Žvaigždės jaunimui – apie elektrą  (0)

„Kur slypi elektros magija?“ - tokį edukacinį filmą vyresniųjų klasių moksleiviams AB Rytų skirstomieji tinklai (RST) pristato elektroninėje svetainėje (www.elektromagija.lt). Apie elektrą, saugų elgesį su ja ir racionalų energijos vartojimą filme pasisako žymūs Lietuvoje jaunimo atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moksleiviams sukurta edukacinė programa „ElektroMagija“ yra viena iš bendrovės inicijuotų socialinės atsakomybės programų, vykdoma nuo 2009-ųjų pavasario.

RST Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovės Kristinos Mažeikytės teigimu, „ElektroMagijos” svetainė sukurta siekiant vaikams ir jaunimui patraukliomis formomis suteikti daugiau informacijos apie elektros energiją, saugų elgesį su elektros įrenginiais ir prietaisais. „Pristatydami edukacinį filmą su Lietuvoje populiariais televizijos, muzikos ir teatro žmonėmis, norėjome atkreipti jaunimo dėmesį į aktualijas, susijusias su elektros energija – saugų ir atsakingą elgesį bei racionalų jos vartojimą. Norint perduoti vaikams ir jaunimui svarbią informaciją, būtina rasti įtaigius ir jiems priimtinus komunikacijos būdus ar formas. Šiuo atveju tai padaryti mums padėjo šmaikščiai kalbančios ir jaunimui patinkančios garsenybės, kurioms esame dėkingi už bendradarbiavimą“, – sako K. Mažeikytė.

RST filme „Kur slypi elektros magija?“ apie tai, kas yra elektra ir kokios buvo pirmos „pažintys“ su ja, kalba žinomi TV laidų veidai – Marius Jampolskis, Paulius Skučas, Žygis Stakėnas, dainininkės Donata Virbilaitė ir grupės 69 danguje narė Karina Krysko. Jaunimui gerai pažįstami atlikėjai svarsto, koks būtų gyvenimas be elektros ir dalijasi patirtimi, kaip patys rūpinasi atsakingu jos vartojimu, taip prisidėdami  prie švaresnio pasaulio kūrimo ir saugojimo.

„Smalsus jaunimas daugiausia kompetencijų įgyja ne skaitydamas vadovėlius, o per patirtį – patyrus, pamačius ir susimąsčius apie tai, kokia yra elektros energijos nauda ir kur slypi jos pavojus. Itin svarbu, kad tos patirtys būtų saugios“, – teigia K. Mažeikytė. Pasak jos, dėl neatsargaus elgesio su elektra nepilnamečiai nukenčia kasmet, todėl kalbėti apie elektrą ir jos grėsmes reikia nuolat.

„Kur slypi elektros magija?“ skatina susimąstyti apie elektros energijos reikšmę mūsų gyvenime. Kas yra elektra? Ji juk nematoma, tačiau yra visur aplink mus, be jos šiandien sunkiai įsivaizduojame gyvenimą. Kada ji atsirado, kodėl yra tokia svarbi ir pavojinga, kas būtų, jei ji staiga dingtų? Ar visada elektra gali būti draugas, kada ji tampa priešu? „Nesineškite televizoriaus į vonią“, – perspėja vienas filmuko dalyvių.

Dar daugiau šmaikščių patarimų – „ElektroMagijos“ svetainėje (www.elektromagija.lt) – filmuke „Kur slypi elektros magija“. Programos svetainė nuo jos sukūrimo pradžios – 2009 metų gegužės – buvo aplankyta per 115 tūkst. kartų. Svetainėje be edukacinių interaktyvių žaidimų („Elektrinės invazija“, „Elektrinė atmintis“, „Neklaužadų namas” ir kt.), kuriuos noriai žaisdami moksleiviai gilina savo žinias apie saugų elgesį, yra ir daug vertingos informacijos apie elektros vartojimą buityje, jos taupymo būdus, gamybos šaltinius ir saugų elgesį su elektros prietaisais bei įrenginiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: