Antrojo pasaulinio karo rykštės: didžiausias kreditorius tapo didžiausiu skolininku (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PupuDede 2016-12-27 11:22
Visi jau senai pamiršo pasekmes, nes intensyviai ruošiasi naujam deja. Kalėdų antra dieną svarbiausia naujiena per žinias, kad bus pratybos karinės ir kaip pasakė pulkininkas parodysim kad galim ir pulti ir esam pasiruoše. Išprotėjo tas pasaulis konkrečiai.
unytas 2016-12-27 13:41
straipsnis kasoks ne iki galio skaitau skaitau ir bats nebera iki 48metu darasita. o esme tai juokinga kaip "pupuDede" parase. bet realibe tokia nesenai Lietuva verke kad tankai i vilniu vazuoja per zmoniu galvas kad apsigint negalim o dabar jau pulti pasiruose kokie mes pasikele o kai tik rusiu naikintuvas iskrenda i musu oro erdve per visas vakaro zinias parodo. oi ta prezidentura apsistate 20metu jaunuoliais ir pora tanku jau kieti. kur rusu kariai isgrudinti afganistane,ukrainoi ir cicenijos konflikte. ai patys zino pasekmes po karo tai koks tolks karaut.
sigun 2016-12-27 21:26
Tikslas yra ne kariaut, o parodyt agresoriui, kad jam agresija per brangiai kainuos. O straipsniui minusas. Skystalas. Na tiek to, kad Europos šalys iš skolintojų tapo skolininkės kaip ir pamėginta paaiškinti ir iš pirmo žvilgsnio atrodo logiška (nors su tokia teorija iki galo nesutinku, toliau parašysiu kodėl). Be to jei jau EU šalys po karo buvo nustekentos, o JAV po karo tapo didžiausiu skolintoju ir stipriausia ekonomika, tada kodėl pati JAV dar po pusės amžiaus tapo viena didžiausių skolininkių, nors jos teritorijoje jokių karų nevyko, o JAV išoriniai karai nei per kur nebuvo tokie brangūs? Jau nekalbat apie tai, kad 2-asis pasaulinis kaip tik ir prasidėjo dėl ekonominių bėdų, kai žmonės įvairiose šalyse pradėjo rinkti radikalus ir net fanatikus, o kai pinigai pasibaigė fanatikams norint išsilaikyti teko užiminėti naujas teritorijas. Todėl karo teorija ne visai įtikina. Tiksliau jos nepakanka. Bent mane kur kas labiau įtikina resursų ciklo teorija: resurso atradimas, dėl naujo energijos šaltinio teikiamų privalumų populiacijos didėjimas (o nuo industrinės revoliucijos dar ir papildomas darbo mažėjimas dėl padidėjusio produktyvumo), tuomet resurso pereikvojimas ir galiausiai sistemos kolapsas. Skirtingai nuo ankstesnių ciklų, dabartinės valdžios puikiai žino šį ciklą ir stengiasi kolapsą kaip įmanoma atitolinti ar bent jau suminkštinti nusileisimą. Istorija turbūt parodys kuri strategija buvo geriausia (jei viskas nesibaigs vandenilinių bombų apsimėtimu), bet dabar turime tai ką turime.