Lietuvos mokyklose – pasenusios žinių kalimo metodikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Darwin-was-right 2010-03-29 21:16
Niekas ir nesako, jog teorija turi buti nustumta i sali, bet yra BLOGAS jos isisavinimo budas, kaip ir teigia straipsnio antraste - tai yra kalimas. Jusu pavyzdys su inzinieriais siuo atveju netinkamas, nes kalbama apie pacius mokymo metodus: kaip reiktu ta pacia teorija pateikti kitokiu budu ir gauti netgi geresni rezultata, todel zinios netampa antraeiliu dalyku - jos tiesiog igyjamos kitu keliu ir efektyviau. Taip, sis straipsnis yra pasvarstymai, taciau tai zenklas, kuris rodo, jog svietimo sistema reikalauja pokyciu.
Arns 2010-03-29 21:23
kaip kai kas jau pastebėjo, moksle daug dalykų, kuriuos turi iškalti.Retai pasitaiko tokių žmonių, kurie vieną kartą perskaitė ir net naktį pasakys kas kurios knygos puslapyje parašyta. Pasakyk nors vieną mokslą, kuriame nereiktu bent minimaliai pakalti? Ko verta istorija be datų? Matematika, fizika be formulių? Biologija, chemija be žinojimo tikslaus kas ir kaip reaguoja? Beje, tai gal atskleisi paslaptį, kokiu kitu keliu jos ateina? Skaičiau straipsnį ir supratau, jog jie siūlo kinkyti arklį į vežimą įvairiai, iki kol išsiaiškins kaip geriau jo efektyvumas pasireiškia. Bet žinant jog šiais laikais laikas daug svarbesnis, tas eksperimentavimas su visais, atneš daugiau nesėkmių nei realios naudos.
Darwin-was-right 2010-03-29 22:27
Kalti kalti kalti... As mokaus medicina, sako ten vien kalimas. Nebutinai. Jei tu atrandi logini rysi tarp ivairiu elementu, tai kalti nieko ir nereikia, pavyzdziui: raumenu funkcijos, kaip jie susitruakineja ir t.t., dauguma galima ismastyti ziurint i skaidulu krypti ir t.t. Ta pati istorija, sutinku, datas reikia zinoti, bet tam yra tarkime kad ir minciu zemelapiai, kurie ne tik padeda atrasti rysi tarp tam tikru faktu, bet juos ir geriau isiminti, o tai jau nebe kalimas. Chemija... Turejau destytoja, kuris mums pradejo aiskinti visa chemija nuo atomo sandaros ir t.t., is cia seke, kad galejau suprasti ivairiu reakciju mechanizmus tu formuliu ir neiskales. Galu gale yra schemos, piesiniai (kurie tarp kitko ir pateikiami naujuose vadoveliuose) vien tam, kad isijungu jusu protas, o ne mechanine atmintis. Apskritai as neneigiu, kad vienokiam ar kitokiam dalykui reikalingas atitinkamas ziniu bagazas, taciau visa si reikala galima ir maksimaliai sumazinti.
Melyna 2010-03-30 21:47
Gal ir ne visai į temą, bet susidaro įspūdis, kad tie pradinukai būtent todėl taip taip ir "siurbia" informaciją, kad jie ją kartoja, kartoja ir kartoja, ko ir reikia geram įsiminimui. Universitete nespėji naujų dešimties vieno dalyko temų dorai įsimint, jau kitas dešimt varai... Tai iš kur čia gali būt gera atmintis tų vyresniųjų? Bet juk laikas, gi skubam viską per porą metų prasukt. O pradinukai laiko turi, jie piešia, kuria rašinėlius ir kartoja tą patį. Nesakau, kad taip neturi būti, tiesiog vyresnėse klasėse ir univ. turėtų būti skiriama daugiau laiko ne naujovėms, kaip įprasta, o kažkiek ir kartojimui, ir nereiks žliumbt dėl talentų stokos
Arunka 2010-07-10 06:01
Šiame straipsnyje kaip tik ir norima pasakyti, kad kalimas yra visiškai neefektyvus ir nereikalingas dalykas ir koks be būtų dalykas ji reikia ne kalti, o suprasti tam, kad paskui galėtum panaudoti praktikoje kas iš to, kad tu iškalsi atmintinai apibrėžimus, teoremas ir pan. jei nieko nesuprasi ??? tai būsi kaip papūga, kuri kartoja žodžius, bet nesupranta ką jie reiškia jei pradedi suprasti dalyka, kuri mokiniesi tada ir jokio kalimo nereikia nors aš prie pamokų praleisdavau 15 min. pas mane vidurkis buvo virš 9 dvyliktoje klasėje ir nors pas mus buvo pirmūnė, kuri viska kaldavo į visas olimpijadas leisdavo mane, o ne ja manai, kad Istorijoje svarbiausia iškalti skaičiai ??? Istorijoje svarbiausia yra priežasties ir pasekmės ryšiai ir jų analizė ir pan. kas iš to, kad tu žinosi, kada įvyko mūšis jei nežinosi, kokios aplinkybės susiklostė, kurios privedė prie to mūšio, kodėl laimėjo viena ar kita pusė, ką reiktų daryti, kad tai nepasikartotų ir t.t. kas iš to jei tu žinosi, kada įvyko revoliucija jei nežinosi jos priežasčių ir pasekmių ir t.t. taip, kad nėra nei vieno dalyko, kur reikėtų kalti visur reikia suprasti
Alfa 2010-07-10 06:24
Čia ne dėl to. Paprasčiausiai tavo intelektas yra darbinis.