4G interneto MEZON klientams – 1000 „WiFi“ zonų Lietuvos kaimuose ir gyvenvietėse  (0)

Plėsdamas mobiliojo 4G interneto MEZON prieinamumą, Telecentras savo klientams suteikė papildomą galimybę per „WiFi“ prieigą prisijungti prie interneto Lietuvos kaimuose ir mažose gyvenvietėse. Jau sukurta apie 1000 zonų „WiFi MEZON klientams“, o ateityje jų skaičius dar padidės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

4G „WiMAX“ ryšio tinkle mobiliuoju internetu MEZON galima naudotis daugiau kaip 50 Lietuvos miestų ir miestelių, tinklas taip pat nuolat plečiamas. „Savo klientams mes suteikėme papildomą ryšio galimybę – dabar jie gali prisijungti prie interneto ne tik 4G „WiMAX“ tinkle, bet ir per „WiFi“ prieigą daugelyje mažų Lietuvos gyvenviečių. „WiFi MEZON klientams“  paslauga teikiama daugiausia ten, kur 4G „WiMAX“ ryšys kol kas dar neįdiegtas“, – pasakoja Telecentro „WiMAX“ projekto vadovas Mindaugas Kuprys.

Naujosios „WiFi“ prieigos zonos skirtos tik sutartis pasirašiusiems mobiliojo 4G interneto MEZON vartotojams. Paslauga „WiFi MEZON klientams“ įjungiama nemokamai, tereikia užsisakyti ją savitarnos portale, o jungiantis prie interneto – surinkti individualų kodą.

„WiFi MEZON klientams“ prisijungimo vietose internetu galima naudotis visais įrenginiais, kuriuose yra integruota „WiFi“ ryšio sąsaja – ne tik kompiuteriais, bet ir išmaniaisiais telefonais, nesvarbu, kurio operatoriaus paslauga besinaudotum. Jokios papildomos įrangos turėti nereikia.

„Manome, kad ši paslauga bus ypač patraukli išmaniaisiais telefonais besinaudojantiems žmonėms – net ir nesivežiodami su savimi kompiuterio, jie turės plačiajuosčio interneto prieigą ne tik miestuose ar priemiesčiuose, bet ir daugelyje mažesnių gyvenviečių ir kaimų“, – sako Mindaugas Kuprys.

„WiFi MEZON klientams“ zonose galima naudotis iki 1 Mbps spartos internetu. Greitaveika čia iki 12 kartų didesnė nei suteikiama mobiliuoju GPRS ir iki 4 kartų didesnė nei EDGE ryšiu. Visos interneto prieigos zonos yra pažymėtos žemėlapiuose, kuriuos galima rasti interneto svetainėje www.mezon.lt. Naudojantis paieškos sistema galima lengvai ir greitai pasitikrinti, ar tam tikroje gyvenvietėje veikia „WiFi MEZON klientams“ zona.

Telecentras pirmasis Europos Sąjungoje pradėjo teikti ketvirtosios kartos (4G) mobiliojo interneto paslaugas. Lietuvoje mobilusis 4G internetas MEZON prieinamas jau daugiau nei 60 proc. gyventojų. 4G „WiMAX“ ryšio tinklas šiuo metu – antras pagal dydį tarp plačiajuosčio mobiliojo ryšio tinklų Lietuvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)