Egidijus Papečkys. Lietuvos okupacija 1940 m.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rebelcrow 2010-06-20 11:59
Visai norėčiau sužaisti kompiuterinį žaidimą šia tema - galėtų pabandyti bent virtualioje erdvėje pasipriešinti
Linksmas 2010-06-20 12:45
Hearts of Iron III
hypnotoad 2010-06-21 10:06
Milijonai zuvo del daugelio priezasciu. (beje, nerasyk "deka", nes gaunas, jog vertini tai pozityviai) As, kogero, rinkciausi socializma (TSRS pavidalo, reikia manyt, turi omeny). O prie ko cia kompas? Pasaulis naudojasi gi TSRS isradimais. Ir kompus TSRS turejo, tik didziausia problema, jog masinis sektorius buvo neisvystitas, bet kai rasoma paskutiniu penkmeciu programoje tai turejo pasikeisti.
mamutas 2010-06-21 11:28
Tai tipo blogai kad saude ateje, o kad atejo neblogai? Duot i kaili okupatams reikeja
lightfire 2010-06-21 12:26
kur tu buvai SSRS laikais? Ar tik ne vystykluose? Pamėgink laisvai viešai, kad ir internetinėje erdvėje komunistinėse šalyse pareikšti savo nuomonę, kaip kad darai dabar - būsi geriausiu atveju cenzūruotas, blogiausiu - apkaltintas valstybės išdavimu ir suimtas. Tokie buvo laikai
šakės 2010-06-21 12:52
Vau, beveik kaip Lenino raštus skaityt. Betgi tu pamiršai vidurinįjį sluoksnį, visuomenę taip drąsiai suskirstęs į išnaudotojus ir išnaudojamuosius. Tai žmonės, kurie turėjo žemės ir ją dirbo. Ir nebuvo išnaudojami. Jie labiausiai nukentėjo nuo okupacijos. Žinok rašau atsakymą ir net nežinau, nuo ko pradėt. Nu tokią nesąmonę suvėlei, kokios dar seniai nematęs. Pirma, kaip jau minėjau, Lietuvoje proletariato buvo labai mažai, daugiausiai žemdirbiai. Žemė nebuvo sutelkta mažumos rankose (1922 žemės reforma). Sąlygų išnaudojimui mažai. Taip, kad tavo teiginys "sovietai rėmesi proletariatu" yra š vertas. Antra: "Tremti ir saudyti, tai ne tikslas, o priemones - nereikia painioti.". Na taip, aišku, negalima ant jų pykti, nes jie nekalti, juk tai tik priemonės, o ne tikslas! Trečia: "Pasaulis naudojasi gi TSRS isradimais". Taip naudojasi. Tačiau naudojasi ir JAV išradimais. Bendrai sudėjus TSRS ir JAV išradimus, 9/10 naudingų išradimų tenka JAV. Sakyčiau pakankamai apgailėtinas rezultatas antrąjai supervalstybei, turėjusiai panašiai gyventojų ir daugiau išteklių. Ketvirta: "Elitas kolkas siurbia liaudi, bet liaudes banaliai daugiau ir, susidarius salygoms, ji elita ant berzu sukabina", "Dabartine istorija raso ne darbininkas, o sovietiniai dykaduoniai landsbergiai, tai ir priraso ko jiems reikia.", "Be to, gal tau tai bus atradimas, didzioji dalis elito, tai buki dykaduoniai" - šitų perliukų net komentuot nereikia Penkta: "griztant prie geju eitiniu. Vienalites meiles propogavimas kelia griesme valstybingumui ir ka? Politiskai reikia, kad eitu ir eina.". Ir kaipgi būtent griauna?
mamutas 2010-06-21 23:30
Jo hypnotoadas penkmecius gerai pastudijavo. Pamirso tik kaip desra Lietuvoj isvystytam socilizme pirkdavo, saldytuvus dalindavo, da i marskinius but kaip kuboj tuoj dalije. Proletariatas blyn, ko tie mazazemiai i miskus eja ir uz ka mire? Va svedai tai socilizma turi, a tas anas socilizmas tai marazmas buva.
Alfa 2010-11-04 04:23
Na, kariuomenės skaičius čia tavo stipriai sumažintas. O apie sovietų kariuomenę žinau tiek, kad buvo jie buvo visiški skurdenos (mano seneliai gyveno prie plento ir matė kaip ta kariuomenė važiavo). Tokiai pasipriešint kurį laiką buvo galima.