IBM muša serverių našumo rekordus  (0)

Informacinių technologijų korporacija IBM pagerino serverių našumo rekordą, jos serveriams atlikus 10,366,254 operacijas per minutę pagal TPC serverių efektyvumo standartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viršyti 10 mln. operacijų per minutę ribos iki šiol nebuvo pavykę jokiam serveriui. Šis rezultatas 2,5 karto lenkia geriausią iš analogiškų „Hewlett-Packard“ produktų pasiekimų ir daugiau nei 35 proc. viršija sėkmingiausią „Oracle“ serverių rezultatą. Be to, IBM skaičiavimai rodo, kad rekordą pasiekę „POWER7“ serveriai suvartoja net 35 proc. mažiau energijos už taupiausius „Oracle“ produktus.

„Organizacijos visuose sektoriuose tampa vis reiklesnės sistemoms, apdorojančioms didelius duomenų srautus“, - teigia „IBM Lietuva“ sisteminių produktų pardavimo vadovas Jonas Juodviršis. „Naujasis pasiekimas rodo, jog IBM serveriai yra ne tik pasirengę šiuos poreikius patenkinti, bet ir padaryti tai mažiausiomis sąnaudomis“.

Ekspertų teigimu, didelio našumo sistemos ypač svarbios ateities Sumaniojo Miesto infrastruktūroms įvairiose gyvenimo sferose. Be jų neįsivaizduojama pažangesnė sveikatos apsauga ar efektyviai valdomas finansinis sektorius. Taip pat naujieji serverių efektyvumo pasiekimai turės didelę įtaką mobiliojo ryšio operatorių kompanijoms, siekiančioms nuolat kelti savo paslaugų kokybę.

Naujas serverių našumo rekordas buvo pasiektas naudojant „DB2 9,7“ programinę įrangą ir kompiuterių klasterį, sudarytą iš trijų „IBM Power 780“ serverių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: