Matematikai ir informatikai kelia vestuves!  (0)

iekvieną pavasarį į Universiteto gyvenimą gaivaus oro įneša fakultetų dienos – aibė renginių, organizuojamų padalinių studentų atstovybių bei savanorių. Vienos iš dienų - Matematikų ir Informatikų Dienos ( MIDI ) - yra puikus šių renginių pavyzdys. Jau 33 – ią kartą Matematikos ir informatikos fakultete vyksianti šventė ir šiais metais žada studentus, dėstytojus ir svečius džiuginti kokybiškai surengtų veiklų gausa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Renginys turi savo istoriją. Prieš daugiau nei tris dešimtmečius ši šventė vadinosi MADI, mat tuo metu Vilniaus universitete buvo Matematikos fakultetas, kurio studentai ir organizavo savo fakulteto dienas. Dėl 1989 metais susiklosčiusios politinės situacijos šventė nebuvo organizuojama ketverius metus, iki 1993-iųjų, kai tuometinio fakulteto dekano R. Kudžmos dėka studentams vėl buvo suteikta galimybė švęsti fakulteto dienas. Dar po šešerių metų, 1999-aisiais, prie matematikų prisijungė informatikai: fakulteto pavadinimas buvo pakeistas į Matematikos ir informatikos, o MADI tapo MIDI.

Tradiciškai Matematikų ir Informatikų Dienos trunka ištisą savaitę, kurios metu vyksta daugybė spalvingų renginių. Šiais metais šventės organizatoriai, Vilniaus universiteto Studentų atstovybė Matematikos ir informatikos fakultete, kviečia į MIDI balkaniškas vestuves, kurios vyks balandžio 19 – 26 dienomis. Šventė prasidės rytiniu MIDI bėgimu iš Baltupių į Naugarduką – taip studentai išreikš norą turėti viešojo transporto maršrutą, jungiantį Vilniaus universiteto bendrabutį Didlaukio gatvėje ir fakultetą Naugarduko gatvėje ir įrodys, kad matematikai ir informatikai yra ne tik gudrūs, bet ir sportiški bei ištvermingi. Tos pačiso dienos vakare vyks triukšmingas MIDI atidarymo vakaras. Įvairiais renginiais organizatoriai džiugins visą savaitę: dienomis studentai galės išlieti energiją krepšinio, tinklinio, stalo futbolo ir kitose varžybose, mankštinti protus kompiuterinių žaidimų turnyruose, semtis žinių IT (informacinių technologijų) ir matematikos konferencijose. Negalintys dalyvauti konferencijose, kurios vyks Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre, galės stebėti jų transliacijas gyvai per projektorius Naugarduke ir Baltupiuose. Vakarais organizatoriai žada muziką, dainas ir kitokias linksmybes.

Kaip ir kiekvienais metais, savaitę vainikuos Roko Opera, kurios autoriai ir atlikėjai yra patys studentai. Šių metų Roko operoje „Dievas iš mašinos“ , kaip ir visą savaitę Matematikos ir Informatikos Fakultete, studentai galės pasijausti esą Balkanuose, o jei tiksliau – tikrose balkaniškose vestuvėse! Tad kviečiame visus, norinčius pamatyti kitokią matematikų bei informatikų pusę ir išsiilgusius vasariškos Balkanų dvasios, aplankyti Matematikos ir informatikos fakultetą ir sudalyvauti MIDI renginiuose.

Daugiau informacijos tinklalapyje www.midi.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: