„BEST Sprendimai“ ieško drąsių ir kūrybingų žmonių  (1)

Sparčiai besikeičiančiame verslo pasaulyje ypač vertinama kūrybinga, nestokojanti naujų idėjų, gebanti dirbti komandoje asmenybė. Tačiau ne visada šiomis savybėmis pasižymintys jauni žmonės yra pastebėti ir išgirsti. Tarptautinė Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų atstovybė „BEST Kaunas“ jau šeštus metus iš eilės organizuoja projektą „BEST Sprendimai“, kuriame Lietuvos įmonės kartu bendradarbiaudamos su studentais sprendžia verslo problemas. Šiais metais „BEST Sprendimų“ organizatoriai ir įmonės Tau ir Tavo komandai meta iššūkį ir kviečia registruotis į dviejų tipų užduotis (pasirinktinai) – Case Study arba Team Design.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Case Study – tai techninės (inžinerinės) ar vadybinės problemos sprendimas. Šio tipo užduotis dalyviai gauna keletą dienų prieš renginį, o jo metu pristato galimus problemos sprendimo variantus. 2010 m. Case study užduotis pateikė 3 įmonės: UAB „MegaNet“, „ Microsoft“ ir UAB „Žalvaris“. Burtų keliu studentai išsirinko vieną iš trijų įmonių siūlomų užduočių. „Microsoft Lietuva“ prašė sukurti filmuką, atskleidžiantį vieną ar kelis Jungtinių Tautų paskelbtus tūkstantmečio vystymosi tikslus. „MegaNet“ užduotis buvo išanalizuoti konkurentų siūlomas sąlygas ir pasiūlyti optimaliausią reklamos kompanijos idėją, kuri geriausiai pasiektų studentų auditoriją. Komandos, kurioms teko įmonės „Žalvaris“ užduotis, turėjo sukurti akumuliatorių atliekų tvarkymo strategijos planus, remdamiesi teisės aktais ir AM reikalavimais bei įtraukiant tradicines ir interaktyvias priemones.

Team Design užduotis susideda iš techninės (inžinerinės) problemos sprendimo ir įgyvendinimo per ribotą laiką. Šios užduoties rezultatas yra prietaisas, kuris gali atlikti tam tikrus veiksmus problemai išspręsti. Team Design užduotį teikė bendrovė „Fima“. Ją studentai sužinojo renginio dieną. Komandos iš duotų medžiagų turėjo per 3 val. sukonstruoti ekonomišką ir kokybišką kelio apšvietimo modelį naudojant LED technologijas bei pademonstruoti sukonstruoto modelio veikimą.

Įmonės renginio dalyviams pateikia įdomias, kūrybiškumo reikalaujančias užduotis, todėl studentai turi puikią galimybę universitete įgytas teorines žinias pritaikyti praktiškai. Visus renginio dalyvius nustebins ne tik organizatorių dovanos, bet ir įmonės - jos vertingais prizais apdovanos geriausiai jų teiktą užduotį atlikusias komandas. O kad būtų lengviau priimti organizacijos BEST Kaunas ir įmonių mestą iššūkį, visiems dalyvaujantiems bus organizuojami netradiciniai mokymai apie kūrybiškumą, efektyvų idėjos pristatymą ir komandinį darbą, kuriuos Jums ves „BEST“ treneriai iš kitų Europos miestų. 

„BEST Sprendimai“ vien renginiu Kaune nesibaigia, užduočių Case Study ir Team Design nugalėtojai važiuos į kitą šio renginio etapą Maskvoje, kur vyks Baltijos šalių ir Rusijos inžinerinės varžybos. Pripažinti geriausias Baltijos šalių ir Rusijos inžinerinėse varžybose, dalyvaus trečiame etape - visos Europos inžinerinėse varžybose, kurios vyks Kroatijoje. 

Esi pakankamai drąsus priimti šitą iššūkį? Turi bendraminčių, kurie kaip ir Tu trokšta savo idėjomis pasidalinti su kitais? Tiki savo ir komandos sėkme? Jūsų moto – ne tik dalyvauti, bet ir nugalėti? „BEST Sprendimai” laukia TAVĘS.

Registruok 4 žmonių komandą iki vasario 14 dienos ir tapk BEST sprendimo autoriumi! Renginys vyks vasario 22 dieną. Daugiau informacijos http://best.ktusa.lt/sprendimai/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: