Visi Lietuvos geležinkelių ruožai bus valdomi centralizuotai  (0)

Intelektualių inžinerinių sprendimų lyderė „Fima“ bendradarbiaus su ispanų kompanija „Indra Sistemas“ kuriant „Lietuvos geležinkeliams“ Eismo valdymo centrą (EVC).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis centras padės stebėti ir kontroliuoti 1800 km geležinkelių ūkį. „Fima“ EVC projekte bus atsakinga už eismo valdymo stočių integravimą į kuriamą centrą bei elektros tiekimo ir traukos valdymo sistemas. Šie darbai sudaro penktadalį viso projekto apimties. Įgyvendinus Eismo valdymo centro projektą, visa informacija apie geležinkelių eismą bus valdoma ir kontroliuojama iš vienos centrinės būstinės. EVC leis efektyviai planuoti traukinių eismą, maksimaliai automatizuoti jo valdymą, operatyviai reaguoti į ekstremalias situacijas, centralizuotai stebėti ir valdyti elektros ūkį.

Pagal sutartį su „Indra Sistemas“, „Fima“ savo darbus užbaigs iki 2012 m. pabaigos. Projekto metu į kuriamą centrą „Fima“ taip pat integruos visas seniau diegtas „Lietuvos geležinkelių“ eismo valdymo sistemas. Tokiu būdu centralizuotai galės būti valdomi ne tik jau modernizuoti, bet visi geležinkelio ruožai.

 „Lietuvos geležinkeliuose esančios eismo valdymo sistemos yra skirtingų gamintojų, tai riboja jų sąveikos galimybes. Senojo tipo stotyse, kurių bus daugiau negu 30, įdiegsime reikiamas sąsajas ir pajungsime jas į eismo valdymo centro sistemą. Taip bus galima centralizuotai kontroliuoti ir valdyti ne tik modernizuotų, bet visų geležinkelio ruožų eismą, todėl saugumas dar labiau padidės“, – sakė sistemą diegiančios bendrovės „Fima“ sprendimų departamento direktorius Rokas Šlekys.

Intelektualių inžinerinių sprendimų lyderė „Fima“ jau daugiau nei dešimt metų vykdo projektus geležinkeliams – diegia kompleksinius traukinių eismo valdymo, telekomunikacijų, elektros tiekimo, apsaugos sprendimus. „Indra Sistemas“ – tai jau antroji stambi ispanų korporacija, su kuria šiuo metu dirba „Fima“. Su kita ispanų kompanija „Iberdrola Ingenieria y Construccion“ bendrovė bendradarbiauja Lietuvos elektrinės projekte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: