Kaip atrodo -73°C "išviręs" kiaušinis? (Video) (6)
Taip „virtas“ kiaušinis, ko gero, ypatingo apetito nesukels ir ragauti jo kažin ar kils noras. Vis dėlto bandymas „išvirti“ kiaušinį kriogeniniu būdu (-73°C temperatūros skystyje) – ne tik netikėtas, bet ir įdomus (taip pat ir tuo, kad tokį kiaušinį galima atšildyti ir jis atgauna turėtą „žalio“ kiaušinio pavidalą). Be kita ko, procesas nufilmuotas vaizdo kamera.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Rezultatas – šaltyje „keptas“/„virtas“ kiaušinis. Viso terminio apdorojimo procesas atrodo kraupokai, tačiau galutinis produktas – denatūruotas kiaušinio baltymas ir trynys – atrodo netikėtai.
Ar norėtųsi tokio patiekalo paragauti? Čia jau kiekvieno skonio reikalas. Tiesa, apie taip apdoroto kiaušinio skonį B. Rouzas neužsimena.
Beje, prieš keletą dienų tas pats gudruolis eksperimentavo maišydamas kriogeninius ir alkoholinius skysčius. Eksperimento principas – tas pats: į -73°C temperatūros skystį buvo šliūkštelėta alkoholinio gėrimo. Jis virto alkoholinio ledo gniūžte. Beje, kaip alkoholiniams ledams suteikti nepriekaištingos sferos pavidalą, pasimokyti galima iš šio straipsnio ir šiame vaizdo siužete: