"Café Scientifique". Žurnalistinės etikos universalumas pasaulyje.  (0)

Žurnalistinės etikos klausimas – vienas opiausių viso pasaulio žurnalistų tarpe. Apie tai rašomos knygos, dėstoma universitetuose, kuriamos kino juostos.

Apie tai kalbėti pasiryžę ir Vilniaus universiteto studentai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komunikacijos fakulteto Studentų mokslinė draugija kviečia į neformalią "Café Scientifique" diskusiją. Jos tema – žurnalistinės etikos universalumas pasaulyje. Diskusiją įkvėps svečias iš Airijos Stevenas Knowltonas (Steven Knowlton). Ilgametę žurnalistinę patirtį turintis komunikacijos specialistas Dublino universiteto studentams šiuo metu dėsto žurnalistiką. Kalbėsime apie etišką žiniasklaidą, galėsime palyginti Airijos ir Lietuvos informavimo politikas. Taip pat nepamiršime Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso svarbos.

Draugijos prezidentas Darius Verseckas šalies žiniasklaidą vertina kritiškai. „Kartais atrodo, kad Lietuva dar nesubrendo tikrai etiškai žurnalistikai: žiniasklaidos priemonės taip įnikusios į auditorijos išlaikymą ir plėtimą, kad švari sąžinė tikrai ne visur atsiduria pirmoje vietoje. Įdomu, ką apie tai mano vakarietiškos žiniasklaidos subrandintas ekspertas, kuris yra dirbęs ir Rytų Europoje“, – sakė D. Verseckas.

Renginys vyks lapkričio 22-ąją bare ,,Artistai“ (šv. Kazimiero g.3). Diskusijos pradžia – 17 val. 30 min.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(9)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: