštu mokslo lygiu  (0)

Izraelio užsienio reikalų ministras Avigdonas Libermanas, šiandien lankydamasis TEVA grupės narės ir Lietuvos biofarmacijos lyderės „Sicor Biotech“ gamybos padalinyje, susipažino su biotechnologijų mokslo pažanga Lietuvoje ir įvertino sėkmingą Izraelio investicijų Lietuvoje plėtrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukštų Izraelio pareigūnų delegacija ir Lietuvos diplomatinio korpuso atstovai įvertino pasaulinio lygio lietuvių mokslininkų pasiekimus, spartų bendrovės augimą, jų produktyvų bendradarbiavimą su Izraelio ir kitų šalių aukštųjų technologijų ekspertais. „Lietuva gali didžiuotis išties aukštu mokslo išsivystymo lygiu šalyje. Lietuvoje investavusi Izraelio kapitalo bendrovė TEVA yra viena didžiausių bendrovių Izraelyje ir užima stiprias pozicijas didžiosiose pasaulio rinkose. Šios investicijos liudija ne tik puikią jūsų šalies mokslininkų kvalifikaciją aukštųjų technologijų srityje, bet ir yra puikus bendradarbiavimo tarp šalių pavyzdys. Tai – vienas pirmųjų tokio sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdžių, ir tikiuosi, kad panašių projektų ateityje daugės“, - sakė A. Libermanas. Pasak jo, valstybių vadovų pareiga yra sukurti draugišką bendradarbiavimo atmosferą, užtikrinti Lietuvos ir Izraelio bendrovėms palankias veiklos sąlygas – pvz., oficialius susitarimus dėl dvigubo mokesčių apmokestinimo išvengimo. Susitikimo metu šalių atstovai konstatavo, jog santykiai tarp Lietuvos ir Izraerlio yra grįsti abipusiu pasitikėjimu, draugiški ir palankiai nuteikiantys potencialioms investicijoms. Delegaciją Lietuvoje lydėjęs Lietuvos ambasadorius Izraelyje Darius Degutis susitikimo metu teigė, kad TEVA investicijos šalyje tapo rimtu signalu kitiems investuotojams. Pasak jo, nuolatinis Lietuvoje investavusios bendrovės rezultatų augimas, rinkų plėtra liudija apie rinkos patikimumą, gerą funkcionavimą ir patrauklias sąlygas verslui. „Negali nepadaryti įspūdžio tai, kad įmonė turi aiškią veiklos strategiją, nuolat auga, o savo veiklą grindžia moderniosiomis technologijomis“ – susipažinęs su „Sicor Biotech“ pasiekimais teigė ambasadorius. Ambasadoriaus nuomone, IT, biotechnologijų, žalioji energetika ir kiti pažangūs sektoriai yra vieni svarbiausių, vystant bendradarbiavimą su Izraeliu. „Lietuvos strateginis tikslas - aukštųjų technologijų plėtra. Izraelis gali būti geras pavyzdys bei puiki mokykla, kaip skatinti šio profilio kompanijų kūrimąsi. Šiandien Izraelyje veikia daugiau nei 300 biotechnologijų bendrovių, kai Lietuvoje tokių įmonių – vos kelios. „Sicor Biotech“ pavyzdys įrodo, kad turime kuo puikiausių galimybių plėsti bendradarbiavimą su Izraelio bendrovėmis ir taip priartėti prie Lietuvos, kaip aukštųjų technologijų šalies, vizijos“, - pabrėžė TEVA grupės narės „Sicor Biotech“ generalinis direktorius prof. Vladas Algirdas Bumelis.

Jo vadovaujama biotechnologijų bendrovė „Sicor Biotech“ yra viena įmonių, kuri bendradarbiauja su Izraeliu aukštųjų technologijų srityje. „Sicor Biotech“ valdančioje, Tel Avive įsikūrusioje tarptautinėje generinių vaistų kompanijoje „Teva“ pagaminti vaistai tiekiami Lietuvos vartotojams, Lietuvoje investuojama į biotechnologinių preparatų gamybos technologijas.

Šiuo metu „Sicor Biotech“ dirbančių biotechnologų sukurti vaistiniai preparatai parduodami daugiau nei trisdešimtyje pasaulio šalių. Bendrovės gaminami vaistai įregistruoti Europos Sąjungoje, Šveicarijoje, Brazilijoje, taip pat toliau registruojami tokiose šalyse kaip JAV, Australija ir kitos. Įmonės eksportas jau viršija 80 proc. Šiuo metu bendrovė įgyvendina savo gamyklos plėtros projektą, o tai padės dar labiau išplėsti gaminamos ir eksportuojamos produkcijos apimtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)