Minint Europos dieną Telecentrui įteiktas pagrindinis nominacijos „Langas į pasaulį“ prizas  (0)

Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) gegužės 9-ąją surengtoje Europos dienos šventėje Lietuvos radijo ir televizijos centrui (Telecentras) buvo įteiktas pagrindinis nominacijos „Langas į pasaulį“ prizas. Šį apdovanojimą pažangias technologijas diegianti bendrovė pelnė už projekto „Naujų elektroninių paslaugų, veikiančių „WiMAX“ vietos nustatymo technologijų pagrindu, kūrimas“ įgyvendinimą. Projektą iš dalies finansuoja Europos struktūrinės paramos fondas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Renginio organizatorių teigimu, „Langas į pasaulį“ apdovanojimams buvo nominuoti tie projektai, kurie labiausiai plečia galimybių horizontus. 

Bendradarbiaudamas su Kauno technologijos universiteto mokslininkais ir bendrove „OR Consulting“ Telecentras kuria sistemą, gebančią nustatyti 4G „WiMAX“ mobiliojo ryšio tinklu besinaudojančio asmens buvimo vietą ir analizuoja tos sistemos panaudojimo galimybes.

„Mūsų projekto rezultatai iš tiesų atvers daug naujų galimybių – jais naudojantis bus galima kurti paslaugas, pritaikomas ne tik individualiems, bet ir visuomeniniams poreikiams pačiose įvairiausiose srityse – pramogų, rinkodaros ir reklamos, medicinos, teisėtvarkos ir kitose“, – sako projekto koordinatorius, Telecentro Strategijos ir inovacijų grupės vadovas Vytautas Mackonis.

Pavyzdžiui, naudojantis sukurtąją sistema ateityje kiekvienam interneto naudotojui būtų galima teikti diferencijuotą reklamą apie renginius, artimiausias kavines ar viešbučius, priklausomai nuo to, kokiame mieste ar kurioje konkrečioje miesto vietoje tuo momentu jis yra. Būtų galima operatyviai sužinoti, kur yra sveikatos problemų turintis asmuo, kai internetu gaunamas pranešimas apie kritinį jo būklė pablogėjimą. Ir dar daug kitų galimybių.

Mobiliojo 4G „WiMAX“ ryšio tinklu mobiliojo interneto MEZON paslaugas Telecentras pradėjo teikti 2009 m. kovo 3 d. Projektas „Naujų elektroninių paslaugų, veikiančių „WiMAX“ vietos nustatymo technologijų pagrindu, kūrimas“ pradėtas įgyvendinti 2009 m. rugsėjo 1 d. ir bus baigtas š.m. rugpjūčio 31 d. Bendra projekto vertė – 1 460 435,00 litų.

LVPA Europos dienos proga taip pat pagerbė pirmojo, 500-ojo ir 1000-ojo projektų vykdytojus, stropiausiai projektus rengusius projektų partnerius, Lietuvos dvarus ir pilis naujam gyvenimui keliančias ir inovatyvius sprendimus diegiančias įmones. Diplomais ir prizais iš viso buvo pagerbta 15 įmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: