Atrask karjeros kelią: „Karjeros dienos 2011“ – Tavo karjeros GPS  (0)

Ar pamenate, kad vaikystėje mūsų dažnai klausė, kuo norime tapti užaugę. Tikriausiai net nesusimąstote, kad atsakę į šį klausimą žengėte pirmąjį karjeros planavimo žingsnį. Tik reikia nepamiršti, kad karjera – tai nenutrūkstantis procesas, kuris tęsiasi visą gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiomis dienomis studentui, norinčiam tapti konkurencingu darbo rinkoje, reikia ne tik gauti diplomą, bet ir turėti tam tikrų kompetencijų, mokėti objektyviai įvertinti savo galimybes ir anksti pradėti planuoti karjerą. Siekiant sudaryti tinkamas sąlygas planuoti profesinę karjerą, jau septintus metus organizuojamos „KTU Karjeros dienos“, kurios šiais metai vyks kovo 16 dieną. Nauda visų kursų studentams „KTU Karjeros dienų“ misija – Lietuvos ir užsienio įmonių atstovų bei studentų tiesioginis dialogas, naudingų kontaktų užmezgimas. „KTU Karjeros centro organizuojamos „Karjeros dienos“ yra visapusiškai naudingos, nes sudaromos galimybės bendrauti su įmonės darbuotojais ir vadovais, galima labiau orientuotis darbo rinkoje“, – paklaustas apie „Karjeros dienas“ sakė mechanikos inžinerijos studentas M. Urbas. Kadangi specialybių spektras KTU yra labai platus, „Karjeros dienos“ yra orientuotos į kuo didesnį studentų skaičių – kasmet kviečiamos įvairią veiklą vykdančios įmonės, o tai sudaro sąlygas studentais susitikti ir užmegzti kontaktus su savo profesijos atstovais. Pirmo ir antro kursų studentams „Karjeros dienos 2011“ yra puiki proga susipažinti su Lietuvos ir užsienio įmonių darbo specifika, lavinti dalykinio bendravimo įgūdžius ir sudaryti nuomonę apie tam tikras profesijas, realias darbo rinkos tendencijas. Tai leidžia lengviau apsispręsti ir dėl specializacijos pasirinkimo vėlesniuose kursuose. „Karjeros dienos“ – puiki vieta pabendrauti su įmonių atstovais ir suprasti, ar tai tikrai yra ta vieta, kur ateityje norėtum dirbti“, – komentavo KTU Statybos ir architektūros fakulteto studentė Rimantė. Vyresnių kursų studentai ir absolventai, kurie daugiau orientuojasi į įmonių vidaus politiką, „Karjeros dienose“ turi progą gauti reikiamos informacijos: kokie reikalavimai keliami įmonėse darbo ar praktikos vietai užimti, kada rengiamos darbuotojų atrankos, kokias reikiamas kompetencijas studentai jau yra įgiję ir kokiose srityse dar turi tobulėti. Be to, susipažinus su įmonių atstovais, vėliau būna daug drąsiau eiti į pokalbius dėl darbo. Neretai kontaktų mugėje studentams sudaromos sąlygos pretenduoti į įmonių darbo ar praktikos vietas, todėl patartina į renginį atsinešti CV ir iš anksto pasidomėti, kokios įmonės yra patraukliausios. Visa reikalinga informacija apie įmones, kontaktai ir jų pageidaujamų specialistų sąrašai darbo ar praktikos vietoms gauti kasmet pateikiami „KTU Karjeros dienų“ įmonių kataloge, kuris platinamas prieš renginį. Be to, studentai skatinami užpildyti ar atnaujinti savo gyvenimo aprašymus KTU Karjeros centro interneto svetainėje, nes po „Karjeros dienų“ įmonės aktyviau naudojasi KTU studentų ir absolventų duomenų baze.

„Karjeros dienos“ padės sulaužyti mitus

Kita „Karjeros dienų“ pusė – dalyvaujančios įmonės ir jų lūkesčiai. Renginio organizatorių teigimu, jie gana dideli, nes šiuo metu darbo rinkoje juntamas specialistų trūkumas. Šiais metais į „KTU Karjeros dienas“ atvyksta 65 įmonių atstovai iš Lietuvos ir užsienio, kurie kaip ir kasmet tikisi sulaukti motyvuotų, drąsių ir ryžtingų jaunų žmonių antplūdžio.

Atsižvelgę į didėjančią darbo jėgos emigraciją, darbdaviai į „Karjeros dienas“ atvyksta susipažinti su studentais, kaip su potencialiais darbuotojais, nes supranta, kad siekiant išlaikyti ilgalaikį įmonių veiklos tęstinumą, būtina jau šiandien pradėti investuoti į naują specialistų  kartą. Deja, dažnai studentai turi išankstinę nuomonę, kad neturint darbo patirties, įmonėse jiems vietos neatsiras, o į „Karjeros dienas“ darbdaviai atvyksta tik dėl reklamos, todėl anksti nuleidžia rankas ir net nebando kontaktuoti.

Tačiau, pasak KTU Karjeros centro vadovės Kristinos Bakšaitės, dažnai sklando su darbo rinka ir įsidarbinimu susiję mitai, kuriais neverta beatodairiškai tikėti. Tai pastebima kalbant apie situaciją šiandienėje darbo rinkoje, kai pastaruoju metu įmonės ima „užsiauginti“ darbuotoją. Vis dažniau į darbą priimami jauni specialistai, kurie, nepaisant patirties trūkumo, turi pranašumą – neblėstančią motyvaciją mokytis ir dirbti. Todėl tereikia domėtis esama situacija ir drąsiai siūlyti save, kaip gerą investiciją į įmonės ateitį.

Jolita Kiznytė
Kristina Zentelytė
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: