Elonas Muskas paskelbė, kad svarsto apie universiteto įkūrimą - tik dar vienas juokelis?  (3)

Elonas Muskas - turtingiausias pasaulio žmogus - paskelbė galvojantis apie naują universitetą Teksase. Aišku, tai galėjo būti tik vidurnakčio pokštas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent vidurnaktį savo laiku Muskas paskelbė, kad galvoja apie Teksaso technologijų ir mokslo instituto įkūrimą. Tai nebūtų pirmas kartais, kai turtingas žmogus tokiu būdu užsiima švietimo rėmimu. Tiesą sakant, JAV yra labai daug universitetų, kurie buvo įkurti ar bent jau išplėsti turtingų žmonių. Tačiau gali būti, kad po dienos, kai Muskas prie savo turtų pridėjo dar 10 milijardų, „Tesla“ vadovas tiesiog nusprendė pajuokauti.

Kas juokingo apie universiteto įkūrimą? Na, Muskas yra sakęs, kad formalus išsilavinimas žmogui nėra būtinas. Kita vertus, galbūt jo universitetas būtų kitoks? Pokšto hipotezę patvirtina ir tai, kad Muskas prie šio pareiškimo pridėjo „Tik pagalvokite apie suvenyrus“.

Teksaso technologijų ir mokslo institutas angliškai skambėtų Texas Institute of Technology & Science. Sutrumpintai - TITS, o tai - krūtis apibūdinantis žargonas. Taigi, tikimybė, kad Muskas juokavo, nėra maža.

Nepaisant to, daugybė žmonių, įskaitant ir vietinius Teksaso politikus, sveikino Musko idėją. Kai kurie ėmė piršti savo papildymus. Pavyzdžiui, kad mokslas Musko universitete turėtų būti nemokamas, o kiekvienas baigęs universitetą turėtų galimybę įsidarbinti „Tesla“ ar „SpaceX“.

 

Muskui, aišku, netrūktų nei lėšų universitetui įkurti, nei studentų norinčių ten studijuoti. Tačiau gali būti, kad tai - tik spontaniška, neapgalvota idėja, kurią Muskas išmetė į eterį, kad sužinotų žmonių reakcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (3)