Internetinis projektas "Ututi" sieks palengvinti studentams dalijimąsi studijų medžiaga  (2)

Prieš savaitę, rugsėjo 7 d. buvo paleista nauja projekto Ututi (www.ututi.lt) versija. Ututi - tai jaunos mažos kompanijos kuriama internetinė sistema studentams, kurios tikslas - nei daug, nei mažai - pakeisti tai, kaip studentai kaupia ir dalinasi studijų medžiaga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Idėja paprasta - kiekvienas studentas savo mokslų metu sukaupia nemažai studijų medžiagos: paskaitų konspektų, knygų, skaidrių. Bet iki šiol nėra paprasto būdo tai perduoti kitoms kartoms. Ututi autoriai nori tai pakeisti - sukurti aplinką, kur studentai galės paprastai bendrauti, kartu kurti ir dalintis studijų užrašais ir medžiaga, visa tai palikdami ateities kartoms.

Ututi leidžia kurti savo akademines grupes, kurios turi pašto konferencijas bei failų kaupyklas. Kiekviena grupė taip pat gali nurodyti, kuriuos dalykus ji šiuo metu studijuoja - taip visi grupės nariai gauna pranešimus, kai tuose dalykuose įkeliamos naujos bylos arba papildomas wiki.

Tie, kas susidomėjote, galite prisijungti adresu www.ututi.lt. Projektas dar jaunas ir aktyviai vystomas, tad nepamirškite pranešti apie visus iškilusius sunkumus bei parašyti pasiūlymus ar pageidavimus.

Kuo UTUTI geriau nei Google ar Yahoo grupės? Priežasčių gali būti daug, štai kelios:

    * Patogesnis apsikeitimas failais.

    * Neribota duomenų apimtis. Google grupėms leidžiama saugoti tik       iki 100 MB duomenų – į UTUTI įkeliamų failų nei skaičius, nei dydis, nei formatas neribojami.

    * Failų katalogai. UTUTI sistemoje taip pat galima failus       kataloguoti pagal dalykus ar kitokius požymius, naudojantis el. konferencijomis – ne.

    * El. konferencija, duomenų saugykla, galimybė įkelti ir parsisiųsti failus, dalykų vikiai — viskas vienoje vietoje.

    * Ir svarbiausia. Failai saugomi dalykuose yra matomi visiems, kas      stebi/studijuoja tą dalyką, todėl informaciją išlieka ateinančioms kartoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: