Mobiliuoju 4G internetu siunčiami TV reportažai laimi apdovanojimus  (0)

Birželio 16 d. Vilniuje buvo įteikti „Nmedia 2010“ apdovanojimai novatoriškiems Lietuvos žurnalistams ir projektams, labiausiai praėjusiais metais pasižymėjusiems kūrybiškumu ir inovacijomis. Net dviejose nominacijose apdovanoti asmenys buvo pagerbti už rezultatus, pasiektus naudojantis 4G „WiMAX“ technologijos mobiliuoju internetu MEZON.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nominacijos „Už naujų tendencijų sukūrimą žiniasklaidoje" laureatu tapo LRT žurnalistas ir prodiuseris Juras Jankevičius. Apdovanojimas „Už naujų idėjų įgyvendinimą žiniasklaidoje (kūrybinių arba technologinių)" įteiktas LRT operatoriui Pauliui Dautartui. Juras Jankevičius buvo pirmasis žurnalistas, kuris įžvelgė atsivėrusias naujas galimybes TV laidų kūrimui pasinaudojant mobiliuoju 4G internetu MEZON, ir  siekė praktinio rezultato.

„Ieškome, kaip technologines naujoves susieti turiniu, kuris įdomus žiūrovui", – pasakoja Juras Jankevičius. Anot jo, žurnalistikos vadovėliai kol kas nerašo apie tokių technologijų taikymą, tačiau dėl to dirbti tik įdomiau.

Tai, kad vis daugiau turinio LTV žiūrovams pateikiama tiesiogiai, yra ir didelis operatoriaus Pauliaus Dautarto nuopelnas. Pauliaus išradingumo dėka TV reportažai buvo perduodami tiesiogiai iš pačių įvairiausių vietų, pamatę jo darbo rezultatus, naujomis 4G „WiMAX“ technologijos galimybėmis patikėjo net ir skeptiškiausi TV technikai.

„Vienas iš mūsų diegiamos 4G „WiMAX“ technologijos privalumų – galimybė sparčiai siųsti didelius duomenų srautus, o tai ypač svarbu perduodant vaizdą. Mes jau įgyvendinome ne vieną projektą kuriais pademonstravome, kaip tai galima pritaikyti praktikoje (tiesioginis vaizdo ir garso perdavimas visuomeninio transporto stotelėse, tiesioginis vaizdo perdavimas troleibusuose ir kt.), tačiau tiesioginiai TV reportažai – tikras iššūkis“, – sako Telecentro „WiMAX“ projekto vadovas Mindaugas Kuprys.

Anot jo, jau yra žengtas labai tvirtas žingsnis, bet technikos specialistai ir toliau gilinsis į technologines subtilybes siekdami dar geresnės kokybės ir dar daugiau galimybių praktiniam 4G „WiMAX“ naudojimui.

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) – didžiausią patirtį telekomunikacijų srityje turinti Lietuvos bendrovė, teikianti radijo ir televizijos programų siuntimo, duomenų perdavimo, telefonijos, interneto ir kitas paslaugas. Telecentras pirmasis Europos Sąjungoje įdiegė ir pradėjo naudoti mobiliojo 4G ryšio „WiMAX“ tinklą. Šios technologijos mobiliuoju 4G internetu MEZON jau galima naudotis daugiau nei pusšimtyje miestų ir gyvenviečių, tinklas ir toliau sėkmingai plečiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)