Tokio darbo interviu tikriausiai nenorėtumėte: Thomas Edisonas turėjo neįprastą metodą kandidatų patikrinimui – ar tai tiesa?  ()

Pas Thomą Edisoną ėję darbintis kandidatai tikrai turėjo būti nustebę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per daugelį metų buvo sugalvota daugybė keistų interviu metodų. „Microsoft“ kartkartėmis kandidatų paklausia trikampio ploto, kuris niekaip negali egzistuoti. „Google“ užduoda įvairius klausimus: nuo „kiek kainuotų visų langų išplovimas Sietle?“ iki prašymo „paaiškinti „negyvos jautienos“ reikšmę“.

Tačiau vienas keisčiausių interviu būdų, su kuriuo susidūrėme, yra tariamas Thomo Edisono metodas atmesti kandidatus: priversti juos valgyti sriubą jo akivaizdoje.

Tai, ko gero, buvo pats blogiausias jo išradimas. Kad ir kaip gražiai skambėtų, kai per interviu buvo pasiūlytas didelis dubenėlis sriubos, iš esmės tai buvo spąstai. Edisonas, pasak įvairių leidinių, bėgant metams, stebėjo, kaip kandidatai valgo sriubą – konkrečiau, ar jie pasūdo ir pagardina sriubą pipirais dar net neparagavę jos.

Pasak legendos, jis atmesdavo kiekvieną, kuris į savo sriubą įberdavo prieskonių net neparagavęs sriubos, remdamasis tuo, kad dar nesurinkę duomenų darė prielaidas (šiuo atveju: koks skanus šis puikus didelis dubenėlis sriubos).

 

Kad ir kaip smagiai tai skambėtų, beveik neabejotinai tai yra netiesa. Pasak „Snopes“, istorija, kilusi dar 1973 m., buvo priskirta IBM, „Ford“, „J. C. Penney“ dėl tam tikrų priežasčių ir Antrojo Pasaulinio karo generolui, JAV pajėgų Ramiajame vandenyne vadui Douglasui MacArthurui. Tiesą sakant, labiau tikėtina, kad Edisonas atmetė kandidatus vaišindamas juos ne sriuba, o skrebučiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(15)
(3)

Komentarai ()