Lietuvos etninės kultūros puoselėtojai rinksis Kaune  (0)

Lapkričio 27 d. šeštadienį Lietuvių etninės kultūros draugijos (LEKD) nariai rinksis į VII-tąjį draugijos suvažiavimą, kuris vyks Kaune „Ąžuolo“ mokyklos patalpose (Baltų pr. 103).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien lapkričio 26 d., suvažiavimo išvakarėse, Lietuvių etninės kultūros draugija ir Etninės kultūros globos taryba (EKGT) kartu su Ugdymo plėtotės centru surengs seminarą-diskusiją, skirtą etnokultūrinio ugdymo patirtims ir problemoms aptarti. Diskusijos tema „Etninės kultūros ugdymo tikslo, modelio ir turinio nustatymas, panaudojant etninės kultūros ugdytojų, specialistų ir mokslininkų patirtį“. Bus aptarta mokytojų ir etninės kultūros specialistų bei mokslininkų sukaupta patirtis ir galimybės ją panaudoti ugdymui.

Draugijos ir EKGT pirmininkė dr. Dalia Urbanavičienė šioje diskusijoje pasisakys tema „Etnokultūrinio ugdymo dabartis ir plėtros galimybės“. Švietimo plėtros centro darbuotojai dr. Pranas Gudynas ir Ginta Orintienė skaitys pranešimą „Pasirengimas Etninės kultūros ugdymo bendrosios programos rengimui“. Vėliau darbas vyks atskirose mokymo grupėse. Diskusijai pasibaigus koncertuos „Ąžuolo“ mokyklos folkloro klubas „Gilė“. Seminaras  vyks Kauno tautinės kultūros centro (TKC) patalpose (Kaune, Adomo Jakšto g. 18).

LEKD suvažiavimas lapkričio 27 d. prasidės draugijos tarybos nario prof. Krescencijaus Stoškaus pranešimu „Etninė kultūra ir politika“. Po to draugijos pirmininkė dr. D. Urbanavičienė pristatys draugijos veiklos ataskaitą. Bus aptartos etnokultūrinio ugdymo problemos ir perspektyvos, atsižvelgiant į suvažiavimo išvakarėse įvykusios diskusijos apie etnokultūrinį ugdymą išvadas. Draugijos veiklos grupės ir teritoriniai padaliniai aptars būsimo darbo planus ir perspektyvas. Bus išrinkta nauja LEKD taryba ir draugijos pirmininkas. Suvažiavimo dalyviams bus surengta ekskursija skirta pažinčiai su Kauno „Ąžuolo“ mokykla ir jos veikla.

„Per 20 gyvavimo metų, visuomeniniais pagrindais dirbanti, draugija etninės kultūros baruose yra pakankamai daug nuveikusi. Tarp svarbiausių draugijos darbų paminėtini Etninės kultūros valstybinės globos pagrindų įstatymo parengimas ir įgyvendinimas, aktyvus dalyvavimas rengiant valstybinę „Lietuvių etninės kultūros ugdymo bendrojo lavinimo mokykloje strategiją“, reikšmingos iniciatyvos tarmių išsaugojimo veikloje, etnokultūrinio paveldo kaupimo bei leidybos ir kitose srityse“ – sakė Etninės kultūros draugijos pirmininkė dr. D. Urbanavičienė.

Lietuvių etninės kultūros draugija buvo įsteigta Lietuvai atgavus nepriklausomybę 1989 m. Pirmuoju draugijos pirmininku buvo įžymusis baltų mitologijos ir religijos tyrinėtojas profesorius Norbertas Vėlius (1938-1996). Pagrindiniu LEKD uždaviniu yra etninės kultūros vertybių rinkimas, tyrinėjimas, skelbimas, lietuvių etninės kultūros puoselėjimas ir propagavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: