Poilsiautojų švietimas – svarbi misija turizmo versle  (0)

Išvykstamajam turizmui esant aktyvia verslo šaka Lietuvoje, vis dar susiduriama su netikėtomis situacijomis, į kurias patenka poilsiautojai. Pagrindinė to priežastis – informacijos nežinojimas arba nepakankamas jos pasiekiamumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelionių organizatorių ir agentūrų pareiga yra įvairiais būdais kelti informuotumo lygį apie turizmo specifiką, todėl jau balandžio 1 d. LTV laidoje „Labas rytas“ startuoja švietėjiška rubrika „Kelionių ekspertas“.

Pernai metais tarptautinio kelionių organizatoriaus TEZ TOUR iniciatyva sėkmingai inicijuotas švietėjiškų laidų ciklas LTV eteryje atnešė konkrečių rezultatų. Remiantis kompanijos „Spinter“ 2010 m. atlikto tyrimo duomenimis, patogumo ir patikimumo kriterijai buvo vertinami aukštesniais balais negu atskleidė 2009 m. tyrimas.

Rubrikoje „Kelionių ekspertas“ TEZ TOUR Lietuvoje atstovai kartu su kompetentingų institucijų ekspertais nagrinės opiausius išvykstamojo turizmo aspektus: kas svarbiausia renkantis kelionę, ar būtina apsidrausti, ką svarbu žinoti vykstant su vaikais, poilsiautojų teisės, dingusio bagažo problemos ir kt.

„Laidos metu tikimės suteikti kuo daugiau naudingų žinių poilsiautojams, kad šie jaustųsi saugūs, žinotų savo teises ir kaip jomis pasinaudoti. Laikome tai socialiai atsakingu, švietėjišku projektu, kuris naudingas abipusiai – pirmiausia poilsiautojui, ketinančiam vykti svetur, ir žinoma, kelionių organizatoriui – prevencinė iniciatyva padeda kurti klientų pasitikėjimą, o tai mums labai svarbu“, - kalbėjo TEZ TOUR Lietuvoje Klientų aptarnavimo skyriaus vadovas Ričardas Nosevičius. 

Planuojama, kad naujame projekte dalyvaus Valstybinio turizmo departamento prie LR Ūkio ministerijos, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos, draudimo kompanijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie LR Vidaus reikalų ministerijos atstovai.

Švietėjiški bei socialinės atsakomybės projektai kelionių organizatoriui TEZ TOUR jau įprasta ir nuolat puoselėjama sritis. Be minėtos LTV rubrikos reiktų paminėti „Gerumo snaigę“, tradicija tapusiu „Gidų čempionatą“, taip pat šiais metais remtą dailyraščio konkursą „Rašom“.

2007 metais Turkijoje įkurta TEZ TOUR akcininko Levento Aydino vardo aukštoji mokykla, kurią jis padovanojo Turkijos švietimo ministerijai. TEZ TOUR įmonių tinklas Turkijoje savo lėšomis įkūrė ir aukštąją Turizmo mokyklą, kurioje ruošiami būsimieji turizmo specialistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: